3 tipy na najlepšie dámske lyžiarske bundy: čo odporúčajú lyžiari?
StoryEditor

3 tipy na najlepšie dámske lyžiarske bundy: čo odporúčajú lyžiari?

24.09.2020, 00:00
Chystáte sa na hory zjazdiť kopce? So správnou bundou vám bude nielen pekne teplo, ale ešte v nej budete aj skvelo vyzerať.

Ako si vybrať lyžiarsku bundu?

Dámskych lyžiarskych búnd nájdete naozaj veľké množstvo. Vybrať si z nich tú správnu ale nie je zase tak jednoduché. Myslite na to, že dámska lyžiarska bunda sa nekupuje na jednu sezónu, a preto sa nebojte vyššej investície. Ako si vybrať tú správnu?

Zateplená alebo nezateplená

Ak ste aktívny lyžiar, ktorý sa na svahu nezastaví, potom sa lyžovaním zahrejete dostatočne a nepotrebujete zateplenú bundu. Vyberte si skôr bundu, ktorá je priedušná. Ochladenie potom ľahko vyriešite vrstvením oblečenia a termobielizňou. Vrstvy môžete jednoducho uberať a pridávať podľa toho, ako veľká zima alebo teplo vám bude.

Na druhú stranu začínajúci lyžiari alebo tí, ktorí lyžujú radi, ale nie aktívne, si vyberú zateplenú lyžiarsku bundu. Tá je tiež priedušná, ale menej než bundy nezateplené. Keďže naozaj dobre zadržiavajú teplo, nehodia sa na vychádzky a stúpanie do kopca.

Pri výbere by ste tiež mali myslieť na odolnosť voči vetru. Na horách fúka studený vietor a lyžovať v ňom nie je nijak príjemné. S výberom správnej bundy vám pomôže aj Heureka.sk, kde nájdete prehľadne zoradené produkty podľa obľúbenosti. Nakupujúci z Česka môžu vyberať na Heureka.cz.

Veľkosť a nepremokavosť

Veľkosť lyžiarskej bundy vyberajte s ohľadom na to, že pod ňou pravdepodobne budete mať aj sveter a ďalšie oblečenie. Preto je vždy lepšie zvoliť o čosi väčšiu veľkosť. Ďalej je dôležitá nepremokavosť, pretože vlhkosť zo vzduchu a snehu vám môže skaziť prežitok z lyžovania. Pri lyžiarskych bundách sa nepremokavosť meria podľa vodného stĺpca. Do klasického lyžiarskeho strediska si vystačíte s vodným stĺpcom 3-8 tisíc mm. Pre freeride vo voľnej prírode je ale lepšie omnoho vyššia hodnota, 10-15 tisíc mm.

3 bundy, ktoré zahrejú a sú trendy

Pozrite sa, aké 3 dámske lyžiarske bundy odporúčajú skutočný lyžiari.

Kilpi Kally W

Lyžiarska bunda Kilpi Kally W patrí medzi veľmi obľúbené bundy na svah. Je ľahká, skladná a hodí sa pre aktívnych lyžiarov. Veľmi praktická je aj odnímateľná kapucňa. Nepremokavosť bundy je 5 tisíc mm a je vhodná skôr do klasických lyžiarskych stredísk než na voľnú jazdu. Navyše určite oceníte reflexný prvok v prednej časti bundy, vďaka ktorému vás bude na svahu lepšie vidieť. Ďalšou výhodou je, že bundu využijete nielen na lyže, ale aj na bežné nosenie.

Alpin Pro Dora 3

Alpin Pro je jednou z najznámejších značiek oblečenia aj vybavenia na zimné športy. Bunda Dora 3 so svojim priliehavým strihom vynikne na každej postave a s vodným stĺpcom 10 tisíc mm ju využijete aj na freeride alebo skialpinizmus vo vyšších nadmorských výškach. Lyžiarska bunda Alpin Pro Dora 3 spĺňa všetky požiadavky náročného zákazníka. Aj toho, ktorý od bundy očakáva komfort v horších klimatických podmienkach. Veľkou výhodou je odopínateľný snehový pás a elastická vsadka, ktorá vám umožní lepšie sa pohybovať.

Loap Odette

Dámska lyžiarska bunda Loap Odette je vhodná do nižších polôh a oceníte ju pri lyžovaní v bežných lyžiarskych strediskách. Lepené švy, podšívka a hrejivá výplň Polytherm zaručia, že budete v teple aj v suchu. Bunda je veľmi pohodlná a disponuje odopínateľnou kapucňou aj sťahovaním rukávov na suchý zips. Praktický snehový pás alebo nastaviteľný spodný okraj bundy vás ochráni pred chladným snehom.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 00:29