metamorworks/Shutterstock.com
StoryEditor

Moderný systém aktívnej bezpečnosti vozidla

17.09.2020, 00:00
Od uvedenia prvého automobilu na trh uplynulo už viac ako 100 rokov. Počas tejto doby sa veľa zmenilo. Dôležité ale je, že priority sa posunuli smerom k bezpečnosti týchto strojov. Dnešné moderné automobily sú vybavené systémami, ktoré zvyšujú nielen náš jazdný komfort, ale aj opravujú chyby motoristov a pomáhajú vyrovnať sa s náročnými cestnými podmienkami.

Systémy aktívnej bezpečnosti vozidla sú navrhnuté tak, aby vodičovi na ceste pomáhali. Nie vždy je ale rozumné sa spoliehať iba na automatizáciu a moderné technológie. Je dôležité mať na pamäti, že 95 % úspechu závisí od povinných kurzov prvej pomoci a zručností motoristu, ktorý vie všetky tieto vymoženosti modernej doby vo svoj prospech využívať a dokonale ich pozná. Aké zariadenia patria do tejto kategórie?

Špičkový autoalarm s množstvom funkcií

Kúpa auta nie je žiadna lacná záležitosť a mnohí z nás ju realizujú na úkor svojich celoživotných úspor. Preto je jeho ochrana veľmi dôležitá. Autoalarm Pandora je systém, ktorý ju zaisťuje najlepšie. Ide o bezpečnostný elektronický systém zložený z niekoľkých prvkov, ktoré vďaka svojmu dokonalému prepojeniu vytvárajú tú najlepšiu ochranu.

  • Chráni auto pred neoprávneným vniknutím a krádežou;
  • Upozorňuje na pokusy o krádež;
  • Ponúka servisné funkcie, ktoré zvyšujú komfort a pohodlie vozidla.

A to všetko pomocou jednoduchého kľúča s množstvom funkcií.

Čistý interiér

O bezpečnosť vášho vozidla sa postaráte aj vďaka jeho dokonalej a pravidelnej údržbe. Nakoľko je ale auto zložené z množstva častí, je niekedy starostlivosť náročná.

Pokiaľ však máte v interiéri univerzálne gumené rohože, môžete sa spoľahnúť, že vám bude auto na ceste robiť spoločnosť a slúžiť veľmi dlho. Rohože do auta sú jedno z hlavných autopríslušenstiev, bez ktorého nebude možné poskytnúť komfort v interiéri vozidla a mať tak pri jazde vytvorené ideálne podmienky pre bezpečnosť.

Látkové koberce majú skutočne atraktívny vzhľad, ich farbu a materiál je možné zladiť s celkovým štýlom interiérového dizajnu veľmi jednoducho.

Atraktívny vzhľad však nevydrží dlho. Navyše, tieto materiály veľmi rýchlo pohlcujú vlhkosť, hnijú a objavujú sa v nich rôzne mikróby a v interiéri auta sa potom objaví charakteristický nepríjemný hnilobný zápach. Dajú sa, samozrejme, oprať, ale prečo si to nezjednodušiť modernými a na údržbu nenáročnými gumenými rohožami?

Zachytávajú vlhkosť a nečistoty z topánok, čo zabraňuje úniku kvapaliny v spodnej časti automobilu, čo môže viesť ku korozívnym procesom. Tak sa o tom presvedčte.

Elektromobilita na Slovensku

Pre našu bezpečnosť, pohodlie a komfort je dôležitá aj čistota životného prostredia. Nakoľko je ale práve automobilový priemysel jedným z jeho najväčších znečisťovateľov, je v rámci našej lepšej budúcnosti a minimálnej záťaže nutné hľadať spôsoby a prostriedky, ako sa týmto negatívnym vplyvom vyhnúť.

Environmentálne problémy preto nútia všetky krajiny, aby sa rozhodli v rámci zlepšenia celej situácie uprednostniť zelené technológie. U nás sa ako najlepšie riešenie v tomto smere považuje široko rozvinutá elektromobilita na Slovensku, ktorá môže znečisteniu prostredia zabrániť, prípadne ho eliminovať.

Lepšia kontrola a monitorovanie dopravy

Veľmi dobrým bezpečnostným systémom v doprave je aj jej monitorovanie. Teda akýsi dohľad nad správou vozidiel, ktoré sú vo vašom vlastníctve a nesiete za ne zodpovednosť, no nevyužívate ich priamo vy, ale napríklad vaši zamestnanci.

Prostredníctvom dokonalého GPS monitoringu bude kniha evidovaných jázd pod vaším drobnohľadom, vďaka čomu máte pod kontrolou nielen najazdené kilometre, spotrebu paliva a pohybu vozidla, ale aj jeho bezpečnosť.

Nech už sa rozhodnete akokoľvek, je vždy lepšie, ak bude systém ochrany vášho vozidla zložený z viacerých prvkov, pretože potom bude mať páchateľ s odcudzením vozidla väčšie problémy. Tak na to myslite a správne si z našej ponuky vyberajte.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
17. apríl 2024 01:48