StoryEditor

Slovenské darčeky, ktorými zabodujete aj v zahraničí

08.07.2022, 00:00

Či cestujete za rodinou, priateľmi, alebo sa chystáte na výlet do zahraničia, vždy je dobré so sebou priniesť malú pozornosť. O Slovákoch je známe, že s prázdnymi rukami nikam nechodia, preto sa inšpirujte našimi tipmi na darčeky a prezentujte Slovensko aj vďaka jeho typickým chutiam či ľudovým motívom.

Malá krajina s veľkým srdcom

Srdce je odpradávna symbolom lásky, a keďže aj našu vlasť milujeme, nie je vôbec čudné, ak sa srdiečková potlač vyskytne na niektorom darčekovom predmete. Všetky darčeky zväčša darujeme z lásky, preto srdiečka zaujali čestné miesto na hrnčekoch, pochutinách aj dekoráciách. Avšak nie je srdce ako srdce.

To slovenské býva vykreslené s nádychom folklóru, pretože bez pripomienky tradičných ľudových vzorov by typické slovenské darčeky nemali svoje čaro. Preto si nádherné maľované vzory užívame nielen na krojoch, ale napríklad aj na darčekových košoch, tričkách či alkoholických nápojoch, ktoré vždy boli neodmysliteľnou súčasťou priateľských stretnutí. Obľúbenou voľbou zvykne byť byť aj milý plechový hrnček.

Priali by ste si kúsok z toho, čo máte doma tak radi, priniesť aj do zahraničia? Vďaka praktickým rozmerom nie je problém vycestovať s darčekmi aj letecky. Potom si už môžete užívať prekvapený výraz na tvári každého, kto slovenský darček dostane. Našinca potešíte dobre známou slovenskou chuťou, zahraničného priateľa zasa zoznámite s našou krajinou.

Darčeky zo Slovenska, ktoré majú šmrnc

Popíjať kávu či kakao z milého plechového hrnčeka s ľudovými motívmi alebo sa naň len tak občas pozrieť, aby ste sa na diaľku spojili s rodinou na Slovensku, ktorá vám darček doručila... Vždy zahreje pri srdci, keď vieme, že nás niekto má rád. Typické slovenské darčeky majte v zahraničí vždy poruke.

image
Slovenskedarceky.sk

Z náhodného stretnutia môže byť nové priateľstvo

Nikdy neviete, aké priateľstvá nadviažete. Môže to byť milý pracovník hotela, penziónu, v ktorom ste strávili letnú dovolenku, zábavní turisti z inej krajiny, hocikto, kto vám počas pobytu v zahraničí poskytne pomocnú ruku či sa postará o to, aby bola vaša dovolenka nezabudnuteľná.

Ak v takej chvíli vytiahnete z cestovnej tašky darčekovú fľaštičku s borovičkou, môžete si byť istí, že s vašimi novými priateľmi ostanete v kontakte. Zásadových abstinentov potešia sladučké orechy v mede, suvenír zo Slovenska, kde možno nikdy predtým neboli, no vďaka nápaditej chuti a vašej dobrosrdečnosti sem zavítajú.

Na dovolenke v zahraničí si s vašimi novými priateľmi môžete v rámci večernej debaty štrngnúť nielen s fľaštičkou borovičky, ale dobre vám padne aj pečený čaj. Je to celkom iná chuť a tento dojem znásobí jedinečné darčekové balenie s nádhernou folklórnou potlačou. Buďte hrdí na našu krajinu a prezentujte ju s láskou aj za hranicami.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 08:57