FIO banka
StoryEditor

Nekonečný kolotoč výberov zadarmo

05.10.2022, 00:00

Aj keď platenie mobilom alebo smart hodinkami rastie na popularite, výber z bankomatov nie ešte tak minulosťou. Hľadať bankomat vlastnej banky či dokonca počítať počet bezplatných výberov každý mesiac už nemusíte.

Podmienky, v ktorých sa nestratíte

Dostať sa do situácie, kedy nemáte možnosť platiť kartou, len v hotovosti, môže byť nepríjemné. V podobných situáciách vás výber z cudzieho bankomatu môže stáť zbytočné poplatky navyše. To odteraz riešiť nemusíte. Po novom máte možnosť vyberať z bankomatov po celom svete zadarmo. Fio banka predstavuje novinku v podobe neobmedzeného počtu výberov po celom svete. Stačí, ak si k svojmu Fio osobnému alebo podnikateľskému účtu #BezPoplatku požiadate o Visa kartu.

Nebudete platiť nič navyše, všetci klienti majú vydanie aj vedenie karty zadarmo. Požiadať o novú kartu môžete cez aplikáciu Fio Smartbanking, internetové bankovníctvo alebo na ktorejkoľvek z pobočiek Fio banky. Jednoducho, online, bez žiadnych skrytých podmienok. Pokiaľ ešte účet #BezPoplatku nemáte, založíte si ho v mobilnej aplikácii, na webových stránkach banky alebo na jednej z pobočiek po celom Slovensku.

Nie je v tom žiadny háčik

Rozhodnutie, v ktorom z bankomatov si budete chcieť vybrať peniaze, je na vás. Nemusíte hľadať bankomat vlastnej banky či dokonca kontrolovať počet bezplatných výberov, ktoré pre daný mesiac máte ešte k dispozícii. Je jedno, či sa nachádzate na Slovensku, alebo cestujete v zahraničí. Nemusíte myslieť ani na minimálnu sumu výberu. Skrátka, bez žiadnych malých písmen pod čiarou, bez žiadneho prekvapenia.

Rozšírené zabezpečenie platobnej karty

Myslite aj na bezpečnosť svojich financií. K Fio účtu #BezPoplatku máte, okrem bezpoplatkového a bezpodmienkového účtu, k dispozícii aj rozšírené možnosti zabezpečenia platobnej karty. V praxi to znamená, že napríklad v aplikácii Fio Smartbanking, v nastavení  platobnej karty si môžete zablokovať tzv. službu „DCC“, ktorú niektoré bankomaty a obchodníci ponúkajú.

Čo je vlastne služba DCC a prečo sa jej vyhnúť ? Terminál alebo bankomat odporučí, že prevedie konverziu do EUR. Táto konverzia je spravidla veľmi nevýhodná, preto je lepšie toto odmietnuť a platiť či vyberať v miestnej mene, a konverziu nechať na banke. Na detaile platobnej karty máte k dispozícii tiež blokáciu transakcií podľa krajiny, kľúčových slov či názvu obchodníkov.

 

Chcem účet #BezPoplatku spolu s Visa kartou zadarmo.

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 13:02