StoryEditor

Štýlové sedenie, vhodné osvetlenie či chutná káva: Zanedbateľné drobnosti alebo základ kvalitnej kancelárie?

21.02.2023, 00:00

Pracovné priestory sú jedným z kľúčových atribútov kvalitnej firmy. Vypovedajú o tom, ako jej záleží na pohode a zdraví zamestnancov, ako rozmýšľa o inováciách, ale dnes už čoraz viac napríklad aj o zodpovednosti k životnému prostrediu. Ľudia neodchádzajú z firmy, odchádzajú od iných ľudí. Naopak však platí, že kvalitné kancelárie a spoločnosti s jasnou víziou oslovujú a lákajú talentovaných zamestnancov. Zapojte sa do prestížnej súťaže OFFICE ROKA, pochváľte sa inšpiratívnym pracovným prostredím, zviditeľnite svoju spoločnosť a prilákajte talenty z trhu práce. Čas máte do konca februára.

Na to, ako chcú mladé, ale aj staršie generácie v budúcnosti pracovať, žiť, nakupovať a ako to ovplyvní samotný realitný trh sa pozrela vo svojom minuloročnom prieskume realitno-konzultačná firma CBRE. Oslovila v ňom viac ako 20 000 ľudí z rôznych kútov sveta. Jedným z kľúčových zistení je, že až 85 % opýtaných strávilo aspoň tri dni počas pracovného týždňa v kancelárii. Čo však robí kancelárie také atraktívne? Myslíte si správne – je to ich kvalita. Kľúčové sú pritom najmä tri parametre, a to zdravie, lokalita a dizajn.

  • MIESTO, KDE JE RADOSŤ PRACOVAŤ? NEZABÚDAJME NA SPRÁVNE OSVETLENIE

Keďže nikto z nás nechce pracovať v ponurej a tmavej kancelárii, každý architekt a dizajnér sa dnes zamýšľa napríklad aj nad takými atribútmi, ako je optimálne osvetlenie. Vhodne zvolený pomer prirodzeného svetla, v kombinácii so správne vybraným typom umelého osvetlenia, totiž dokáže vytvoriť veľmi prirodzenú klímu, ktorá má značný vplyv na zdravie a komfort zamestnancov. Optimálny duševný i fyzický výkon zamestnancov je pritom priamo úmerný aj kvalite osvetlenia. Správne svetlo zohľadňuje požiadavky biofílie aj cirkadiánneho rytmu a svojou vlnovou dĺžkou a intenzitou sa približuje prirodzenému svetlu. Skvelým príkladom je napríklad spoločnosť XAL, ktorá je partnerom súťaže OFFICE ROKA, a už 30 rokov spolupracuje s dizajnérmi, architektmi a projektantmi na vývoji vlastných svietidiel najvyššej technickej úrovne, ktoré zaujmú nielen svojou kvalitou, ale aj štýlom a estetikou.

Osvetlenie od tejto firmy vo svojich kanceláriách využíva napríklad aj realitno-poradenská spoločnosť CBRE. „Osvetlenie od XAL sme využili aj v našich novootvorených kancelárskych priestoroch v Banskej Bystrici. Vysoká je nielen ich kvalita, ktorá splnila naše požiadavky, ale aj dizajn, ktorý ideálne dotvoril atmosféru spoločných priestorov, kde prebiehajú nielen formálne, ale aj neformálne stretnutia či podujatia.“ uvádza Ján Matulník, riaditeľ oddelenia architektúry a dizajnu, CBRE Slovensko.

  • AJ SEDENIE V OFFICE MÔŽE BYŤ ZÁBAVNÉ, ŠTÝLOVÉ A PESTRÉ

Pracovné priestory by mali počas pracovného dňa nabádať k optimálnemu pohybu. Až tretinu nášho života strávime v práci a podľa  údajov Eurostat až 32 % pracujúcich Slovákov vo svojej práci prevažne sedí. Vo veľkých mestách, v ktorých sú administratívne centrá, je to dokonca viac ako 50 % všetkých pracujúcich. V kanceláriách sedia prakticky všetci. Aj kvalitné sedenie  môže byť rovnako zábavné, štýlové a pestré. To, že sa to dá, dokazuje napríklad slovenská spoločnosť Tuli. Jej produkty umožňujú preniesť atmosféru domova priamo do kancelárie. Vzhľad a materiálové prevedenie nábytku navyše vyhovuje rovnako formálnym, ako aj neformálnym príležitostiam. A čo je ešte lepšie, s kvalitným sedením je kancelária pripravená rovno aj na neplánovaný večerný teambuilding alebo príjemný ranný small talk.

image
OFFICE ROKA
  • BEZ RANNEJ KÁVY TO NEJDE ANI V PRÁCI

Apropo ranné debaty. Mnohí sa tešia do práce práve na rannú kávu s kolegami. Perfektná káva nie je niečo, čo by malo byť ponechané na náhodu a mnohí zamestnanci si potrpia na jej kvalite. Napríklad, spoločnosť Nespresso je priekopníkom, a zároveň meradlom, tej najkvalitnejšej porciovanej kávy. A to nielen v domácnosti, ale aj v pracovných priestoroch. Napokon, koľko nápadov vzniklo vďaka náhodným stretnutiam a debatám v kuchynke pri voňavej káve?

image
OFFICE ROKA
  • PRIESTORY SÚ SÚČASŤOU ZNAČKY

Potrebujete v konkurenčnom zápolení o talenty posilniť povedomie o značke ako zamestnávateľovi? Máte inšpiratívne a zdravé pracovné prostredie? Prihláste sa do súťaže OFFICE ROKA a zviditeľnite svoju firmu na trhu práce. Zároveň, vaše pracovné prostredie zhodnotí odborná porota, ktorá je zložená z architektov, dizajnérov a ďalších odborníkov. Ako bonus tak získavate aj cennú spätnú väzbu. Organizátor súťaže CBRE tiež finalistom vyhotoví 360 stupňovú virtuálnu prehliadku priestorov, ktorú môžu zdieľať s potenciálnymi zamestnancami, alebo využiť na webstránke. Buďte aj vy spoločnosťou, ktorá nielen udáva trendy vo svojom sektore, ale rada sa popýši aj firemnými priestormi!

image
OFFICE ROKA

Registrujte sa do súťaže OFFICE ROKA bezplatne ešte dnes! Registrácia je otvorená do 28. februára.

Siedmy ročník súťaže OFFICE ROKA si kladie za cieľ ukázať, že aj na Slovensku sú spoločnosti, ktorých pracovné prostredie je v súlade s aktuálnymi trendami a svojim zamestnancom ponúkajú atraktívne a moderné priestory. Ocenenia budú udelené v štyroch kategóriách: Inovatívna kancelária, Kancelária ako DNA firmy, Zdravá kancelária a Absolútny víťaz OFFICE ROKA 2022.

Projekt OFFICE ROKA by sa ani tentokrát nezaobišiel bez podpory partnerov. Siedmy ročník súťaže podporujú spoločnosti TULI, Nespresso, XAL a Bavaris. Mediálnymi partnermi sú StartitUp a Hospodárske noviny.

Zdroje:

https://www.officeroka.sk/

https://www.officeroka.sk/sk/kontakt

* https://www.cbre.com/insights/local-response/asia-pacific-live-work-shop-report-2022

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
16. apríl 2024 13:35