StoryEditor

Kde nachádzať inšpiráciu pri podnikaní? Tieto zdroje nápadov určite neignorujte!

24.04.2023, 00:00

Mnohí nádejní podnikatelia sa domnievajú, že na dosiahnutie úspechu stačí mať dobrý nápad a ostatné pôjde samo. Dobrý nápad je však iba jednou z ingrediencií, veľmi dôležité je aj samotná realizácia, financovanie a nastavenie procesov. Netreba zabúdať, že pre napredovanie je nevyhnutná ďalšia inšpirácia aj po rozbehnutí vášho biznisu, poradíme, kde ju hľadať.

Hoci každý segment podnikania je svojím spôsobom iný, tak jedno majú spoločné. Prakticky každý podnikateľ potrebuje niekde hľadať nové nápady a čerpať inšpiráciu. Aj napriek tomu, že univerzálny recept na tie najlepšie zdroje neexistuje, hľadali sme také, ktorých využitie vás nebude stáť veľa peňazí a dokáže vám poskytnúť pohľad z novej perspektívy.

Využite silu sociálnych sietí a nechajte sa inšpirovať fanúšikmi

Svoje účty na sociálnych sieťach nemusíte využívať iba na zverejňovanie akciových ponúk či zdieľanie vtipných obrázkov. Ak máte vybudovanú väčšiu komunitu zákazníkov a fanúšikov, využite ich silu aj pri podnikateľských rozhodnutiach. Pochopiteľne, nie pri všetkých, no vhodne skomponované ankety, napríklad ak robíte potlač tričiek, vás vhodne nasmeruje pri rozširovaní produktového portfólia, alebo uvádzaní nových štýlov potlače. Napokon, cennou inšpiráciou pre vás môžu byť aj recenzie od zákazníkov, postarajte sa preto o ich zbieranie, či už formou e-mailu alebo drobnou pozornosťou za napísanie skúseností. 

Nepodceňujte networking

Rôzne biznis raňajky, večere, školenia a semináre, toto všetko sú príležitosti ako stvorené na „networkovanie“. Nezabúdajte, že aj v dnešnej digitálnej dobe majú osobné kontakty význam a ako podnikateľ by ste si mali systematicky budovať svoju sieť kontaktov. Networking je dôležitý najmä v prípade, že podnikáte v oblasti, kde je osobný kontakt je veľmi dôležitý. Ak povedzme prevádzkujete hodinový hotel Bratislava non-stop, tak zákazníkov si tu priamo nenájdete, čo je však ešte dôležitejšie, porozprávate sa s podnikateľmi z iných segmentov a získate na svoje podnikanie trošku odlišný pohľad.

image
elements.envato.com

Zalovte medzi knižkami o podnikaní

Ak sa vydáte do kníhkupectva hľadať knižku so zaručeným receptom na úspešné podnikanie, zrejme odídete sklamaný. Hoci takýto recept neexistuje, neznamená to, že by ste literatúru o podnikaní mali ignorovať. Vyberte si knižné tituly podľa oblasti, ktorej sa dotýkajú a určite nájdete tú správnu inšpiráciu, prípadne narazíte na vylepšenie, ktoré by vám len tak ľahko nenapadlo.

Pomôže aj SEO audit

Zaujímavým zdrojom inšpirácie pre podnikanie dokáže byť aj SEO audit. Nielenže vďaka nemu identifikujete nedostatky a chyby webových stránok, ale odhalí aj slabé miesta vašich procesov súvisiacich s online predajnými kanálmi. Kvalitný SEO audit vyhotovený na mieru vám ponúkne odpovede na celý rad otázok, vďaka ktorým budete môcť svoje podnikanie naďalej systematicky vylepšovať.

image
elements.envato.com

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 10:29