StoryEditor

Zrak máme len jeden! Ochrana zraku a ochranné okuliare pre domácich aj firemných kutilov

16.05.2022, 00:00

Povedzme si na rovinu, nikto nechce utekať na pohotovosť s kovovou smietkou v oku. V lepšom prípade vás to bude stáť len čas, energiu a krátkodobý diskomfort, v horšom sa vám poškodí zrak. Viaceré profesie či manuálne voľnočasové práce vyžadujú patričnú ochranu očí. Už je jasné, že bezpečnosť sa neoplatí podceňovať, ochranné okuliare by mali byť pre vás samozrejmosťou. Stačí tak málo a potenciálnemu nebezpečenstvu sa raz-dva vyhnete.

Pred čím všetkým vás môžu pracovné okuliare ochrániť?

Ako sme už načrtli, ochranné okuliare môžu do veľkej miery zabrániť tomu, aby sa vám do očí dostali cudzie predmety, ktoré ich môžu poškodiť. Bez zraku by sme si život vedeli predstaviť len ťažko. V rôznych profesiách ľudia na dennom poriadku pracujú s materiálmi, z ktorých sa uvoľňujú nebezpečné častice či chemikálie. 

Bezpečnosť je výrazne ohrozená pri manipulácii s kyselinami, rozpúšťadlami, horúcimi tekutinami a podobne. V strojníckom, stavebnom, zváračskom či ťažobnom priemysle bez kvalitných pracovných okuliarov ani na krok! 

Okrem zranenia pevnými časticami sa bez okuliarov tiež zvyšuje riziko poškodenia zraku škodlivými účinkami príliš silného svetla. To veľmi dobre poznajú zvárači, automechanici či ľudia pracujúci s laserom. V týchto prípadoch je dôležité použiť navyše ochranný štít. 

Ochrana zraku je dôležitá aj pri práci v exteriéri, keďže dlhodobé vystavovanie sa slnku má negatívne účinky. V opačnom prípade to môže vyústiť v kataraktu, makulárnu degeneráciu až rakovinu oka. Nič, čo by ste chceli zažiť. 

Ktoré si vybrať?

Na ardonsk.sk nájdete viacero druhov okuliarov, ktoré spoľahlivo ochránia vaše oči - s čírym, žltým alebo dymovým priezorom, uzatvorené ochranné okuliare, zváracie okuliare, kukly a nechýba ani príslušenstvo. Všetky produkty sú vyrobené z kvalitných materiálov a už na pohľad vás upútajú prvotriednym dizajnom. Sme si istí, že si vyberú firemní i domáci kutilovia! 

image
Ardonsk.sk
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 06:00