Paradise studio / Shutterstock.com
StoryEditor

Viete, ktorý strih pánskej košele vám pristane?

24.02.2020, 23:00
Kým kedysi sa vytváral iba jeden typ košele, dnes majú páni možnosť vybrať si hneď zo štyroch. Každý moderný muž by mal vedieť, aká košeľa mu najviac pristane.

Pánska elegancia prešla výraznou zmenou a radikálny posun nastal aj pri pánskych košeliach. Kedysi totiž boli ušité úplne rovnako a rozdiely neboli viditeľné. Dnes si už muži vyberajú medzi štyrmi strihmi košele. Poznáte ich označenia a riadite sa podľa nich aj pri samotnom výbere? Ak sa v nich aj naďalej nevyznáte, prečítajte si, aké sú medzi nimi rozdiely a ujasnite si, ktorý strih košele bude pre vás ten ideálny.

Zaručené pohodlie

Nemáte v obľube zúženú košeľu? V tom prípade vám bude rovný strih absolútne vyhovovať. Comfort alebo regular fit košele sú univerzálnym a nadčasovým kúskom. Pokiaľ nechcete, aby vaša postava bola obtiahnutá a potrebujete zakryť nedostatky, tieto košele to bez problémov zvládnu. Takýto typ strihu vám zaručí absolútne pohodlie a je ideálnou voľbou na dlhodobé nosenie.

Optické zoštíhlenie

Moderné pánske košele v strihu modern fit sú takým typom, ktorý zvýrazní štíhlu postavu. Vďaka zúženému drieku je vaša postava opticky zoštíhlená a tento strih možné nedostatky perfektne zamaskuje.

Zreteľný obrys postavy

Body fit alebo slim fit košele sú po obvode zoštíhlené. Hodia sa najmä mužom so štíhlou postavou, nakoľko ju aj perfektne kopírujú. Práve vďaka vykrojeným častiam v bokoch je zvýraznená predovšetkým horná polovica tela a tento typ sa radí medzi ten najvyhľadávanejší strih.

Pre extrémne štíhlych

Tí najštíhlejší so športovou postavou by sa mali pri výbere správneho strihu košele upriamiť na super slim strih. Oproti predošlému typu sú tieto košele ešte navyše aj v obvode pása o pár centimetrov užšie a postavu obopnú úplne celú. Nosením takejto košele sa taktiež vyvarujete aj záhybom.

Pred samotným výberom košele je kľúčové, prvotne si predstaviť, ako dlho a na akú príležitosť ju budete nosiť. Ak v danej košeli plánujete pobudnúť hneď niekoľko hodín, určite vsaďte na maximálne pohodlie.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 03:56