StoryEditor

Najväčšia svetová hviezda MMA vstupuje do sveta online investovania

14.12.2022, 00:00

Jeden z najúspešnejších športovcov v histórii zmiešaných bojových umení Conor McGregor uzavrel partnerstvo s globálnou investičnou spoločnosťou XTB. McGregor už dlhšie dokazuje, že nie je len špičkovým bojovníkom, ale tiež úspešným investorom s veľkým obchodným talentom. Popredná brokerská spoločnosť tak znovu prepojuje svet športu a investícií.

Niekoľkonásobný šampión UFC Conor McGregor je globálnou športovou a podnikateľskou ikonou. Pochádza z írskeho Dublinu, kde sa vyučil za inštalatéra a venoval sa amatérskym zápasom. Na scénu UFC prišiel v roku 2013 a už v roku 2015 získal titul v mušej váhe. Históriu MMA ale prepísal o rok neskôr, keď vybojoval titul aj v ľahkej váhe. Stal sa tak prvým bojovníkom, ktorý bol šampiónom v dvoch rôznych váhových kategóriách súčasne.

„Už od detstva som chcel byť najlepší. Želal som si umožniť skvelý život sebe aj svojej rodine. A keď sa pre niečo rozhodnem, nič ma nezastaví. Pracoval som, riskoval a výsledky sa dostavili,“ hovorí McGregor o svojej úspešnej ceste z telocviční na predmestí Dublinu až k titulom UFC.

Pre fanúšikov UFC je McGregor najväčším lákadlom a jeho zápasy predstavujú šesť najsledovanejších prenosov tejto organizácie celkovo. Je tiež s viac ako 70 miliónmi sledovateľov naprieč všetkými platformami najúspešnejším zápasníkom UFC na sociálnych sieťach, a  svojimi astronomickými honorármi dosahuje rekordy medzi ostatnými bojovníkmi.

McGregor však slávi úspechy aj mimo Oktagon. V roku 2018 založil spoločnosť Proper No. Twelve Irish Whiskey, ktorá sa stala najrýchlejšie rastúcou značkou whisky na trhu. Okrem Proper No. Twelve investoval tiež do ďalších produktov, napríklad regeneračného spreja TIDL alebo tréningového programu McGregorFast.

Podľa Conora McGregora majú šport a biznis veľa spoločného: „Pokiaľ chcete vyhrať, musíte ísť all-in. Musíte sa pripraviť a dobre poznať svojich súperov alebo konkurenciu. Musíte rozumieť svojim silným a slabým stránkam. A musíte poctivo makať. Môžete pochádzať z akéhokoľvek prostredia a byť v podnikaní úspešný. Nie je to iba pre chlapíkov z Wall Street.“ 

image

Conor McGregor

XTB

S týmto prístupom sa McGregor vrhol aj do reštauračného biznisu a v Dubline si zaobstaral vlastný podnik Black Forge Inn. Bývalý dvojnásobný šampión UFC sa ale do nových projektov púšťa neustále a s veľkým nadšením. V roku 2020 napríklad vstúpil na trh mobilných hier so sériou Dystopia: Conquest of Heroes. Diverzifikované portfólio pomohlo McGregorovi k umiestneniu na prvom mieste rebríčka najlepšie zarábajúcich športovcov magazínu Forbes za rok 2021.

„Nemôžete investovať iba peniaze; musíte investovať tiež svoj čas a vášeň a prijať osobnú zodpovednosť. V každom svojom podniku chcem mať aktívnu rolu,“ odpovedal McGregor na otázku, v čom je kľúč k úspechu.

McGregor zahájil partnerstvo s globálnou investičnou spoločnosťou XTB, ktorá ponúka jednu z najpopulárnejších online investičných platforiem. Tá je dostupná na 13 trhoch po celom svete a využíva ju už viac než 500 000 investorov. Mnohokrát ocenená xStation umožňuje užívateľom ľahko investovať do viac než 5 500 rôznych typov aktív ako aj akcií, ETF, forexu, indexov, či komodít. Je navrhnutá tak, aby vyhovovala potrebám začínajúcich aj skúsených investorov.

„Odhodlanie, vytrvalosť pri sledovaní cieľov, ochota neustále sa rozvíjať a dosahovať čo najlepšie výsledky – to sú kľúčové vlastnosti dobrého investora. Conor má ako športovec aj ako investor obrovský ťah na bránku. Preto sme sa rozhodli požiadať práve jeho, aby sa stal ambasádorom našej značky,“ hovorí Omar Arnaout, generálny riaditeľ XTB.

Partnerstvo s Conorom McGregorom nie je prvým činom XTB vo svete športu. V roku 2020 spoločnosť predstavila ako svojho ambasádora svetovo známeho trénera Jose Mourinha. V poslednej dobe je teda spoločnosť XTB aktívna hlavne v oblasti bojových umení. Spolupracuje aj s Jiřím Procházkom, českým zápasníkom zmiešaných bojových umení a aktuálnym šampiónom UFC v ľahkej ťažkej váhe.

S Conorom McGregorom, ako ambasádorom značky plánuje XTB pokračovať vo svojom doterajšom úspešnom raste. Celosvetový počet klientov tejto investičnej spoločnosti prekročil hranicu pol milióna. Vďaka aktívnemu globálnemu rozvoju a rastúcemu počtu klientov XTB pokračuje v posilňovaní svojej pozície na investičnom trhu a momentálne sa radí medzi päť najväčších svetových brokerov v počte aktívnych klientov.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 00:20