Ako zvoliť vysoké podpätky k sukni? 5 praktických rádShutterstock
StoryEditor

Ako zvoliť vysoké podpätky k sukni? 5 praktických rád

03.05.2021, 00:00
Každá žena musí vlastniť nejaký ten pár topánok na vysokých podpätkoch. Ide o obuv, ktorá totiž nielen predlžuje nohy a formuje postavu, ale hodí sa tiež k rôznych outfitom. Napríklad k takej sukni. Sukňa s lodičkami je dokonalá a nadčasová kombinácia, v ktorej zaručene zažiarite. Ako si ale vybrať tie pravé vysoké podpätky?

Aj strih sukne rozhoduje o vhodných lodičkách

Iné topánky si vezmete k mini sukni ako k maxi sukni. Ako teda správne kombinovať sukne a topánky na vysokom podpätku? 

Mini sukňa zvýrazní vaše nohy. Skvelo ju doplnia topánky na platforme aj ploché sandále. Zaujímavú kombináciu môžete vytvoriť, ak si k mini sukni obujete remienkové sandále. V chladnejšom období sú skvelou voľbou k mini sukni aj vysoké kozačky. 

K puzdrovej midi sukni poľahky doladíte napríklad také lodičky na ihličkovom podpätku, v ktorých budete vyzerať elegantne a sofistikovane. K midi sukni áčkového strihu voľte radšej sandále na vysokom podpätku s otvorenou špičkou, ktoré ju dokonale doplnia. 

Pokiaľ ste milovníčkou maxi sukní, ani v tomto prípade si nemusíte zúfať. Maxi sukne vyzerajú skvelo so sandálkami na ihličkovom, klinovom podpätku aj na platforme, čo z nich robí obľúbený letný kúsok.

Nemiešajte farby a vzory

Menej je niekedy viac. A v tomto prípade to platí dvojnásobne. V ponukách rôznych značiek nájdete stovky sukní rôznych materiálov a vzorov. Kvetované motívy, etno vzory, zvieracie dizajny či jednofarebné sukne. Na svoje si príde boho bohyňa, elegantná dáma aj romantické dievča. Ak sa rozhodnete pre sukňu s výrazným motívom, skombinujte ju s jednofarebnými a jednoduchými lodičkami alebo sandálkami v prírodných odtieňoch. Pokiaľ naopak siahnete po jednofarebnej sukni, môžete zas svoju hravosť a extravaganciu demonštrovať výraznými topánkami na vysokom podpätku. 

Topánky na vysokom podpätku, z ktorých si vyberie každá žena

Možno hľadáte elegantné lodičky, ktoré sú dokonalou voľbou aj na oficiálne príležitosti. Možno radšej nosievate sandále, ktoré podčiarknu vašu ženskosť. Topánky na vysokých podpätkoch prichádzajú v rôznych štýloch s otvorenou alebo uzatvorenou pätou, s ostrou, okrúhlou alebo štvorcovou špičkou, v usňovej alebo semišovej koži. Na svoje si preto príde každá žena.

Myslite na svoju pohodlnosť

Lodičky alebo sandále na vysokom podpätku nemusia byť vždy komfortnou voľbou. Preto si už pri výbere dajte záležať. Radšej si trochu priplaťte za kvalitný materiál, ktorý oceníte najmä po dlhom dni na nohách. Rovnako sa rozhodnite pre podpätok, ktorý vám bude vyhovovať. Ihličky sú skvelé do práce a vtedy, ak v nich nemusíte nachodiť niekoľko kilometrov. Ak sa chystáte na nákupy do mesta alebo na romantickú prechádzku, zvoľte radšej topánky na stĺpikovom podpätku alebo na platforme, v ktorých sa vám bude kráčať pohodlnejšie. Pamätajte, že nezáleží iba na outfite, ale tiež na situácií.

Lodičky, ktoré budete milovať

Tie pravé lodičky nevyberajte len podľa praktických vlastností. Možno práve potrebujete čierne sandále, ale akosi vás ťahá k tým dokonalým červeným. Predstavujete si, ako v nich kráčate po chodníku, sukňa sa jemne vlní v poryvoch vetra. Medzi vami a vašimi vysnívanými topánkami preskočila iskra. Vyhovejte svojim túžbam a urobte si radosť. Tie pravé lodičky s vami totiž musia rezonovať. Iba tak v nich môžete zažiariť.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 04:57