titulka_AmazonAmazon
StoryEditor

V Amazone už pracuje cez 3-tisíc zamestnancov

14.10.2020, 00:00
Spoločnosti Amazon sa na Slovensku darí každým rokom zvyšovať počet svojich zamestnancov. V Logistickom centre v Seredi bolo od jeho otvorenia pred tromi rokmi vytvorených 2-tisíc stálych pracovných miest a v jej bratislavskej kancelárii viac ako tisíc. Zamestnanci na Slovensku zastávajú najrôznejšie pozície s odlišnou úrovňou skúseností, zručností a vzdelania - od veľkého množstva vstupných pozícií v prevádzke, cez oblasti ako sú financie a dane, mzdy a Amazon biznis, až po tímy pre reklamu a katalógy, so sídlom v Bratislave.

„Sme hrdí na to, že neustále rozširujeme naše podnikanie a vytvárame pracovné pozície pre ľudí z regiónov v blízkosti nášho sídla, a pritom ponúkame konkurenčné mzdy a komplexné zamestnanecké výhody už od prvého pracovného dňa,“ hovorí Radek Stegbauer, generálny riaditeľ spoločnosti Amazon v Seredi.

Prínos spoločnosti vyzdvihol aj minister hospodárstva Richard Sulík, podľa ktorého je Amazon pre našu ekonomiku dôležitý ako zamestnávateľ aj ako daňový poplatník. „S príchodom spoločnosti získala naša ekonomika cennú investíciu. Oceňujem to o to viac, že sa na slovenskom trhu udomácnil bez akejkoľvek investičnej pomoci,“ skonštatoval šéf rezortu hospodárstva. Prínos vytvárania nových pracovných miest, znižovania nezamestnanosti v regióne aj podporu škôl, centra pre seniorov a útulku pre bezdomovcov ocenil aj predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič a primátor mesta Sereď Martin Tomčányi.

Zamestnanci Amazonu v reverznom centre v Seredi dostávajú konkurenčné platy od 5,50 eur (pozície na základnej úrovni) alebo od 7,00 eur (vedúci tímov). Okrem zamestnaneckých výhod v odbore, ako je dodatočný 20 percentný mesačný bonus stanovený na základe dochádzky a výsledkov prevádzky a ročný bonus 8,5 percenta v hrubom, spoločnosť Amazon zároveň poskytuje súkromnú zdravotnú starostlivosť, životné poistenie, doplnkový dôchodkový plán, autobusovú dopravu s mesačným poplatkom iba 24 eur, stravovanie za 1 euro či zľavy na nákupy na Amazon.de.

Spoločnosť rozbehla aj program Career Choice, v ktorom pomáha školiť zamestnancov na pracovné miesta nie len v Amazone, ale prípadne aj v ďalších spoločnosti. Vďaka nemu záujemcovi preplatí 95 percent školného na kurzy v rôznych odboroch a to bez ohľadu na to, či súvisia s jeho prácou v Amazone. Do prípravy a vzdelávania zamestnancov takto Amazon investoval 132-tisíc eur a podporil vyše 240 zamestnancov. Medzi najobľúbenejšie kariérne kurzy patria IT kurzy, kurzy ekonómie a účtovníctva.

Aktuálne má spoločnosť otvorených viac ako sto pracovných pozícii. Rôzne tímy v súčasnosti hľadajú skúsených kandidátov aj absolventov, z odborov financií, miezd, daní, reklamy, správy účtov a jazykových špecialistov na preklady a lokalizáciu.

 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 08:43