Novinky pre jednoduchšiu starostlivosť o vašu záhraduLeManna/Shutterstock.com
StoryEditor

Novinky pre jednoduchšiu starostlivosť o vašu záhradu

12.08.2020, 00:00
Záhrada je živý organizmus, ktorý rastie, vyvíja sa a má vlastné potreby. Zároveň je to kúsok malého priestoru, ktorý nám v dnešných časoch poskytuje to najväčšie útočište a pohodu. Ak ale chcete, aby bola vaša záhrada v každej sezóne vždy krajšou a atraktívnejšou, budete sa musieť o ňu viac starať. Údržba záhrady ale nie je jednoduchá a zahŕňa veľmi veľa aspektov vrátane kosenia, ochrany proti škodcom, hnojenia alebo včasného zalievania rastlín.

My máme pre vás niekoľko tipov, ako si jej krásu uchovať na dlhú dobu a bez zbytočne komplikovaných úkonov.

Moderná filtrácia do jazierka

Leto je jedným z najjednoduchších období na starostlivosť o vašu záhradu a dvor. Dôležité je nezabudnúť na pravidelné zalievanie a monitorovanie zdravia rastlín. Pokiaľ ale máte na záhrade jazierko, starostlivosť sa rozširuje aj o tento vodný systém. Vysoké teploty, ich kolísanie, popadané lístie a iné nečistoty v jazierku sa môžu postarať o narušenie kvality vody a úhyn rýb v ňom.

Na tento účel boli preto vyvinuté špičkové jazierkové filtrácie, ktoré podporujú prirodzené biologické, prírodné podmienky pre normálne fungovanie organizmov, priehľadnosť vody, zdravie „obyvateľov“ a čistotu vo vašom jazierku.

Tieto systémy sa ale od seba líšia v mnohých kritériách, napríklad podľa spoločnosti, krajiny výroby, princípu činnosti, výkonu a iných podstatných parametrov. Otázka výberu filtra pre jazierko sa musí riešiť aj počas projektovania samotnej nádrže s prihliadnutím na také faktory, ako sú:

  • hĺbka a veľkosť rybníka;
  • klimatické podmienky;
  • osvetlenie;
  • prítomnosť vegetácie a rýb;
  • stupeň znečistenia nádrže.

Tak na ne pri zariaďovaní jazierka a kúpe vhodných filtračných systémov nezabudnite. Novinky pre jednoduchšiu starostlivosť o vašu záhradu Novinky pre jednoduchšiu starostlivosť o vašu záhradu weedezign/Shutterstock.com

Montovaný prístrešok na kľúč

Zlepšenie územia okolo vášho domu, okrem krásy, nevyhnutne súvisí aj s poriadkom. O ten sa postará nielen filtrácia jazierka, ale aj správne náradie a v rukách šikovného majstra, ktorý používa pri práci kvalitné montérky.

Na prácu alebo priamo po nej potrebujete však aj odpočinok. Ten si však môžete na záhrade, čerstvom vzduchu a v každom počasí dopriať iba vtedy, ak máte k dispozícii vhodný záhradný prístrešok. Ideálne s pultovou strechou so zvukovou a tepelnou izoláciou, aby bol komfort naozaj dokonalý. Novinky pre jednoduchšiu starostlivosť o vašu záhradu Novinky pre jednoduchšiu starostlivosť o vašu záhradu koverta.sk

Takéto prístrešky sú bezúdržbové, rýchlo sa na konkrétne miesto inštalujú, sú charakteristické aj svojím vzdušným dizajnom a množstvom iných špeciálnych parametrov. Stačí si len vybrať správnu veľkosť, pripraviť kompletnú sadu vrtákov na upevnenie a užívať si komfort a pohodlie.

Autonómny a nezávislý systém odpadových vôd

Bývanie na vidieku si vyberáme pre súkromie a blízky kontakt s prírodou, ktorej je tu oveľa viac než v meste. Nevýhodou odľahlých častí, kopaníc a nedostupných pozemkov je však to, že sa nemôžu a nedajú napojiť na verejný kanalizačný systém.

V takomto prípade potom pomôže jedine dobrá betónová žumpa. Adekvátne veľká vašej spotrebe a počtu členov domácnosti. Moderné žumpy sú dnes certifikované a z tých najlepších materiálov, ktoré sú dobre izolované a disponujú viacerými komorami, vďaka čomu už nie je odpadová voda tak znečistená a nedostáva sa do podzemných vôd.

Ktorým systémom si vylepšíte vašu záhradu je len na vás, spokojní budete za každých okolností a užijete si svoju záhradu a čerstvý vzduch do sýtosti.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 15:28