StoryEditor

Aké témy prinesie Online investičná konferencia?

24.11.2020, 10:00

Asi nikoho veľmi neprekvapí skutočnosť, že sa tento rok všetky prezenčné konferencie, semináre a ďalšie rôzne stretnutia presunuli do online priestoru. Rovnako tomu bude u plánovej investičnej konferencie, ktorú organizuje broker XTB a je zameraná na to, ako by sa mal investor a trader pripraviť na nadchádzajúci rok 2021, v ktorom môžeme očakávať rôzne riziká, ale aj zaujímavé príležitosti. Keď sa veľmi rýchlo obzrieme, ako sa vyvíjali trhy v posledných niekoľkých mesiacoch, tak sa vkráda myšlienka, či si nechať podobné investičné príležitosti ujsť. Investor by však mal vždy hľadieť nielen na potenciálne zhodnotenie svojej investície, ale aj na podstupované riziká.

Online investičná konferencia si kladie za cieľ pomôcť bežnému investorovi zorientovať sa v tomto ohromnom množstve informácií a zároveň sa inšpirovať tým, ako ku svojim investíciám pristupujú profesionálni portfólio manažéri či skúsení individuálni investori. Investičná konferencia XTB Investičná konferencia XTB

Detaily konferencie

KEDY: sobota 28. 11. 2020 v čase od 10:00 do 18:00

KDE: online, pripojíte sa zo svojho počítača

ZA KOĽKO: prístup na vysielanie získate zdarma

PRIHLÁSIŤ SA MÔŽETE ZADARMO TU

Program konferencie

Prvú prednášku „Investovanie pre každého – ako ľahko začať“ začne Milan Charvát, spoluzakladateľ webu Warengo.com, sociálnej siete zameranej na investovanie. Svojou témou zameria na úplné začiatky, čiže ako by mal nováčik začať uvažovať, ak to s investovaním myslí vážne.

Druhou prednáškou bude pokračovať Jindřich Pokora, prevádzkovateľ webu a youtubového kanálu rozumnyinvestor.cz s témou „Kľúčové aspekty buffetovského investovania“. Ako sám názov napovedá, budeme analyzovať dlhodobo overené faktory úspechu svetoznámeho investora Warrena Buffetta.

Ďalšiu prednášku pripravil Aleš Prandstetter, bývalý analytik ČSOB Asset Management, aktuálne investičný stratég poradenskej spoločnosti eFrank.cz. Prostredníctvom svojej témy „Dlhodobá stávka na tie najlepšie sektory“ by rád predstavil, ktoré sektory by podľa neho mali byť nadpriemerné nielen v budúcom roku, a ktorým sektorom by sa investor mal naopak radšej vyhnúť.

Popoludňajšiu časť otvorí súkromný investor a zakladateľ webu papucovyinvestor.sk, Norbert Nepela, prednáškou „Tipy a rady pre správu dividendového portfólia“. Tu budú vysvetlené zásadné postupy pri výbere vhodných dividendových akcií.

​Mikuláš Splítek, ktorý je portfólio manažérom v spoločnosti Erste Asset Management fond Stock Small Caps, bude prezentovať svoju prednášku na tému „Psychológia investora, alebo štyri ťažkosti pre rok 2021“. Túto prednášku by si povinne mal vypočuť každý investor, pretože psychológia je často najväčším nepriateľom ziskov. Mikuláš priblíži, prečo náš mozog vníma inak stratu a inak zisk, prečo sa často nechováme ekonomicky a ako tieto skutočnosti obrátiť v prospech svojho investovania, aby neuberali zisky, ale naopak, prinášali ich.

Nasledovať bude prednáška ďalšieho významného portfólio manažéra, Daniela Gladiša z Vltava fund. Téma „Výber akcií v prostredí masívneho tlačenia peňazí“ sa bude venovať aktuálnej situácii, v ktorej centrálne banky značnej ovplyvňujú nielen akciové trhy. Čo všetko by o tejto skutočnosti mal investor vedieť a ako vnímať prípadné riziká? To prezradí táto prednáška.

Súkromný investor a trader Zdeněk Zaňka predstaví svoju prednášku „Moji TOP dividendoví aristokrati“. Tu vysvetlí, čo sa vlastne skrýva pod týmto pojmom a načrtne, ktoré akciové tituly sa môžu považovať za dividendových aristokratov.

Záznam konferencie

Každý, kto sa zúčastní online vysielania, bude môcť následne získať záznam z vybraných prednášok. Zároveň si mnoho prednášajúcich pripravilo pre poslucháčov rôzne doplňujúce materiály a videá, tým pádom sa určite oplatí pozorne počúvať, čo všetko nám naši hostia môžu poskytnúť.

ZADARMO SA PRIHLÁSIŤ NA KONFERENCIU MÔŽETE TU

 

 

 (PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 05:07