dreamstime.com
StoryEditor

Pohodlné dámske a pánske športové oblečenie

25.05.2023, 00:00

V máji naplno ožíva nielen príroda, ale aj športoviská, ktoré sa doslova hemžia milovníkmi športu. Chcete sa k nim túto sezónu pridať aj vy? Skvelé! Každý pohyb na čerstvom vzduchu je zdraviu prospešný - či zvolíte tenis, golf, loptové hry, cyklistiku, turistiku alebo čokoľvek iné. Len nepodceňte vhodné oblečenie!

Príroda a šport regenerujú všetky vnemy a zmysly. Blahodarné účinky zelene a pohybu cíti každý, kto sa v jarnom a v letnom období venuje akýmkoľvek športovým aktivitám vonku pravidelne. Slnečné lúče a čerstvý vzduch ponúka náruč ozdravných procesov, ktoré si práve teraz môže dosýta užiť každý priaznivec prírody a outdoorového športovania. A pokiaľ potrebujete vhodnú motiváciu k vyšším výkonom, jednou z možností je kvalitné športové oblečenie, v ktorom sa budete cítiť príjemne - pohodlne a sebavedomo. Tohtoročná dámska aj pánska športová móda je veľmi rozmanitá - krásna a praktická. Stačí len siahnuť po takých zvrškoch, ktoré vyhovujú práve vám.        

Kvalitná spodná bielizeň

Akú bielizeň zvoliť na outdoorové športovanie? Ideálne z funkčných materiálov. Funkčné materiály dokážu jednoducho preniesť z pokožky vlhkosť na vonkajšiu stranu odevov, no pritom ju neabsorbujú. Kvalitné termoprádlo dámske aj pánske znesie prudké pohyby tela aj pri náročných fyzických aktivitách. Má vysokú pevnosť, odolnosť a na pocit je veľmi príjemné. Hlavnými výhodami spodnej športovej bielizne z funkčných materiálov je, že má pomerne dlhú životnosť, ľahko sa udržiava a rýchlo schne. Tiež prirodzene tvaruje postavu, je vzdušná a príjemná na dotyk, nezvykne sa na telo lepiť a je maximálne pružná. Pri praní funkčnej bielizne sa však treba riadiť pokynmi výrobcu a informáciami, ktoré sú uvedené na štítkoch, pretože každý materiál znesie iné zaobchádzanie a inú teplotu vody.   

Praktické vrchné zvršky

Športové odevy zo 100 % polyestru sú nielen príjemné a pohodlné, ale aj maximálne funkčné. Jedná sa o materiál, ktorý len tak ľahko vietor neprefúka a popritom sa v ňom telo neparí. Skvelým príkladom je flisová mikina, ktorá má navyše aj nízku hmotnosť a ani po dlhšom nosení nemení svoj tvar alebo farbu. A pokiaľ je materiál doplnený o membrány, športové oblečenie z neho ušité je nielen skvelo priedušné, ale aj nepremokavé. Pánska aj dámska flisová mikina môže mať kapucňu alebo byť bez kapucne. Či zvolíte dlhší alebo kratší typ, z hľadiska účelnosti je dobré siahnuť po modeloch s praktickými vreckami. Mikiny voľných aj priliehavých strihov, s dlhými aj s krátkymi rukávmi, so zipsom alebo bez zipsu, kraľujú v šatníkoch športovcov všetkých vekových kategórií už niekoľko sezón.

 

      

 

  

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 08:21