StoryEditor

Industriálny štýl pre vaše nadčasové bývanie: Ktoré prvky vám nesmú chýbať?

07.09.2022, 00:00

Chladný, elegantný, pohodlný a útulný – presne taký je industriálny štýl. Ak vám učarovalo bývanie v štýle bohémov a rebelov, stavte na drsnú eleganciu v podobe industriálneho štýlu.

Vyznačuje sa prírodnými materiálmi, neopracovanými detailmi, kombináciou dreva a kovu, nájdete v ňom aj oceľ, sklo, vintage doplnky a tehlový obklad na stene. Na to, aby ste premenili svoje bývanie na industriálne, nemusíte žiť v mestských skladových a továrenských priestoroch, ani v lofte, ktorý je pre tento architektonický štýl typický. Industriálny štýl si môžete preniesť aj k sebe domov, do klasického bytu alebo domu. Potrebnú atmosféru vytvoríte pomocou neopracovaných povrchov stien alebo tehly, ktorá vás nadchne svojou autentickosťou. 

Minimalizmus, surovosť a druhá šanca pre starý nábytok

image
rustique.sk

Dôležitá je jednoduchosť a originalita, o surovosť sa postarajú neopracované materiály, napríklad tehly. Obklad Terra Cotta Gesinteld je stelesnením autentickosti, má typickú tehlovú patinu a nepravidelný tvar – ideálny detail industriálneho štýlu. K nemu patria aj kovové lampy, priznané potrubie, nábytok na kolieskach či kovové šatníkové skrinky. Industriálne bývanie budete zbožňovať, ak máte radi drsné a neopracované materiály, imponuje vám surový betón a minimalizmus, nerobí vám problém repasovať zariadenie a vždy vás nadchnú vintage kúsky či surová tehla. Stena s tehlovým obkladom v industriálnom štýle vás rozhodne presvedčí. Čím viac prírodných prvkov, tým lepšie. Drsný šarm v kontraste s útulnosťou – to je industrializmus, ktorý búra stereotypy a spája doslova nespojiteľné materiály. Meď a striebro v kombinácii s drevenými prvkami budia dojem tepla a pokoja. Industriálnemu štýlu dominuje efekt surovosti, doplnky sú inšpirované minulosťou a pripomínajú pomyselné časy. Ak si to zhrnieme, základné materiály, ktoré by mali byť použité, sú betón, kov a tehly.

Ako preniesť do domácnosti závan tohto štýlu?

Industriálne interiéry nepotrebujú veľa nábytku, hrajú skôr neutrálnymi farbami a doplnkami z prírodných materiálov. Ich usporiadanie má strohú atmosféru, dôležitý je tiež efekt priestornosti. V kocke – je dobré, ak sú miestnosti priestranné a vzájomne prepojené, v ideálnom prípade by mali mať veľké okná, tehlové múry, betónové podlahy a viditeľné stropné trámy i rozvody. Tak čo, inšpirovali sme vás pre zmenu vo vašom bývaní?

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 05:38