StoryEditor

Ako premeniť interiér bez maľovania stien? Vyskúšajte tapety!

24.02.2023, 00:00

Radi by ste po vizuálnej stránke zmenili váš interiér na nepoznanie, no nechcete všetko prerábať a nanovo maľovať steny? V takom prípade môžu byť skvelou voľbou kvalitné vliesové tapety! Tie sú cenovo dostupné, jednoducho sa lepia a uchvátia vás svojimi vzormi.

Prečo sa rozhodnúť pre tapety?

Moderné tapety na stenu prinášajú viacero praktických výhod, ktoré nepochybne oceníte. V prvom rade, vyberať si môžete spomedzi viacerých formátov. Medzi najobľúbenejšie patria 150 x 100, 225 x 100, 300 x 200 či 450 x 300 cm. Je len na vás, či nimi oblepíte celé steny, od podlahy až po strop, alebo len ich časti. Interiér tak viete ľahko doladiť podľa vašich predstáv.

Jednoduché lepenie

Lepenie tapiet vám zaberie neporovnateľne menej času než kvalitné maľovanie stien. Budete potrebovať len lepidlo na tapety, valček, štetec, nožík a lepiacu pásku. Keď si naštudujete jednoduchý návod, celý proces zvládnete bez akýchkoľvek ťažkostí, aj keď v tomto smere nemáte žiadne predchádzajúce skúsenosti.

Benefitom je taktiež cenová dostupnosť. Aj kvalitné tapety dnes zoženiete za výhodné ceny, príslušenstvo na lepenie vás bude stáť len pár eur. Keď naviac využijete zľavy v kategórii nábytok, ani väčšie úpravy vzhľadu interiéru nebudú predstavovať veľkú záťaž na vašu peňaženku.

image
Nostre.sk

Zamaskovanie nedostatkov

Veľkou praktickou výhodou je aj to, že tapety vedia jednoducho zamaskovať rôzne nedokonalosti na stenách. Napríklad, diery. Ak by ste takéto chybičky krásy chceli zakryť pri klasickom maľovaní, stálo by vás to oveľa viac úsilia.

Vysoká odolnosť a jednoduchá údržba

Pokiaľ sa rozhodnete pre naozaj kvalitné vliesové tapety, potešia vás dlhou životnosťou. Bez problémov odolajú rôznym vonkajším vplyvom, napríklad, pôsobeniu slnečného žiarenia. Nepoškodia sa však ani vplyvom oteru. Výhodou je, že ich viete ľahko umývať – ak sa náhodou zašpinia, dokážete im jednoducho prinavrátiť ich pôvodnú krásu.

Izolačné vlastnosti

Tapety na rozdiel od farby citeľne zlepšujú izolačné vlastnosti stien. Zmierňujú odrážanie zvukových vĺn, takže zlepšujú akustiku v miestnosti. Zároveň prispievajú k tlmeniu hluku z vedľajších miestností alebo bytov. V neposlednom rade, podporujú aj tepelnú izoláciu.

image
Nostre.sk

Široký výber farieb a motívov

Máte moderne zariadený interiér, do ktorého sa vám najviac hodia čierno-biele motívy? Milujete street art a grafity? Chcete do svojej domácnosti vniesť kúsok prírody alebo by ste jej radi dodali punc luxusu a exkluzivity? Tapety vám pomôžu premeniť všetky vaše predstavy na realitu!

Vyberať si môžete z nekonečného množstva vzorov, motívov a farebných kombinácií. Veľkej obľube sa tešia napríklad tapety s prírodnými motívmi (kvetmi, zvieratami, horami či lesmi), vesmírnymi dizajnmi, fotografiami miest, imitáciami rôznych materiálov, ale aj abstraktné či retro a vintage tapety.

Kam sa hodia vliesové tapety?

Tapety sa hodia skutočne do ktorejkoľvek miestnosti. V spálni si ich môžete nalepiť napríklad za manželskú posteľ. Do detskej izby sú skvelou voľbou hravé motívy, ktoré vzbudzujú pozitívne emócie a podporujú kreativitu. V pracovni oceníte tapety s motivačnými, ale aj upokojujúcimi dizajnmi.

image
Nostre.sk

Kvalitné tapety s výnimočnými vzormi veľmi dobre zapadnú aj do chodby, kuchyne, obývačky či študentskej izby. A to najlepšie? Vďaka vysokej odolnosti voči vlhkosti ich môžete nalepiť aj na steny do kúpeľne. Svoju domácnosť tak premeníte na nepoznanie a dodáte jej výnimočný charakter. Pokiaľ sa v budúcnosti rozhodnete opäť zmeniť jej vzhľad, tapety sa dajú ľahko odlepiť a nahradiť inými. Tak neváhajte a skrášlite nimi svoju domácnosť aj vy!

 

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 23:33