5 skvelých tipov na upevnenie vášho vzťahu, ktoré naozaj fungujúShutterstock
StoryEditor

5 skvelých tipov na upevnenie vášho vzťahu, ktoré naozaj fungujú

18.02.2021, 23:00
Skutočná láska je neustála práca oboch partnerov. Každá práca si však vyžaduje z našej strany nielen energiu, ale aj motiváciu a vhodné podmienky. Zaistenie týchto vecí ale nie je jednoduché, pretože často ide o vzájomnú kombináciu a dopĺňanie sa medzi sebou. Ak jeden z partnerov svoje služby „vypovie“ všetko, čo ste dlhé roky spolu budovali, sa môže zosypať ako domček z kariet.

Ako sa dá tomu zabrániť? Krásne kvety majú svoj význam aj silu, ale niekedy je pre záchranu vzťahu potrebné urobiť oveľa viac. Vyskúšajte niekoľko našich rád, ktorými si môžete medzi sebou zas a opäť vybudovať silné puto.

„Vzťahy medzi ľuďmi dávajú životu predsa cenu.“

Alexander Von Humboldt

Buďte realisti

Skutočná láska vôbec nie je len láska romantická, čo nás núti ignorovať chyby nášho partnera. Je to voľba. Jedná sa o neustálu podporu inej osoby bez ohľadu na okolnosti. Je zrejmé, že váš vzťah nebude vždy bez oblakov a dažďa. Vyrovnať sa s problémami, svojimi i partnerovými, a nečasom vo vzťahu, napriek tomu, že sa vám nechce, je základ úspechu.

Nedovoľte preto, aby bolo jedno zlyhanie či nepríjemná erektilná dysfunkcia dôvodom krachu. Všetko sa dá riešiť. A nakoniec, spoločné prekonávanie prekážok vás posilní.

Rešpektujte sa navzájom

To je vo vzťahu to hlavné. Ani príťažlivosť, ani spoločné ciele, ani náboženstvo, ani láska. Prídu chvíle, keď začnete mať pocit, že sa už nemilujete. Ak ale stratíte voči partnerovi rešpekt, nebudete ho môcť získať späť.

Komunikácia, nech už je akokoľvek otvorená a častá, sa v každom prípade dostane časom do slepej uličky. Konfliktom a sťažnostiam sa potom nedá vyhnúť.

Jediná vec, ktorá pomôže zachrániť váš vzťah, je neochvejný rešpekt. Okrem toho si tiež musíte vážiť samého seba, pretože bez sebaúcty nemôžete mať pocit, že si zaslúžite rešpekt partnera. Pamätajte tiež na tieto veci:

  • Nikdy sa nesťažujte na partnera svojim priateľom. Ak vám niečo nesedí na jeho správaní, diskutujte o tom s ním skôr ako s priateľmi a rodinou.
  • Rešpektujte, že váš partner môže mať záujmy, záľuby a názory odlišné od tých vašich. Na skladaní zaujímavých drevených puzzle predsa nie je nič zlé, naopak v mnohých smeroch tento typ zábavy ľuďom veľmi dobre prospieva.
  • Zvážte názor svojej polovičky. Pamätajte, že ste jeden tím. Ak je jedna osoba nespokojná, znamená to, že musíte spoločne hľadať riešenie problému.
  • Nenechávajte si všetko pre seba, prediskutujte spolu akékoľvek problémy, pretože do vzťahu tabuizované témy a tajnosti nepatria.

Zmeňte prostredie a urobte si spoločný výlet

Stereotyp nie je vo vzťahu vítaný, preto skúste popremýšľať nad zmenou. Neznamená to však vždy len výmenu partnera. Niekedy sa oplatí zamyslieť aj nad sebou a uvedomiť si, či nie je chyba na našej strane.

Pomôcť by vám mohla aj zmena prostredia. Krátky výlet do prírody bude na začiatok dobrým krokom vpred. Nezabudnite sa adekvátne obliecť, obuť pohodlné pánske tenisky a vziať si so sebou len to nevyhnutné.

Príval čerstvého vzduchu, chutná káva v  krásnom keepcup pohári a nádhera prírodného prostredia vás nabudia a určite vám takáto zmena prospeje. Je tu lepšia koncentrácia prospešných iónov a oveľa viac priestoru na relax, tak sa o tom presvedčte a na chvíľu nič nezmyselné, ani spory medzi sebou, neriešte.

Pamätaj na maličkosti

Jednoduché zdvorilosti, komplimenty a podpora znamenajú vo vzťahu veľmi veľa. Všetky tieto maličkosti sa časom hromadia a ovplyvňujú to, ako vnímate svoj vzťah. Skúste preto spolu častejšie tráviť víkendy a nájdite si čas na sex, aj keď ste unavení. Fyzická blízkosť nielenže udržuje vzťahy zdravé, ale dokonca ich pomáha napraviť, keď sa niečo pokazí.

A ak máte aj deti, nezabudnite i na fakt, že najlepšou zárukou toho, že budú vyrastať zdravé a šťastné, je zdravý a šťastný vzťah medzi rodičmi.

Skúste sa udržať na jednej vlne

Vzťahy sa dajú porovnať s vlnami na mori. Tu sú ale konkrétnymi vlnami rôzne emócie , vzostupy aj pády vo vzťahu. Niektoré trvajú iba pár hodín, iné niekoľko mesiacov alebo dokonca rokov.

Hlavnou vecou nie je zabudnúť, že tieto vlny samy osebe prakticky neodrážajú kvalitu vášho vzťahu. Ovplyvňuje ich veľa vonkajších faktorov: strata alebo zmena zamestnania, smrť príbuzných alebo finančné ťažkosti. Ak sa ale nenaučíte spolu plávať a udržať na tej istej vlne, môže vás to veľmi rýchlo rozdeliť.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 15:11