StoryEditor

Kompletné poradenstvo o pozemkových úpravách

05.06.2023, 00:00

Aké zmeny nastanú v tomto roku v katastrálnych územiach? V ktorých obciach sa začína so sceľovaním? Ako bude komasácia prebiehať? Kompletné poradenstvo plus zoznam obcí vám prinesieme v spolupráci s odborníkmi z praxe.

Čo musí splniť vlastník pozemku, ak chce, aby scelili aj jeho rozdrobené parcely? Čo je potrebné pre realizáciu komplexných pozemkových úprav a kedy je možné zvoliť si aj tie jednoduché? Experti vám poradia, ktorú cestu si máte zvoliť práve vy. 

Ktoré postupy v rámci komasácie je potrebné dodržať? Na čo nesmiete zabudnúť a aké doklady k tomu potrebujete. Čo od sceľovania môžete očakávať? Vysvetlíme vám, ako bude vyzerať vaša parcela vo finále. 

Ako najjednoduchšie dosiahnuť cieľ pozemkovej úpravy? Koľko trvá samotný proces od začiatku až po scelenie? A je možné, aby si vlastník rozdrobenej pôdy určil, kde chce mať svoju novú parcelu? Objasníme vám vaše povinnosti i práva. 

Čo všetko by ste ako vlastník drobných parciel mali vedieť, aby ste neprišli v sceľovaní o svoj majetok? Bude vás sceľovanie niečo stáť? Z čoho sa uhradí práca geodetov? Pripravíme pre vás kompletný sumár cien.

S predplatným na náš letný seriál v Hospodárskych novinách sa dozviete všetko dôležité, aby ste z komasácie pôdy získali čo najviac a zveľadili tak svoje imanie. 

Objednať seriál 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 23:57