GREE ELECTRIC APPLIANCES INC.GREE ELECTRIC APPLIANCES INC.
StoryEditor

Svetový líder vo výrobe klimatizácií vstupuje na náš trh

04.05.2020, 00:00
GREE ELECTRIC APPLIANCES INC., NAJVÄČŠÍ SVETOVÝ PRODUCENT KLIMATIZAČNEJ A TEPELNEJ TECHNIKY EXPANDUJE DO STREDNEJ EURÓPY. SÚČASŤOU TOHTO KROKU JE ZAHÁJENIE OFICIÁLNEJ DISTRIBÚCIE PRODUKTOV ZNAČKY GREE V ČESKEJ A SLOVENSKEJ REPUBLIKE. JEJ ZASTÚPENIE DNES NÁJDEME VO VIAC AKO 160 KRAJINÁCH NA CELOM SVETE.

UDALOSŤ ROKA V SEGMENTE KLIMATIZAČNÝCH A TEPELNÝCH ZARIADENÍ

Spoločnosť GREE, svetová jednotka vo výrobe klimatizačnej a tepelnej techniky, má dominantné postavenie na trhu vo viacerých krajinách – najbližšou z nich je Maďarsko. Ďalším krokom k etablovaniu sa firmy v stredoeurópskom priestore je expanzia na Slovensko a do Čiech.

„Oficiálny vstup na český a slovenský trh chápeme ako udalosť roka 2020. Našim cieľom je zákazníkom ponúknuť priaznivú cenu a výbornú kvalitu, samozrejme vrátane vysokej servisno‑technickej podpory,“ uviedol pri príležitosti vstupu spoločnosti GREE na tuzemský trh Ing. Dušan Mráz, obchodný riaditeľ GREE Czech & Slovak. „Našu expanziu samozrejme predchádzala starostlivá analýza slovenského trhu. S rešpektom vnímame silné konkurenčné prostredie, ktoré tu panuje, viac-menej máme radi veľké výzvy. Verím teda, že vďaka dobrému menu značky, profesionálnemu prístupu k partnerom a zákazníkom dosiahneme zodpovedajúci podiel na trhu klimatizačnej techniky, ktorý bude porovnateľný s inými vyspelými krajinami,“ približuje zámery firmy Ing. Mráz. 

A čo GREE v najbližších mesiacoch na Slovensku čaká? Aktuálne sa všetko pripravuje na zahájenie predaja, skladové priestory v Bratislave sa už plnia tovarom. „V prvej fáze by sme radi oslovili obchodné a inštalačné spoločnosti, ktoré už skôr získali rôznymi cestami skúsenosti s produktami GREE. Našou prioritou bude teda nadviazanie obchodnej spolupráce. K dispozícii bude taktiež naše servisné stredisko a snaha dodať partnerom všetku potrebnú podporu. V ďalšej fáze oslovíme aj ostatné spoločnosti pôsobiace v obore, “ hovorí Ing. Mráz.

TECHNOLOGICKÝ VÝVOJ MOTOROM ÚSPECHU

V celkovom meradle patrí GREE Electric Appliances Inc. s ročným obratom presahujúcim 30 miliárd dolárov a globálny ročným objemom výroby predstavujúcim zhruba 60 miliónov produktov medzi svetovú špičku. Do výrobného portfólia patria nielen rezidenčné klimatizácie pre rodinné domy, byty alebo kancelárie, ale tiež komerčné systémy pre veľké kancelárske a priemyselné objekty, či tepelné čerpadlá. Portfólio výrobkov doplňujú čističky vzduchu, lokálne klimatizácie, domáce spotrebiče a zariadenia pre špeciálne aplikácie.

Silnú pozíciu na svetových trhoch si značka GREE vybudovala predovšetkým vďaka technologicky vyspelým výrobkom, ktoré stavajú na technicky pokročilej konštrukcii a kvalitných komponentoch, čím si udržujú vysokú mieru spoľahlivosti.

„Je možné, že naše servisné zázemie viacero partnerov ani nevyužije, “ hovorí s úsmevom Ing. Mráz, a dodáva, že ale aj výrobok s mierou spoľahlivosti 99 percent môže potrebovať starostlivosť. „Preto sme si dali za cieľ vytvoriť naozaj dokonalo fungujúcu distribúciu náhradných dielov a technickej podpory tak, aby aj naši obchodní partneri mohli koncovému užívateľovi garantovať rýchle riešenie pre opravu alebo výmenu nefunkčného dielu.“  

SMART ZARIADENIA PRE ZELENÚ BUDÚCNOSŤ

GREE svoj úspech stavia aj na vlastnom výskume a vývoji, ktorý číta tisíce vývojárov, konštruktérov a aplikačných inžinierov, čo umožňuje výrobky neustále zdokonaľovať, aby sa technologicky držali medzi špičkou a zároveň spĺňali najprísnejšie požiadavky na ekologickú prevádzku. Štandardom sa tak pri produktoch GREE stalo široko aplikované Wi‑Fi užívateľské rozhranie s možnosťou napojenia na šikovnú domácnosť. Kompresory s plynulou reguláciou výkonu a nízkou spotrebou energie, ale tiež funkcia niekoľkonásobného automatického čistenia pre maximálny komfort dáva užívateľom dôvod k spokojnosti. Samozrejmosťou je maximálne využitie ekologických chladív s nízkym potenciálom globálneho otepľovania (GWP), ale aj chladív na báze plynov bežných v prírode. „Pritom až tak nezáleží na tom, či  si vyberiete prémiový model zo série U‑CROWN, alebo siahnete po sérii BORA, teda základnej verzie našich rezidenčných klimatizácií. S pokročilými technológiami sa stretnete prakticky pri všetkých našich výrobkoch,“ uzatvára Ing. Mráz.

Viac informácií nájdete na www.greesk.sk

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 10:58