Depeche Mode
StoryEditor

Depeche Mode po piatich rokoch ohlásili prvé koncerty!

04.10.2022, 00:00

Svetové turné "Memento Mori" odštartuje 23. marca 2023 v Sacramente v Kalifornii. V Bratislave sa predstavia 28. mája 2023 na Národnom futbalovom štadióne.

Členovia rock&rollovej siene slávy z roku 2020, Depeche Mode, dnes na špeciálnom podujatí v Berlíne oznámili, že v roku 2023 vydajú nový album a vyrazia na svetové turné. Memento Mori Tour podporí pripravovaný 15. štúdiový album kapely, Memento Mori, ktorý má vyjsť na jar 2023.

Dave Gahan a Martin Gore dnes v zmysle porušenia tradícií oznámili, že turné pod hlavičkou Live Nation sa začne 23. marca 2023 špeciálnou limitovanou sériou koncertov v severoamerických arénach predtým, ako sa skupina vydá na letné turné po štadiónoch Európy. Tieto obmedzené severoamerické koncerty sa uskutočnia okrem iného v Madison Square Garden v New Yorku, v United Center v Chicagu, v Kia Forum v Los Angeles a v Scotiabank Arena v Toronte. Kapela svoje európske turné začne 16. mája 2023.a jeho zastávkami budú okrem iného aj Stade de France v Paríži, Olympijský štadión v Berlíne, štadión San Siro v Miláne, štadión Twickenham v Londýne a Národný futbalový štadión v Bratislave. Ďalšie informácie o trase turné a termínoch predaja vstupeniek nájdete na stránke www.depechemode.com.

Martin Gore na margo Memento Mori uviedol: „Na tomto projekte sme začali pracovať na začiatku pandémie a jeho témy boli priamo inšpirované týmto obdobím. Po Fletchovej smrti sme sa rozhodli pokračovať, pretože sme si istí, že by si to želal, a to dalo projektu špeciálny význam.“ Dave Gahan dodal: „Fletchovi by sa tento album veľmi páčil. Veľmi sa tešíme, že sa s vami oň čoskoro podelíme, a už sa nevieme dočkať, kedy vám ho budúci rok predstavíme naživo na koncertoch.“

Memento Mori Tour bude 19. turné skupiny Depeche Mode a prvým po viac ako piatich rokoch. Posledné turné Global Spirit Tour 2017-2018 bolo doteraz najdlhším turné kapely a bolo jedným z najvýnosnejších turné tohto roka, keď kapela počas 130 koncertov v Európe a Severnej Amerike hrala pre viac ako tri milióny fanúšikov.

Memento Mori bude pätnástym štúdiovým albumom Depeche Mode a pokračovaním kritikmi oceňovaného albumu Spirit z roku 2017, ktorý sa dostal na prvé miesto v 11 krajinách a vo viac ako 20 ďalších sa umiestnil v Top 5. Memento Mori vyjde celosvetovo na jar 2023 pod hlavičkou vydavateľstva Columbia Records.

Depeche Mode, ktorí predali viac ako 100 miliónov nahrávok a hrali pre viac ako 35 miliónov fanúšikov po celom svete, sú aj naďalej vyvíjajúcou sa a mimoriadne vplyvnou hudobnou silou. Kapela Depeche Mode, ktorá je nezmazateľnou inšpiráciou pre fanúšikov, kritikov aj umelcov, napreduje. Memento Mori a turné predstavujú otvorenie najnovšej kapitoly ich bezkonkurenčného a pokračujúceho odkazu.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 20:17