Tatra banka prepája svet umenia, vzdelania a technológiíTatra banka
StoryEditor

Tatra banka prepája svet umenia, vzdelania a technológií

08.10.2020, 00:00
Pýtate sa, prečo práve tieto 3 oblasti?

Umenie prináša do našich životov krásu a podnecuje naše vnímanie a kreativitu. Bez kvalitného vzdelávania a múdrosti by sme však nedokázali túto krásu naplno oceniť a využiť. A pokrok? Ten je priam spojený s dnešnou dobou. Bez technológií, ktoré zjednodušujú náš život a ktoré by sme mali s rozumom využívať, to už snáď ani nejde.

Tatra banka svojou kampaňou poukázala na to, že spojenie umenia, vzdelania a technológií je spôsob, ako vytvoriť lepšiu inteligentnú budúcnosť. Podporovať múdrosť, krásu a digital je banke blízke už dlhú dobu. A to nielen prostredníctvom Nadácie Tatra banky, ale peknou ukážkou je napríklad aktuálna zmena dizajnov platobných kariet v spolupráci so slovenskými umelcami. Preto prirodzene spája svoju existenciu za hranicami bankovníctva práve s týmito 3 svetmi, ktoré chce aj naďalej rozvíjať.

„Dlhodobo sa snažíme o to, aby náš príspevok do spoločnosti presahoval hranice bankového biznisu. Umenie a vzdelávanie spoločne s našou digitálnou podstatou sa stávajú integrovaným zmyslom našej existencie. Veríme, že v tejto triáde dokážeme prispieť k tomu, aby svet, v ktorom žijeme, bol lepší a kultivovanejší," dodáva generálny riaditeľ Tatra banky, Michal Liday.

Vzdelávanie

O tom, že sa banke darí napĺňať toto poslanie, svedčia mnohé úspešné projekty. Jedným z nich je napríklad aktivita Nadácie Tatra banky, vďaka ktorej sa slovenskí vysokoškoláci, ale i širšia verejnosť, môže stretnúť s držiteľmi Nobelovej a Pulitzerovej ceny. Projekt Expedícia Fenomény sveta z dielne neziskovej organizácie EDULAB zas priniesol na 2. stupeň základných škôl nové poznatky, ktoré deti učia prepájať vedomosti z fyziky, matematiky, anglického jazyka a ďalších predmetov. Vďaka projektovému vyučovaniu sa deti hravou formou učia myslieť v súvislostiach a pochopiť základné princípy fungovania sveta. Hľadajú odpovede na otázky ako kde sa berie voda, ako získavame energiu zo Slnka alebo kam mizne vietor. A práve vďaka Tatra banke, generálnemu partnerovi, sa tento projekt už druhý rok objavil v rozvrhoch detí na viac ako 300 školách po celom Slovensku a tento rok sa dokonca rozšíril o novú tému Peniaze. Práve tá poskytuje jednoduchý a komplexný pohľad na finančné témy, ako aj na históriu peňazí a ďalšie zaujímavé oblasti, ktoré by sme si občas mali aj my, dospelí, pripomenúť.

Technológie

Podpora inovácií je tiež pre Tatra banku zásadná. Jej Elevator Lab získal v tomto roku významné ocenenie od magazínu Global Finance a zaradil sa tak medzi najlepšie laby na svete aj napriek tomu, že Slovensko je jednou z najmenších zapojených krajín. Práve z dielne Elevator Labu prichádzajú do Tatra banky inovácie, ktoré klientom zjednodušujú dennodenné bankovníctvo a zároveň sú vzorom pre ostatné banky na Slovensku i vo svete. Banka však neostáva len pri vlastných inováciách. Podporuje rôzne technologické eventy ako IXPO alebo Hack Košice a tiež vzdelávacie inštitúcie. Spolu s ďalšími partnermi stojí pri zrode Kempelenovho inštitútu, ktorý sa bude zaoberať výskumom inteligentných technológií a je prvým súkromným inštitútom svojho druhu na Slovensku. Krásnou ukážkou prepojenia technológií a umenia je napríklad podujatie Art&Tech Days, ktoré organizuje košické creative industry, tiež vďaka podpore Tatra banky.

Umenie

Umenie prináša krásu do našich životov. Tatra banka verí, že pre vytvorenie hodnotovo správnej, inteligentnej budúcnosti je umenie nevyhnutnou súčasťou. Práve preto je svet umenia jedným zo základných pilierov, na ktorých banka stavia svoje pôsobenie za hranicami bankovníctva. Nadácia Tatra banky tento rok už 25. raz udelí cenu za umenie a finančnú podporu najvýznamnejším umelcom na Slovensku. Už niekoľko rokov môžu návštevníci SNG zadarmo zažiť všetky prebiehajúce výstavy a expozície. Aj to je možné vďaka generálnemu partnerovi, Tatra banke. Na stránke Nadácie Tatra banky nájdete aj ďalšie partnerstvá a grantové programy. Ďalším krokom banky, ako dostať umenie medzi ľudí, bola aj zmena dizajnov platobných kariet. S novými dizajnami máte možnosť nosiť významné umelecké diela súčasných slovenských umelcov stále so sebou.

Ak aj vám je blízke umenie, záleží vám na vzdelávaní budúcich generácií alebo zaujímate sa o technologické novinky, Tatra banka je pre vás správnou voľbou. Otvoriť si digitálny účet so štýlovou debetnú kartu môžete teraz vďaka moderným technológiám online cez mobil za pár minút a ak si ho otvoríte do konca roka, získate ho navyše na 12 mesiacov bez poplatku za vedenie.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 19:34