Úniky tepla? Vysoké účty za energie? Vyriešte to od základu!Austrotherm
StoryEditor

Úniky tepla? Vysoké účty za energie? Vyriešte to od základu!

02.12.2020, 23:00
Jedna nenáročná, no kľúčová úprava už pri stavbe domu vám pomôže v budúcnosti ušetriť množstvo starostí s únikmi tepla, nehovoriac o nepríjemných prekvapeniach pri pohľade na mesačné faktúry za energie.

Posvieťte si pod podlahu

Existuje veľa spôsobov, ako pre svoj domov zabezpečiť účinnú, odolnú a trvácnu tepelnú izoláciu. A vďaka pokrokovým materiálom ako extrudovaný polystyrén (XPS) sú možnosti zvýšenia tepelného komfortu a zníženia výdavkov za energie dostupnejšie ako kedykoľvek predtým.

No aj v oblasti tepelnoizolačných riešení možno nájsť jednu „šedú zónu“ – prehliadanú oblasť, na ktorú mnoho ľudí nemyslí, pretože sa sústredia na zatepľovanie striech či podláh v presvedčení, že urobili maximum pre eliminovanie tepelných mostov a neefektívne distribuovanie tepla v domácnostiach. V skutočnosti sa dá spraviť ešte viac, len netreba zaháľať. Podmienkou je, aby ste sa obrátili na experta na polystyrén, a to ešte v začiatkoch stavby. Počuli ste už o tepelnej izolácii základovej dosky?

Včasné riešenie je základ

Každý skúsený stavbár vám povie, že základová doska, ako často využívaný plošný základ pri stavbách, musí byť pre plné rozvitie svojho funkčného potenciálu primerane zaizolovaná. Vrátane zabezpečenia adekvátnej tepelnej izolácie. S izolačným materiálom od overeného dodávateľa a profesionálnym vyhotovením ide o rýchlu, čistú robotu. Je však dôležité, aby ste na túto úpravu mysleli v dostatočnom predstihu. Po dostavaní domu sa totiž už k základovej doske prakticky nedostanete, takže na riešenie prípadných nedostatkov bude príliš neskoro.

Materiál, ktorý izoluje aj chráni

Obkladanie základovej dosky tepelnoizolačným materiálom prebieha na miestach, kde dochádza ku kontaktu dosky so studeným podkladom, respektíve pôdou. Profesionálne „obalená“ základová doska nielenže preventívne ochráni pred nežiaducimi únikmi tepla v podlahovej časti, ale navyše získa stabilitu vďaka pridaniu solídneho ochrannému prvku.

Samozrejme, dané výhody platia len v prípade, že zvolíte prvotriednu materiálovú výbavu s fyzikálnymi vlastnosťami, ktoré ju predurčujú na efektívne zatepľovanie a trvácnu mechanickú ochranu. Dosky z XPS polystyrénu sú extra odolné voči zaťaženiu a tlaku. Nemenej vítaným benefitom je, že sú nenasiakavé a dokážu dlhodobo odolávať vlhkosti, čo je pri kontakte s pôdou priam nevyhnutnosť.

Úniky tepla? Vysoké účty za energie? Vyriešte to od základu! Úniky tepla? Vysoké účty za energie? Vyriešte to od základu! Austrotherm

Bezkonkurenčný systém na trhu

Na to, aby tepelná izolácia základov vášho domu prebehla úspešne, potrebujete už spomínaný vysokokvalitný materiál, ale aj premyslený systém izolovania. Spoločnosť Austrotherm, európska špička vo výrobe tepelnoizolačných produktov z polystyrénu s viac ako 60-ročnými skúsenosťami na trhu, vám takýto systém dokáže zabezpečiť presne na mieru vašim potrebám. V najširšom produktovom portfóliu na trhu nájdete na výber rôzne druhy dosiek z XPS polystyrénu, ktoré možno jednoducho pospájať do kompletného izolačného systému.

S takýmto riešením zvládnete zaizolovanie aj zadebnenie základovej dosky v jednom kroku a vďaka širokej rozmerovej a typovej palete výrobkov nájdete s ľahkosťou presne to, čo vyžaduje váš dom. Riešenia od Austrothermu sa úspešne využívajú pri tepelnoizolačných inštaláciách v rezidenčných aj komerčných objektoch – v nízkoenergetických domoch, ale aj v garážach, na klziskách či letiskových halách.  

Stopercentný výsledok s ušetreným časom aj nákladmi

S Austrotherm XPS ® tepelnoizolačným systémom základovej dosky  pre debnenie a tepelnú izoláciu základových konštrukcií urobíte pre tepelný komfort svojho domova naozaj 100 %, a to pri 60 % úspore času na prácu a 30 % úspore celkových nákladov.

Pozor, súťaž!

Expert na polystyrén Austrotherm sa spojil s expertom na čistý vzduch Daikin a pripravil pre vás súťažnú minianketu, v ktorej môžete vyhrať špičkovú čističku vzduchu japonskej kvality. Stačí vyplniť štyri jednoduché otázky a ste v hre!

Viac informácií o súťaži nájdete na stránke www.expertinapolystyren.sk/anketa , kde na vás čakajú výhodné tepelnoizolačné riešenia, komplexné systémy a bezkonkurenčné produkty spolu s odborným poradenstvom pre hladké stavebné a rekonštrukčné práce.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 06:12