Kuchynské batérie pre skutočne čistú chuť vodyViva
StoryEditor

Kuchynské batérie pre skutočne čistú chuť vody

18.01.2021, 23:00
Pitný režim je v niekoľkých posledných rokoch neustále populárnejšou a živo diskutovanou témou. Vďaka dôrazu na zdravý životný štýl, ktorý razí odborná i laická verejnosť, sa záujem o to, čo, kedy a ako pijeme, neustále zvyšuje. S tým ide ruka v ruke zvýšená pozornosť, ktorú venujeme kvalite vody, ktorá nám tečie z vodovodných kohútikov v našich domácnostiach.

Nie je čistá voda ako čistá voda

Dávno sú preč časy, kedy mala voda z kuchynských kohútikov punc tej najčistejšej a najbezpečnejšej alternatívy k rôznym minerálkam či sladeným nápojom. Dnes sa čoraz viac hovorí o nežiaducich látkach, ktoré sa vo vode vyskytujú.

Ak máte vlastnú studňu, voda nie je nijako dezinfikovaná či upravovaná, pri odbere vody z vodární bude voda obsahovať stopy chlóru; navyše počas cesty do našich príbytkov môže takisto dôjsť k určitému znečisteniu. Takáto kontaminácia sa na samotnej vode chuťovo či vizuálne nemusí prejaviť. Pri dlhodobom pití však už musíme hovoriť o určitých reálnych rizikách.

Prirodzenou reakciou tak je zvýšený záujem o zariadenia, ktoré nám vodu v domácnostiach dodatočne upravia. Filtračné vodovodné batérie sú jednou z najdostupnejších a najúčinnejších možností

Výhody filtrovanej vody

Filtrovaná voda prináša do nášho pitného režimu niekoľko neodškriepiteľných výhod. Lepšia chuť vody a absencia ťažkých kovov a ďalších nežiaducich látok sú určite benefity pre náš príjem tekutín a naše zdravie. Dôležitým aspektom je tiež skutočnosť, že vodné filtre fungujú na báze aktívneho uhlia. Vďaka jeho impregnácii striebrom do celého procesu vstupujú antibakteriálne účinky. Striebro však nielenže zbavuje vodu baktérií, dokáže tiež účinne pred baktériami chrániť samotný filter.

Filtrovaná voda však má pozitívny účinok aj na vaše kuchynské zariadenia a spotrebiče. Keďže je omnoho šetrnejšia, odbúrava starosti s usadzovaním vodného kameňa, vďaka čomu budú vaša kanvica či kávovar vždy v perfektnej kondícii. Kuchynské batérie pre skutočne čistú chuť vody Kuchynské batérie pre skutočne čistú chuť vody Viva

Filtrujeme po celý rok

Moderný vzhľad, intuitívne ovládanie, výkonný filter pre maximálny pôžitok a kvalitu. Moderné filtračné drezové batérie v sebe kombinujú mnohé funkčné a estetické aspekty. Takýmito batériami sú aj produkty kolekcie Blue od nemeckého výrobcu kúpeľňovej a kuchynskej sanity #GROHE.

Značka sa do povedomia zákazníkov zapísala práve zaujímavými technologickými vylepšeniami a inováciami - a filtračné batérie Blue Pure Minta a Blue Pure Eurosmart v tomto smere nijako nezaostávajú. Charakteristickým prvkom sú oddelené vodné prívody, jeden na filtrovanú a druhý na nefiltrovanú vodu. V praxi to znamená, že len čo sa voda raz prefiltruje, nepríde do styku s ničím, čo by mohlo dodatočne ovplyvniť jej chuť či zloženie. Dômyselné filtračné zariadenie týchto batérií dokáže prefiltrovať až 3000 (!) litrov vody.

Výmena filtračnej kazety teda rozhodne nebude na programe dňa niekoľkokrát do týždňa - filter vydrží približne rok aktívneho používania, na potrebu výmeny vás dokonca upozorní časovač. Náhradnú kazetu je možné jednoducho objednať cez internet a jej výmena je otázkou niekoľkých nenáročných úkonov.

Produktový rad Grohe Blue je elegantným a nenáročných riešením pre všetkých, ktorí majú radi chuť prírodnej neperlivej vody a chcú mať istotu, že pijú čerstvú a skutočne čistú vodu.

Ak si aj vy chcete dopriať čistú filtrovanú vodu v pohodlí svojho domova 7 dní v týždni, batérie Grohe Blue nájdete v ponuke slovenského veľkododávateľa pre kuchynskú a kúpeľňovú sanitu VIVA. Na detaily či inštaláciu týchto produktov sa môžete kedykoľvek opýtať buď na ich kontaktných údajoch alebo priamo v kamennom showroome VIVA na Rožňavskej ulici v Bratislave.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 07:20