StoryEditor

Ako sa menia kancelárie na moderné pracoviská v roku 2023?

20.04.2023, 15:17

Nie je žiadnou novinkou, že úspech firiem vo veľkej miere závisí od produktivity a spokojnosti zamestnancov. Vytvorenie vhodného prostredia na prácu podnecujúceho kreativitu a pracovitosť by mal každý zamestnávateľ považovať prioritou. Preto sa určite oplatí oboznámiť s aktuálnymi trendmi v segmente kancelárií.

Nezabúdajte, že čistota je základ

Pracoviská sa za uplynulé roky viditeľne zmenili a neprispeli k tomu iba dva roky plné rôznych obmedzení. Počas nich síce mnohé kancelárie zívali prázdnotou, avšak po návrate zamestnancov boli cieľom viacerých úprav. Na stiesnené priestory plné papierov dnes už prakticky nikoho nenalákate. Skôr ako sa pozrieme na konkrétne zmeny, nedá nám nespomenúť zlaté pravidlo, ktorým je udržiavanie čistoty.

Ani tá najmodernejšie vybavená kancelária sa totiž nestane príjemným miestom na prácu v prípade, že nebude zabezpečené jej pravidelné upratovanie. Z tohto pohľadu je dôležitý nielen výber materiálov, ktoré sa ľahko udržiavajú, ale aj precízne upratovanie kancelárií v Bratislave, či podľa lokality pracoviska.

Prím hrajú praktické a funkčné riešenia

Pri kancelárskom vybavení sa čoraz väčšou prioritou variabilita. Už nie je ničím nezvyčajným mať výškovo nastaviteľné stoly umožňujúce výraznú zmeny polohy pracujúceho tak, aby sa nesprávnemu držaniu tela. Kancelársky nábytok by totiž mal byť nielen praktický, ale aj funkčný a v prípade potreby umožňovať spájanie do väčší celkov. Jednoducho tak, aby bolo možné aj bežnú kanceláriu v priebehu pár minút prestavať na menšiu zasadačku, prípadne maximalizovať úložnú kapacitu.

Ďalším dôležitým pravidlom je, pozrieť sa na pracovisko očami bežného zamestnanca. Zistíte totiž, že okrem samotnej kancelárie je veľmi dôležitým priestorom aj kuchynka. V prípade, že sa ju rozhodnete vylepšiť, zamestnanci to určite ocenia a vy zas oceníte, že môžete siahnuť po funkčnom riešení na mieru od Nolte.

image
Elements.envato.com

Kancelárie čoraz viac zamerané na pohodlie

Ľudia si počas práce z domu zvykli na viac pohodlia a vzdať sa ho nechcú ani po návrate do kancelárií. Prirodzenou súčasťou office centier sa tak v čoraz väčšej miere stávajú oddychové miestnosti, alebo kútiky. Tie umožňujú „odfúknuť si“ po náročnom stretnutí a načerpať nové sily. V tomto smere si svoje uplatnenie nachádzajú aj sedačky Prostoria, ktoré svojím nadčasovým dizajnom perfektne zapadnú do každej modernej kancelárie.

Inšpirácia biofilným dizajnom

Ak hovoríme o trendoch pre moderné kancelárie, nemôžeme opomenúť ani vplyv tzv. biofilného dizajnu, ktorého hlavným znakom je prepojenie dizajnu s prírodou a vodou. Machové steny, fontánky, drevené obloženia či špeciálne kombinácie farieb sú len niektoré z prvkov vytvárajúce zdravé a podnetné pracovné prostredie, do ktorého sa bude každý rád vracať.

image
Elements.envato.com

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 20:16