Fio banka
StoryEditor

Sporiť či nesporiť? To je otázka, na ktorú máme odpoveď

12.01.2023, 00:00

Poslednú dobu čítame a počúvame o sporení z každej strany. Sporenie môže byť jedným z nástrojov, ako si vytvoriť finančnú rezervu, ktorá môže byť odrazovým mostíkom pre dosiahnutie vytýčených finančných cieľov.

Krátkodobé aj dlhodobé ciele sa plnia ľahšie, ak svoje peniaze nenecháte ležať len tak na bežnom účte. Či už sa jedná o sporenie alebo pravidelné investovanie, ani jedno už dávno nie je výsadou bohatých ľudí a veľkých spoločností, práve naopak, dostupnosť týchto finančných služieb nebola nikdy ľahšia.

Sporenie 2 % ročne bez podmienok nie je snom

Zavrite oči a predstavte si, že ste si založili sporiaci účet, za jeho vedenie nemusíte nič platiť, môžete si bez poplatkov preposielať peniaze na bežný účet, máte k tomu platobnú kartu a k tomu všetkému dostanete pekný úrok, bez nutnosti splniť nejaké podmienky. A teraz si predstavte, že o tom snívať už nemusíte. Fio banka zvýšila úrok na svojom sporiacom účte na 2 % ročne bez obmedzenia výšky vkladu.

Klienti Fio banky majú na výber 2 typy sporiacich účtov, a to Fio konto a Fio sporiaci účet. Na každom type sporiaceho účtu majú fyzické osoby k dispozícii úrokovú sadzbu vo výške 2 % ročne. Tento úrok sa počíta na dennej báze, pripisuje sa mesačne, bez sankcií, ak sa rozhodnete sporenie zrušiť.

Vyberte si to najvýhodnejšie  

Máte peniaze, o ktorých viete, že ich v najbližšej dobe nebudete potrebovať či hľadáte krátkodobé zhodnotenie finančných prostriedkov, ktoré chcete mať kedykoľvek k dispozícii?

S Fio kontom sporíte do 10 000 EUR. Veľkou výhodou je možnosť mať k tomuto účtu platobnú kartu a posielať platby medzi svojimi účtami, a v rámci banky, bez obmedzenia počtu. Pre dlhodobejšie sporenie je primárne určený Fio sporiaci účet, na ktorom sporíte bez obmedzenia výšky vkladu a počet odchádzajúcich platieb je obmedzený na štyri mesačne. Úrok je na oboch účtoch 2 % ročne a svoje úspory môžete rozdeliť, pretože môžete mať obidva účty súčasne.

Jednoducho cez váš mobil

Sporenie nebolo nikdy dostupnejšie. Sporiť môžete aj vďaka svojmu mobilu, jednoducho na pár kliknutí z pohodlia domova. Stačí, ak si založíte Fio účet #BezPoplatku a bez podmienok a k tomu sporiaci účet, všetko na jednom mieste, bez zbytočných poplatkov za založenie a vedenie.

Chcem sporiť.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
10. apríl 2024 07:28