StoryEditor

Magnézium je užitočné v tehotenstve. A nielen pre mamu

01.06.2020, 00:00
Magnézium (horčík) je pre ľudský organizmus veľmi dôležitý minerál. Pomáha nášmu telu správne a bezproblémovo fungovať v rozličných situáciách. Magnézium je mimoriadne užitočné pre budúce mamičky.

Tehotenstvo je vo väčšine prípadov veľká radosť, no v každom prípade veľká výzva. Je to krásne, no náročné obdobie. Pre budúcu mamičku, pre dieťa, no aj pre otca. Ako to čo najlepšie zvládnuť?  

Pre mamu i pre dieťa

Všetci dobre vieme, že počas tehotenstva významne rastú nároky na organizmus budúcej mamičky. V tom čase sa totiž musí starať nielen o svoje telo, ale aj o telo svojho dieťaťa. A čím viac dieťa rastie, tým viac rastú aj nároky na výživu. Práve z toho dôvodu dochádza v organizme mamičky k rýchlejšiemu úbytku dôležitých látok. Jedným z nich je magnézium. Najčastejšie klesá hladina magnézia v treťom trimestri. Magnézium v tehotenstve je dôležité nie len pre matku, ale hlavne pre zdravý vývoj dieťatka - predovšetkým pre budovanie nervovej sústavy, stavbu kostí a orgánov.

Dobrá psychika pre oboch rodičov

„A nebuď smutná, aby si mala veselé dieťa“ – tak znie známa replika z klasického českého filmu. A trochu pravdy na tom samozrejme bude. Dobrá psychika ja základom pre šťastný a naplnený život. Či už ide o maminu, otecka alebo dieťa. A práve tehotenstvo a všetky starosti súvisiace s príchodom nového člena rodiny prinášajú okrem radostí aj obavy. Zvládneme to, bude všetko v poriadku? Vzájomnú psychickú podporu by si mali poskytovať predovšetkým sami partneri, veď harmonický vzťah je základom každej rodiny, no v situáciách, keď sme pod väčším tlakom nám môže pomôcť aj magnézium. Je užitočné pri znižovaní napätia, trasľavosti, tenznej bolesti hlavy a tiež v boji proti únavovému syndrómu.

Ak sa chceme udržať v kondícii

Keď sa nám narodí dieťa, náš život sa úplne zmení. A ak chceme byť dobrými a zodpovednými rodičmi, mali by sme sa pripraviť na to, aby sme svojmu dieťaťu poskytli čo najviac podpory. Bude si to vyžadovať napríklad aj to, aby sme boli v dobrej fyzickej kondícii. Súčasťou života mnohých moderných rodičov je našťastie aj aktívne športovanie. Magnézium nám môže pomôcť aj tu. Magnézium totiž plní v organizme mnohé dôležité úlohy, z hľadiska aktívneho životného štýlu a intenzívneho športovania.

Magnerot Magnerot

Aké magnézium si vybrať?

Sú situácie, keď je doplnkový prísun magnézia naozaj užitočný. Tehotenstvo je len jednou z nich. Magnézium však môže pomôcť aj srdciarom, ľuďom, ktorých trápi dlhodobý pracovný stres a užitočné je napríklad aj pri migréne a problémoch s kŕčmi. Pri prijímaní doplnkového magnézia, je však veľmi dôležité to, ako efektívne ho dokážeme vstrebať. Aby sa totiž magnézium do nášho organizmu dostalo v čo najväčšom množstve, potrebuje na to správny „nosič“. Jedným z takýchto nosičov je aj kyselina orotová. Kyselina orotová je prirodzene sa vyskytujúca biologická látka, telu vlastná, obsiahnutá aj v mlieku a kolostre. Preto je prirodzeným nosičom pre magnézium a iné minerálne látky a kovy a zároveň zvyšuje ich vstrebávanie.

Ak sa rozhodnete siahnuť po doplnkovom magnéziu, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach. Jedným z nich je aj Magnerot® od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.

Magnerot® je liek na vnútorné použitie s obsahom dihydrátu magnéziumorotátu. Pred užitím lieku si pozorne prečítajte príbalovú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

(PR) 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 02:55