StoryEditor

Winners Group mení finančné sprostredkovanie na Slovensku

12.07.2016, 00:00
Prečítajte si rozhovor s výkonným riaditeľom Winners Group, a.s. aj o tom, ako Winners Group mení finančné sprostriedkovanie na slovensku. Viac článku na hnonline.sk.

Pán Deďo poďme pekne po poriadku. Čomu všetkému sa Vaša spoločnosť venuje?

Winners Group, a.s. je spoločnosť zaoberajúca sa komplexnými finančnými službami. Našou úlohou je pomôcť klientom vybrať tie správne finančné nástroje a následne im poskytnúť čo najkvalitnejšiu starostlivosť. Naším primárnym cieľom je zvýšovanie hodnoty majetku klientov. Dokážeme im odborne poradiť v tej oblasti financií, v ktorej našu pomoc práve potrebujú. Či už je to zabezpečenie dôchodku, rodiny, investovanie, neživotné poistenie, lízing, hypotéka alebo aj odvetvie realít, stretnete sa s naším biznis partnerom, ktorý je skutočným odborníkom a špecializuje sa na svoju oblasť finančného sprostredkovania.  

V čom je pridaná hodnota Vašej práce? Prečo by si človek nemal uzatvoriť svoj produkt priamo v poisťovni, či vziať si hypotéku priamo v banke?

Hlavný prínos spočíva v komplexnej finačnej službe, ktorá klientovi šetrí čas aj peniaze, a to bez nutnosti navštevovať a následne porovnávať jednotlivé finančné inštitúcie. Potreba odborných znalostí sprostredkovateľov sa na trhu neustále zvyšuje, avšak kvalitným sprostredkovaním sa naša práca zďaleka nekončí. Rovnako dôležitou súčasťou našej práce je následný servis, ktorý zverujeme výhradne do rúk špecialistov. Náš klient sa tak nemusí obávať toho, čo je v tejto oblasti bežné, a síce, že po uzavretí finančného produktu sa po istom období už nemá na koho obrátiť. V spoločnosti Winners Group sme presvedčení, že následná starostlivosť je pre klienta minimálne tak dôležitá ako samotné sprostredkovanie, a preto im garantujeme pravidelné kontaktovanie zo strany spoločnosti bez ohľadu na to, či je ich pôvodný sprostredkovateľ naďalej aktívny.

V praxi to väčšinou funguje tak, že človek neosloví finančného sprostredkovateľa, ale finančný sprostredkovateľ osloví jeho. Napriek tomu máme každý možnosť výberu. Podľa čoho by sme si mali vybrať spoločnosť, ktorej sa zveríme do rúk?

Odporúčal by som zamerať svoju pozornosť práve na dva spomínané aspekty - komplexnosť finančnej služby a následný servis. Samozrejme finálnu službu klientovi prináša konkrétny človek a preto sa u nás sústredíme na čo najkvalitnejšie vzdelávanie našich  sprostredkovateľov. V neposlednom rade by som sa na mieste klienta zameral aj na technické riešenia servisu, ktoré daná spoločnosť ponúka.

Zastavme sa pri technickom zabezpečení servisu pre klientov. Je o Vás známe, že v tomto odbore patríte k priekopníkom na Slovensku…

Vo Winners Group sme boli prví, kto na slovenský trh priniesol tzv. klientsky systém a mobilnú aplikáciu pre klientov. Našim klientom sme tak uľahčili život, pretože majú celé svoje portfólio prehľadne usporiadané. Pridanou hodnotou je servis, ktorý im automaticky poskytujeme aj na zmluvy, ktoré neboli uzatvorené našou spoločnosťou. Výrazne sme tak posunuli štandardy na našom trhu. Nemusia nikam chodiť, volať ani mailovať, aby mali dokonalý prehľad o svojich financiách. Akúkoľvek požiadavku na našu spoločnosť vedia zadať jediným dotykom na svojom smartfóne.



Vráťme sa teraz späť k ľudskému faktoru. Aký by mal byť „dokonalý” finančný sprostredkovateľ?

Na trhu sme známi tým, že sme schopní našim sprostredkovateľom prinášať to najkvalitnejšie vzdelávanie. To okrem iného znamená, že k nám ľudia prichádzajú so správnou motiváciou pracovať na sebe a poskytovať tak svojim klientom skutočne kvalitnú finančnú službu, ako aj zabezpečiť ten najlepší možný následný servis. Ľudia, ktorí si to  uvedomujú vedia, že najjednoduchším spôsobom ako dosiahnuť úspech je pomôcť a priniesť pridanú hodnotu druhým ľuďom.

Je všeobecne známe, že minulý rok ste dosiahli viac ako 50%-tný nárast objemu sprostredkovaného obchodu. To je úžasné číslo, ktoré Vám mnohí len ticho závidia. Čo sú podľa Vás rozhodujúce faktory tohto úspechu?

Je to v zásade jednoduchá, ale zároveň na dosiahnutie veľmi zložitá kombinácia skvelých ľudí a kvalitného systému fungovania, ktorú vytvára naša spoločnosť. Vo vedení každý jeden deň rozmýšľame ako ďalej zlepšovať kvalitu našej služby. Máme jasne definovaný spoločný cieľ, ktorým je budovanie spoločnosti, ktorá pomáha ľuďom žiť lepší život. Dlhé roky sme pracovali na tom, aby sme našich ľudí učili tomu ako sa stať kvalitným lídrom. Dnes Winners Group dosahuje úspech, ktorého základy sme však budovali dlhodobo. Boli sme prví, ktorí sa nebáli povedať klientom pravdu  o tom, že model v ktorom sa jeden človek má starať o všetky oblasti klientovho portfólia je neschopný dosiahnuť dnes požadovanú kvalitu. Je naivné myslieť si, že finančný sprostredkovateľ dokáže popri budovaní tímu aj poskytovať kvalitný servis niekedy až stovkám svojich klientov a to 365 dní v roku. Práve preto sme v našej spoločnosti zverili produkty zložitejšie na sprostredkovanie a následný servis do rúk špecialistov.V tom spočíva unikátnosť nášho konceptu.

Vráťme sa ešte do dnešných dní. Čo bude najviac vplývať na sektor finančného sprostredkovania v roku 2016?

Aktuálne prebiehajúca hypotekárna kampaň mala zatriasť sprostredkovateľským trhom. Úlohou sprostredkovateľa však zostáva pomôcť klientovi zorientovať sa v aktuálnej situácii na trhu a  získať pre neho lepšiu úrokovú sadzbu aj za predpokladu, že nebude meniť svoju banku. Stále dôležitejšou sa však stáva téma tvorby rezerv a kvalitných investičných portfólií. Najmä pre prípad pravdepodobného zvyšovania sadzieb v budúcnosti, ale aj za účelom vytvárania majetku, napríklad na zabezpečenie si kvalitného dôchodku. Štát nebude zvládať nápor na sociálny systém a práve táto téma by už dnes mala byť nosnou v komunikácii s klientom.

www.winnersgroup.sk/

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. júl 2024 09:51