TEMPEST sa zapojil do pomoci Ukrajine i ľuďom bez domovaTempest
StoryEditor

TEMPEST sa zapojil do pomoci Ukrajine i ľuďom bez domova

21.03.2022, 23:00
Udalosti uplynulých týždňov, ktoré sa odohrávajú na Ukrajine, nami otriasli a poskytnutie pomoci pokladáme za svoj záväzok. TEMPEST považuje spoločenskú zodpovednosť za neoddeliteľnú súčasť svojho pôsobenia a dlhodobo sa snaží pomáhať tam, kde je to potrebné.

Ako IT spoločnosť vnímame v súvislosti so situáciou na Ukrajine veľmi intenzívne aj procesy odohrávajúce sa v kyberpriestore. Práve IT segment je v týchto náročných chvíľach veľmi užitočný a úspešne pomáha pri blokovaní dezinformačných webov či odhaľovaní kybernetických útokov namierených na prvky kritickej infraštruktúry. Spoločnosť TEMPEST sa takisto rozhodla aktívne zapojiť do viacerých iniciatív a pomôcť aspoň čiastočne zmierniť negatívne vplyvy týchto udalostí.

TEMPEST poskytol finančný príspevok ľuďom utekajúcim pred vojnou 

Je naozaj ťažké sledovať osudy ľudí, ktorí museli opustiť svoje domovy. Preto sme neváhali a rozhodli sme sa finančne podporiť Občianske združenie Samaria, ktoré robí konkrétne zbierky a pomáha na hraniciach s vybavením pre ľudí utekajúcich pred vojnou a zaradením sa do bežného života. Združeniu sme venovali príspevok v hodnote 5 000 eur. Prostriedky sa použijú na nákup materiálnej pomoci a pohonných hmôt.

Ukrajinskí študenti majú možnosť zamestnať sa v slovenských IT firmách

V súvislosti s vojnou na Ukrajine sa v neľahkej situácii ocitli aj študenti tamojších univerzít. Preto sa TEMPEST spolu s ďalšími firmami zapojil do iniciatívy IT Asociácie Slovenska. Momentálne prebieha úsilie presunúť na Slovensko študentov IT i iných odborov a takisto ich rodinných príslušníkov či pedagógov. Vďaka zapojeniu viacerých slovenských firiem sa podarilo navýšiť počet študentov, ktorí by mohli prísť na Slovensko a nastúpiť do praxe v tunajších firmách. Okrem toho sa plánujeme zapojiť aj do ďalších iniciatív spoločnosti ITAS, ktoré sa týkajú dodávok IT zariadení pre ukrajinskú kritickú infraštruktúru či ďalšej pomoci tým, ktorých sa situácia bezprostredne dotýka.

Pomáhame ľuďom bez domova na ceste naspäť do spoločnosti

Často skloňovaná téma ľudí bez domova naberá v zimnom období ešte naliehavejší rozmer. Tento problém sa nás veľmi dotýka a rozhodli sme sa preto podporiť sumou 10 000 eur Občianske združenie Vagus. Do výberu charitatívnej organizácie sme zapojili aj našich obchodných partnerov a zamestnancov, ktorí prostredníctvom ankety vybrali práve túto organizáciu.

"Uvedomujem si, že tak ako zamestnanci sú najcennejším aktívom firmy, aj ľudia bez domova majú rovnaký potenciál byť prínosom pre spoločnosť ako takú a aj napriek nepriaznivým životným okolnostiam si zaslúžia druhú šancu", povedal Andrej Bališ, obchodný riaditeľ a člen predstavenstva. Veríme, že podporou integračného programu OZ Vagus - Medzimiesto pomôžeme ľuďom bez domova zlepšiť ich neľahké životné podmienky.

O spoločnosti

TEMPEST je popredným poskytovateľom IT produktov a služieb na Slovensku. Je jedným z najoceňovanejších systémových integrátorov a softvérových domov v krajine, s najvyššími úrovňami partnerstiev so svetovými výrobcami IT. V oblasti informačných technológií sa pohybuje už 30 rokov. Za ten čas sa spoločnosť úspešne podieľala na množstve významných projektov v oblasti finančného sektoru, priemyslu, telekomunikácií, zdravotníctva či vedy. TEMPEST poskytuje svojim klientom komplexné riešenia z oblastí IT infraštruktúr, kybernetickej bezpečnosti, riadenia IT služieb a softvérového vývoja. 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 19:42