StoryEditor

“Nemôžeš očakávať zmenu, ak robíš dookola to isté.” Prognessa Solutions pomáha firmám stavať systémy, ktoré prinášajú výsledky

28.04.2023, 00:00

Daniel Csúr pochádza z malej dedinky pri Rimavskej Sobote. Je zakladateľom marketingovo-konzultačnej spoločnosti PROGNESSA a majiteľ najčítanejšieho mediálneho domu na juhu Slovenska. K podnikaniu ho naviedlo už štúdium strednej školy a výsledný kick dostal pri štúdiu na Oxforde, ktoré ho motivovalo natoľko, že sa rozhodol vstúpiť do podnikania.

Veľkou podporou pre tohto mladého podnikateľa je jeho životná a pracovná partnerka Daiana, ktorá študovala marketing na KIMEP University v Kazachstane, kde sa s Danielom zoznámili, a IBS Budapešť. Už počas štúdia nazbierala neoceniteľné marketingové skúsenosti z práce pre Coca-Colu, kde priamo asistovala brand manažérke za najziskovejšiu kategóriu šumivých nápojov v piatich krajinách Strednej Ázie.

PROGNESSA Solutions vzniklo ako ďalší produkt z dielne spoločnosti PROGNESSA. V rámci stretnutí s klientmi, ktoré Daniel s Daianou pravidelne aboslovali, prišli na to, že klienti ich často oslovujú s tým, že by potrebovali dobrý marketing na to, aby sa ich firme lepšie darilo. Pri osobnom stretnutí, hlbšom rozhovore a správnych otázkach, ktoré Daniel s Daianou kládli klientom, prišli na to, že takmer v 90% situácií nebol problémom marketing.

Pokiaľ ste podnikateľ, či manažér, viete, že problémov pri vedení firmy môže byť mnoho. Dajú sa zistiť len dôkladnou hĺbkovou analýzou. Ako hovorí Daniel: “Čím hlbšie nás pustíte, tým lepšie dokážeme porozumieť danej problematike.”

PROGNESSA Solutions je koncept, ktorý založil na základe skúseností a ponúka empirické riešenie problémov. Je vhodným riešením pre stredné a veľké podniky. Čím je totiž vaše podnikanie väčšie, tým lepší systém potrebuje, pretože šéf nemôže byť všade, ale systém áno.

Riešenia, ktoré PROGNESSA Solutions najčastejšie ponúka môžeme rozdeliť do troch kategórií:

  1. Pomoc firmám prežiť “ťažké časy” a nastaviť vnútrofiremné procesy tak, aby ich každá nechcená zmena zasiahla čo najmenej, ba dokonca z nej mohli vyťažiť. Vaša adaptabilita je totiž Vašim predpokladom na úspech alebo neúspech.
  2. Veľmi nepríjemné a náročné situácie môžu vyústiť do toho, že majiteľov firiem donúti pristúpiť aj k prepúšťaniu zamestnancov. V tomto prípade funguje PROGNESSA Solutions veľmi dobre ako obranný mechanizmus, ktorý jednak ponúka vecný nadhľad bez subjektívnych názorov a emócii a jednak máte na koho “hodiť” vinu pri nevyhnutnom znižovaní stavov.
  3. Rastúcim firmám pomáhame stavať pevné základy, ktorými neotrasie kríza ani audit. “Na to, aby ste postavili dom, je potrebné mať na začiatku vyhotovený projekt. Rovnako to funguje aj v podnikaní. Najprv potrebujete stratégiu, ktorá je základom a fundamentom ďalších aktivít firmy”, hovorí CEO Prognessa Solutions - Daniel. Sme v podstate architektmi rastúcich firiem, ktorým dokážeme navrhnúť stratégiu tak, aby im pomohla vyrásť a dlhodobo napredovať. A nie len to. “Naša práca pri odovzdaní stratégie nekončí. Naďalej fungujeme ako váš “priateľ na telefóne”, ktorému môžete zavolať vždy, keď si nie ste istý tým, či vaše rozhodnutie bude vo váš prospech.”

Okrem týchto troch základných riešení, s ktorými sa stretávame najčastejšie, dokáže táto služba pomôcť podnikateľom a manažérom pri základných firemných riešeniach. Máte jasne zadefinovaný svoj obchodný model? Ak sa totiž už hneď v úvode vydáte zlým smerom, bude to mať negatívny vplyv na celé vaše budúce podnikanie. Preto sú skúsení analytici a stratégovia Daniel a Daiana a ich tím vynikajúcou voľbou pomoci nielen pri samotnej tvorbe vášho obchodného modelu, ale aj pri prehodnocovaní.

Ďalším kritickým článkom sú veľmi často ľudské zdroje. Verte, či nie, práve vaši zamestnanci sú vaším najcennejším aktívom. Preto je veľmi dôležité investovať čas a energiu do výberu tých správnych ľudí, ktorými sa obklopíte a vpustíte ich do svojho biznisu. Tento mladý a dynamický pár ponúka osvedčené riešenia, vďaka ktorým si osvojíte rovnicu, podľa ktorej budete vedieť vylepšiť výber svojich zamestnancov a budúcich kolegov. Rovnako vám vie poskytnúť návod na to, ako zostať pre kvalitných zamestnancov atraktívnym zamestnávateľom.

Keď máte vo firme všetky systémy a procesy nastavené tak, aby správne fungovali, môžete uvažovať nad tým, čo bude ďalší krok vpred. Je veľmi pravdepodobné, že vašim ďalším krokom bude zmena, pretože zmeny sú nevyhnutnou súčasťou toho, aby ste udržali krok s neustále sa meniacimi trendami, a teda aj s konkurenciou. Ako v takomto prípade odolať rezistencii zamestnancov, ktorou cestou sa vybrať, ako naplánovať a implementovať zmeny do vášho podnikania? To je otázka, na ktorú má PROGNESSA Solutions odpoveď.

Medzi klientami PROGNESSA nájdeme firmy ako Bezpečnostné dvere Sofia, Mimel, RISO, Grolos, Renojava, Narodná dialničná spoločnosť a ďalšie. So všetkými spomenutými firmami spolupracujú doteraz, s viacerými spolupráca trvá už niekoľko rokov. PROGNESSA je hrdá na úspechy a prosperitu svojich partnerov, nielen vďaka ich spolupráci.

“PROGNESSA bola pre nás od začiatku správna voľba. Ich kvalita rastie, a aj v tejto neľahkej dobe vedia presne nájsť riešenia na oslovenie trhu tak, aby ponúkaný produkt spotrebiteľ kúpil. A to je to, o čo nám ide. Spolupráca s PROGNESSOU je proste odsúdená na úspech.” Miroslav Léke - konateľ, Bezpečnostné dvere Sofia

Sadnime si spolu na kávu. Už prvé stretnutie nám môže naznačiť, v ktorej oblasti sa možete Vy a Vaša firma zdokonaliť. Avšak tie najkľúčovejšie odpovede vie odhaliť jedine dôkladná hĺbková analýza Vášho podniku. Neváhajte nás osloviť.

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 06:10