StoryEditor

Platforma Zoen.shop zabezpečí osobný kontakt so zákazníkom aj pri online nákupoch

23.02.2022, 23:00

Aj keď sa nakupovanie vo veľkej miere presunulo do online sveta, v ktorom len vkladáme želané produkty do virtuálneho košíka, častokrát nám priamy rozhovor s predajcom a teda expertom na danú oblasť skrátka chýba. Pri niektorých produktoch je viac ako žiadúce odkonzultovať ich výhody, vlastnosti, kvalitu, funkciu či chuť. Platí to napríklad pri nákupe nového bicykla, kedy športových nadšencov zaujíma množstvo konkrétnych detailov, či pri kúpe gramofónu, kedy si cez eshop len ťažko vieme vypočuť, aký má zvuk. Osobná konzultácia je prínosná pri výbere kvalitného vína či prémiového alkoholu, či pri rôznych dizajnérskych a umeleckých predmetoch.  

Pri iných produktoch je zase zaujímavý ich pôvod či spracovanie, napríklad pri farmárskych potravinách, kedy tým čo predáva, je aj príbeh. Práve pri menších podnikateľoch, ktorí ponúkajú svoje produkty na trhoch, je často osobný kontakt nenahraditeľný. Predávaný produkt je tak neodmysliteľne spojený s tým, kto ho predáva, a práve to je ďalšia skutočnosť, ktorá pri nákupe cez bežný e-shop chýba. Títo podnikatelia sú navyše obmedzení iba na predaj na lokálnych trhoch, ale osloviť zákazníkov z iných regiónov či dokonca zo zahraničia kvôli vzdialenosti nedokážu. zoen.shop

Do kamennej predajne z pohodlia domova

Neprítomnosť predajcu, s ktorým by zákazník mohol daný nákup odkonzultovať, či zodpovedať mu prípadné dotazy, tak môžu byť dôvodom prečo si v konečnom dôsledku zákazník daný produkt nekúpi. Na základe týchto skúsenosti a s túžbou pomôcť predajcom vznikla nová Video Call Shopping Platforma zoen.shop, ktorá uľahčuje komunikáciu medzi predávajúcim a nakupujúcim. Nová platforma je určená na online nakupovanie, avšak ponecháva všetky výhody nákupu v kamennej predajni, a to z pohodlia a bezpečia domova.

Ako nová služba funguje a pre koho je určená?

Zoen.shop je pre každého, kto chce svoje produkty ponúkať a predávať online. Platforma pre nakupovanie prostredníctvom videohovoru v HD kvalite pomáha viesť osobný rozhovor predajcu s jeho zákazníkom, odpovedať na jeho otázky a poradiť mu, s cieľom vytvoriť objednávku a zaplatiť za produkt priamo počas hovoru. Služba je určená pre kohokoľvek, kto chce svoje produkty prezentovať a predávať online- či už sa jedná o maliara, výrobcu šperkov, predajcu oblečenia, áut či kozmetiky. Podmienkou nie je ani vlastniť internetový obchod. Podobné platformy už fungujú v zahraničí, napríklad vo Veľkej Británii či Francúzsku, no na Slovensku a v Českej republike sa jedná o novú službu, ktorú je možné zákazníkom ponúknuť.

„Predajca nemá žiadne počiatočné náklady, nemusí si kupovať drahý software či hardware, postačí mu len telefón alebo tablet s Androidom. Technická integrácia je tiež veľmi jednoduchá,“ vysvetľuje Berenika Belko, COO zoen.shop.

zoen.shop

Plány do budúcnosti

V prvej fáze sa zoen.shop zameriava na retailerov a obchody. Cieľom je osloviť najmä menších a stredných podnikateľov, živnostníkov a manufaktúry, ktorým môže zoen.shop významne pomôcť s ich podnikaním. Na začiatku druhého kvartálu roku 2022 bude zoen.shop ponúknutý obchodníkom plošne. „Spočiatku sa budeme sústrediť na český a slovenský trh, no v krátkom časovom horizonte chceme činnosť rozšířiť aj v susednom Rakúsku a Nemecku. Odhadujeme, že v priebehu roku 2023 už bude mať VideoCall Shop & Pay platformu niekoľko tisíc obchodov“ približuje plány spoločnosti Berenika Belko.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
22. apríl 2024 20:28