StoryEditor

Vlastníte pôdu? Zarobte na nej !

03.03.2023, 00:00

Vlastníte rozdrobené parcely, ktoré aktuálne pre ich malé rozmery neviete nijakým spôsobom využiť? Všetko by mohli vyriešiť komplexné pozemkové úpravy. Poradíme vám, ako zistiť, kedy sa s nimi začne vo vašom katastri a čo na to potrebujete.

V prípade, že sa vo vašej obci nechystajú komplexné pozemkové úpravy, môžete sa so susedmi dohodnúť aj na jednoduchých pozemkových úpravách, vďaka ktorým by sa scelila rozdrobená pôda. Získajte manuál, ako máte v tomto prípade postupovať, aké dokumenty na to potrebujete a ktoré úrady vám v tejto veci môžu pomôcť.

Ak prenajímate pôdu, mali by ste vďaka tomu získať aj financie. Vysvetlíme vám, na akú sumu máte nárok práve vy a čo robiť, ak pre znevýhodnenie chcete nájom ukončiť. Nenechajte na svojej pôde zarábať iných bez toho, aby sa to vyplatilo práve vám.

Predaj verzus prenájom. Pozrite si sumár kladov i záporov, kedy je lepšie pôdu predať a kedy sa ju oplatí prenajať. Prinášame vám aj vzory zmlúv, aby ste pri predaji ani pri prenájme neohrozili svoje vlastníctvo.Kedy môžete na pozemku stavať? Aké listiny na to potrebujete a čo sa v tomto roku mení v stavebnom zákone? Jasne a prehľadne vám vo veľkom manuáli vysvetlíme, aké kroky treba urobiť, aby ste si nezriadili na pozemku čiernu stavbu a aby ste mali od úradov všetko odklepnuté. Pre stavby a ich povoľovanie platí v tomto roku množstvo zmien. My vám ich rad-radom vymenujeme a poradíme, ako musíte v praxi postupovať. 

Ako ochrániť svoj majetok a získať na ňom čo najviac, vám poradíme v našom jarnom seriáli Pôda a majetok.

 

 

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 03:11