StoryEditor

3 hlavné dôvody, prečo nosiť funkčnú bielizeň z Merino vlny?

20.02.2023, 00:00

Chystáte sa vydať za dobrodružstvom alebo športom? Nezabudnite si pribaliť so sebou funkčnú bielizeň z Merino vlny. S ňou nemusíte mať strach z náhlych zmien, pretože nech už bude akékoľvek počasie, vám v nej bude stále príjemne.

Jedinečné vlastnosti vlneného oblečenia poznajú ľudia už od pradávna. V dnešnej modernej produkcii vlneného oblečenia pre šport a voľnočasové aktivity sa najčastejšie skloňuje predovšetkým názov merino. Tento druh vlny vyniká svojou jemnosťou vlákien, ktoré majú priemer okolo 18 mikrónov a sú tak niekoľkokrát tenšie ako ľudský vlas. Vďaka tomu výrobky z nej nehryzú, a preto sa skvele hodia na výrobky, ktoré si obliekame priamo na telo, teda na výrobu funkčnej bielizne.

Prečo si so sebou zabaliť funkčnú termobielizeň z merino vlny na cestu za dobrodružstvom alebo športom? Tu sú hlavné 3 dôvody:

  1. PRETOŽE má skvelé termoregulačné vlastnosti. Perfektne reaguje na telesnú teplotu - v chladnom počasí zahreje, v teple naopak odvádza pot od tela, a tým telo ochladzuje.                                                                                            
    image
    Ovečkáreň
  2. PRETOŽE dokáže zahriať, aj keď je vlhká. Ak sa v zime pri aktivite spotíte a budete mať obyčajné bavlnené alebo syntetické tričko, čoskoro vám začne byť zima. Vlnené tričko z merina ale dokáže absorbovať vlhkosť až do 30 % svojej hmotnosti. Hlavnou výhodou tiež je, že aj vo vlhkom stave nestráca svoje izolačné schopnosti a udržiava teplotu nášho tela. Preto aj prepotené tričko z merino vlny nechladí a  nehrozí tak prechladnutie.
  3. PRETOŽE odolá zápachu. Vlna má prirodzené antibakteriálne vlastnosti. Vlákna vlny obsahujú lanolín, ktorý jej dodáva samočistiace schopnosti. Navyše štruktúra vlnených merino vlákien nevyhovuje množeniu baktérií tak, ako je tomu napríklad pri syntetických hladkých vláknach. Preto ani nie je nutné vlnené oblečenie často prať. Po použití ho stačí len nechať vyvetrať.

Veľký výber funkčnej bielizne pre ženy, mužov aj deti nájdete na www.oveckaren.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 04:12