StoryEditor

Biele tenisky – nudná klasika alebo nadčasový kúsok?

03.04.2023, 00:00

My hovoríme jednoznačne nadčasový výber! Biele tenisky sú jeden z kúskov, ktorý by mal obsahovať šatník každej z nás. Prečo? Stále moderné, ľahko kombinovateľné a výborne vyzerajúce, či už na dámskej alebo pánskej nohe. Sú proste stále trendy!

Už dávno nie sú tenisky určené len na športové aktivity, ako tomu bolo v minulosti. V posledných rokoch sa stali noseným kúskom a dominujú uliciam po celom svete.

Či už použijete biele tenisky k šatám alebo sa rozhodnete pre nohavicový look, dokonale sa prispôsobia každej variante outfitu. Obľúbenou letnou kombináciou je použiť ich k ľahkým šatám, najlepšie v jednofarebnej verzií, doplnenou o slamenú kabelku, ktorá dokonale vystihuje leto, alebo môžete tenisky zvoliť k športovo elegantnému výberu oblečenia. Zaujímavo vyzerá aj kombinácia: klasické modré denimové nohavice, elegantné sako a biele tenisky na platforme

Použitie je naozaj všestranné a výber materiálov, ktoré sú dnes na trhu k dispozícií rovnako tiež.

Jedinou malou nevýhodou je, že biele tenisky si vyžadujú častejšiu starostlivosť ako bežná obuv. Počas dňa ich často vystavujeme rôznym,,nástrahám“, či už je to nepozorná kamarátka, ktorá nám omylom stúpi na nohu, alebo len obyčajný letný dážď.  Ak však viete, ako sa správne o biele tenisky starať, môžete im výrazne predĺžiť životnosť a nebudú musieť putovať do koša, po jednej sezóne nosenia.

image
Robel

Ako sa starať o biele tenisky?

Prvým a veľmi podstatným krokom je, použiť impregnáciu hneď po ich zakúpení. Na trhu nájdete nespočetné množstvo prípravkov, ktoré sú určené k predĺženiu životnosti tenisiek, napríklad použitím impregnácie zabránite vlhkosti nosených topánok.

Pri čistení bielych tenisiek je veľmi dôležité dbať na to, z akého materiálu sú vyrobené. Pokiaľ sú Vaše biele tenisky z kože alebo semišu, oprať ich v práčke nie je úplne najlepší nápad. Materiál sa zničí a tenisky môžete vyhodiť rovno do smetného koša. Preto je pri týchto materiálových variantoch rozumnejšie zvoliť ručné čistenie. Či už použijete pastu alebo iný prípravok na to určený. Nikdy nepoužívajte bielidlo, ocot ani sódu bikarbónu na ich vyčistenie. Výsledkom by mohol byť zničený materiál tenisiek, alebo nepekné fľaky, ktoré sa môžu vytvoriť reakciou s materiálom.

Ak ste majiteľkou plátených tenisiek, môžete si ich údržbu o niečo zjednodušiť a to opratím v práčke, ale pozor! Aj tu je potrebné vedieť ako to urobiť správne.

Tu je pár rád ako správne vyprať biele tenisky:

  • odstráňte z tenisiek blato, prípadne kamienky, ktoré sa sem tam zaseknú zospodu podrážky
  • v žiadnom prípade nenechávajte šnúrky navlečené v teniskách počas prania, vždy ich vyvlečte
  • použite tekutý prací gél namiesto práškového, ten by na teniskách mohol zanechať škvrny tým, že sa nerozpustí úplne
  • tenisky perte pri čo najnižšej teplote a vždy zvoľte program s najmenším počtom otáčok
  • ideálne je vložiť k teniskách do práčky napríklad starý uterák, aby sa nezničili pri otáčaní

A keďže jar je za rohom a tenisková sezóna slávnostne zahájila svoj štart, prezrite si nové kúsky na www.robel.sk za zvýhodnené ceny. Tak sa poponáhľajte a doprajte svojím nohám zaslúžený luxus.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. apríl 2024 07:16