Štyria majitelia spoločnosti Umbrella Group z Bratislavy, vpredu Michal Holienčin.  Umbrella Group
StoryEditor

Umbrella Group stabilne rástla aj v ďalšom náročnom roku

01.06.2022, 00:00

Rastúci záujem Slovákov o riadenie osobných financií priniesol sprostredkovateľskej spoločnosti Umbrella Group ďalší silný rok. Firma spájajúca ľudí s výhodnými hypotékami, poistením či investičnými produktmi vlani zaznamenala nárast obratu o päť percent na 4,2 milióna eur.

„Našim poolom po celom Slovensku sa najviac darilo v oblasti hypotekárnych úverov, o ktoré bol vlani rekordný záujem. Úvery na bývanie tvorili až 60 % obratu. Ďalších 40 % tvorili najmä životné aj neživotné poistenia, rástol záujem aj o investičné produkty. Pozitívnou správou je, že aj úroveň finančnej gramotnosti Slovákov sa síce pomaly, ale kontinuálne zlepšuje,“ hodnotí minulý rok partner sprostredkovateľskej spoločnosti Umbrella Group Michal Holienčin.

Záujem Slovákov o investovanie ako také rástol už od začiatku pandémie. Neistá situácia ľudí upozornila na význam rezervy na horšie časy. Približne od leta minulého roka začali klienti Umbrella Group riešiť aj otázku zníženia dosahov inflácie s pomocou finančných produktov.

 

Novinky v online aj offline priestore

Pandémiu a s ňou spojené lockdowny využila spoločnosť minulý rok na presun centrály do nových priestorov. Od leta minulého roka Umbrella Group sídli v nových moderných priestoroch na Kalinčiakovej ulici 33 v Bratislave pri novom futbalovom štadióne na Tehelnom poli. Priestory majú takmer 200 štvorcových metrov a pre návštevníkov je k dispozícii podzemná garáž.

Manažment firmy veľkú časť uplynulého roka venoval rozvoju a zefektívneniu IT nástrojov pre spolupracovníkov a digitalizácii procesov. Celkovo môžu sprostredkovatelia spoločnosti využívať vo svojej každodennej práci množstvo technologických zlepšení.

Napríklad od minulého roka môžu klienti dôležité dokumenty so sprostredkovateľmi Umbrella Group podpisovať už aj na diaľku bez osobného stretnutia. Novinka, ktorú spoločnosť zaviedla v súlade s domácou aj EÚ legislatívou, zrýchľuje a zjednodušuje spoluprácu oboch strán.

Vlani Umbrella Group pre svojich spolupracovníkov priniesla aj ďalšiu technologickú inováciu – obľúbenú kalkulačku UG Calculator v online verzii. Praktický nástroj na dôležité výpočty pre klientov tak môžu sprostredkovatelia spoločnosti využívať odkiaľkoľvek, stačí internetové pripojenie.

K rozšíreniu digitálneho komfortu prispelo aj zlepšenie vlastného online poisťovacieho portálu GAMP.sk. Od minulého roka sú kompletne všetky produkty na portáli počítané a zmluvy generované priamo poisťovňami, čim sa zvýšila presnosť a jednoduchosť uzatvorenia zmlúv. Sprostredkovatelia Umbrella Group môžu cez GAMP.sk vygenerovať zmluvy pre klientov z oblasti poistenia ako napríklad havarijné a cestovné poistky, povinné zmluvné poistenie či poistenie nehnuteľností. Po rokoch existencie sa portál etabloval ako jeden z najkomplexnejších porovnávacích nástrojov na slovenskom trhu.

 

Aký bude rok 2022?

Spoločnosť chce pokračovať v digitalizácii procesov. Ďalším z digitálnych nástrojov, ktorými chce Umbrella Group v roku 2022 zjednodušiť prístup k finančným službám, bude napríklad klientsky portál. Klient bude mať vďaka prístupu naň prehľad o všetkých svojich zmluvách, ktoré mu sprostredkovali odborníci z Umbrella Group. Bude si môcť tiež nahlásiť zmenu údajov či komunikovať so svojím sprostredkovateľom.

Spoločnosť Umbrella Group bude v tomto roku naďalej vychádzať z optimistického pohľadu na vývoj realitného trhu a z poskytovania hypoték na Slovensku. „Predpokladáme ďalší rast cien nehnuteľností v krajine, otázna je len miera ich rastu,“ dopĺňa Michal Holienčin. Chuť Slovákov investovať do nehnuteľností podľa neho nezmení ani zvyšovanie výšky úrokových sadzieb na hypotekárne úvery do hranice troch percent.

Vzhľadom na vojnové udalosti na Ukrajine a infláciu však bude Umbrella Group ako jedna z najdlhšie pôsobiacich sprostredkovateľských spoločností na domácom trhu svojich klientov prioritne upozorňovať na potrebu diverzifikácie rizika a rozloženia portfólia.  

„Dovnútra firmy bude tento rok spoločnosť opäť stáť na silných pilieroch ‒ na investíciách do informačných technológií a do kvalitných ľudí a ich vzdelávania,“ uzatvára Michal Holienčin. Ústup pandémie koronavírusu firme umožní sústrediť sa v najbližších týždňoch na osobné stretnutia medzi kolegami, vzdelávacie tímbildingy či manažérske školenia.

 

*****

O Umbrella Group

Spoločnosť Umbrella Group vznikla z iniciatívy štyroch partnerov a viac ako dekádu poskytuje nový systém fungovania pre finančných sprostredkovateľov na báze pool manažmentu. Naši finanční sprostredkovatelia pomáhajú klientom v oblasti osobných aj firemných financií, investícií, úverov a poistenia. Máme vybudovanú sieť

spolupracovníkov, ktorí detailne poznajú výhody a úskalia finančného trhu a empaticky pristupujú ku každému klientovi. Našim spolupracovníkom ponúkame unikátny zastrešujúci systém na báze slobody, podpory a pochopenia s vyššími odmenami, než má konkurencia.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 17:34