StoryEditor

Teplo domova bez rúr a radiátorov už behom 2 mesiacov

24.10.2019, 00:00
Kto zareaguje včas, ešte bude môcť využiť DPH s kľúčom 5%! Toho roku ešte je možnosť postaviť si dom vašich snov uzatvorením zmluvy s vyhovujúcou platobnou konštrukciou s realizáciou v roku 2020 a s 5% DPH s firmou Anico-Készházak Kft.

Navyše dom na kľúč vieme odovzdať zákazníkovi hoci už do 43 dní, počnúc projektovaním do poslednej šrúbky - informácie získate u pána stavebného technika Béla Balogha, majiteľa firmy Anico-Készházak Kft.   

Prioritou domov na kľúč je to, že sa dajú postaviť veľmi rýchlo, a tak sú aj náklady oveľa viac projektovateľné. Domy s ľahkou konštrukciou sú environmentálne veľmi uvedomelé konštrukcie, navyše majú oveľa výhodnejšie náklady na prevádzku, vykurovanie a chladenie, než je možné očakávať u domov postavených tradičnou technológiou.     

Na oboch stranách steny používame takzvané sadrokartónové, stavebné tabule, medzi nimi na vnútornej strane steny je umiestnená parozábranná fólia a v drevenej konštrukcii sa nachádza dne s najmodernejší izolačný materiál, celulóza. Používame najsuchšie drevo, v medzipriestore s celulózou, recyklovaným papierom, ktorý je ošetrený protipožiarne a proti hlodavcom. Na sadrokartón zvonka bude umiestnený tradičný fasádny tepelnoizolačný systém. disponuje s mimoriadne dobrými tepelno-technickými vlastnosťami. Koeficient tepelnej priepustnosti je takmer o polovicu menej, než majú tradičné múry, s oveľa väčšou schopnosťou absorpcie tepla. V kombinácii s moderným vykurovacím systémom, vykurovaním v stenách, sa dá vytvoriť naozaj moderný domov na vysokej úrovni.

Mnohí ešte ani nepočuli o vykurovaní v stenách, keďže sa jedná o pomerne novú technológiu.

Vykurovanie stien funguje na podobnom princípe ako ten, ktorý je už dlho známy a používaný pri podlahovom vykurovaní. Pri inštalácii stenového vykurovacieho systému inštalujeme plastové rúrky malého priemeru a potrubnú sieť do stien, v ktorej môže cirkulovať teplá aj studená voda, preto je dôležité zdôrazniť, že tento systém je vhodný aj na chladenie. V našich prefabrikovaných domoch, rovnako ako pri trubiciach, sa rúrky na ohrev stien privádzajú do panelov vopred, takže nie je potrebné narušiť steny, sú bezprašné a bez nečistôt.

Samotná konštrukcia je teda čistá, prehľadná, absentuje technológia vody, takže nedochádza k žiadnym prestojom ani časy na schnutie.

Nákladovo účinné a komfortné

Ďalšou veľkou výhodou stenového vykurovania je to, že veľké povrchy je možné zahrievať pri nízkych teplotách. Vyhrievané steny, ktoré niekoľkokrát presahujú teplo vyžarujúce z povrchu panelových radiátorov, poskytujú pocit príjemného a prívetivého slnečného teplo, vchádzajúceho  cez okno. Pretože vykurovacia voda nemusí byť ohrievaná na veľmi vysokú teplotu, má omnoho lepšiu účinnosť ako konvenčný vykurovací systém. Navyše k obehu vody na nízkych teplotách sú mimoriadne vhodné kondenzačné kotly, alebo iné zariadenia, fungujúce na alternatívny pohon (geotermálny alebo na slnečnú energiu). Ročná úspora energie na vykurovanie môže byť až 20% alebo viac a v prípade tepelného čerpadla je možné dosiahnuť aj viac ako 50% úsporu energie. Systém je nielen nákladovo efektívny a pohodlnejší, ale aj estetický. Do obytného priestoru nezasahujú žiadne vykurovacie telesá, radiátory a hrubé kovové plynové potrubia. Nehovoriac o tom, že je aj zdravšie, pretože prach vo vzduchu víri menej. Pod celou plochou steny nie je žiadna rúra, vždy je tu priestor pre šatník, obrazy, atď. - vysvetľuje Béla Balogh.

Pretože stavba vyžaduje viac odbornosti a starostlivosti ako tradičné vykurovacie systémy, mali by sme si vždy zvoliť spoločnosť, ktorá má primeranú kvalifikáciu, disponuje osvedčeniami, so skúsenosťami s realizáciou, ako aj referenciami. Firm Anico-Készházak Kft., ktorá je 100% maďarskom vlastníctve, sídliaca v Nyíregyháze, už 15 rokov stavia kvalitné, spoľahlivé domy s ľahkou konštrukciou, vyrobené v tuzemsku.

Stenové prvky našich domov sa vyrábajú na našej výrobnej základni Nyíregyháza, odkiaľ ich dodávame do celej krajiny. Predmontovanú kvalitnú konštrukciu zostavujú a dopĺňajú na mieste naši odborníci. Poskytujeme kompletný servis od prvých krokov držíme za ruku zákazníka, cez vybavovanie, projektovanie, udeľovanie povolení, predbežnú montáž, realizáciu až po odovzdanie kľúčov. Pri každom malom detaile pristupujeme individuálne počas  výstavby vysneného domu budúcich majiteľov. Technický obsah našich ľahkých budov ako aj naše služby boli navrhnuté tak, aby predstavovali najlepší pomer hodnoty za peniaze. Preto poskytujeme 30-ročnú záruku na stenovú konštrukciu našich hotových domov. Máme veľa referencií a veľa spokojných zákazníkov po celej krajine.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 11:25