StoryEditor

Aj po takmer 30 rokoch ostáva toto zabezpečenie auta neprekonané. Čím to je?

21.06.2023, 00:00

Krabička o veľkosti zápaliek dokáže ochrániť každé vozidlo na 100 %. Stačí ju po vypnutí motora vytiahnuť a zlodeji nemajú ani len najmenšiu šancu.

Na Slovensku v poslednom čase stúpa počet krádeží automobilov. So zhoršujúcou sa ekonomickou situáciou ľudia hľadajú spôsob, ako si privyrobiť. Hoci aj nelegálnou cestou. Majitelia áut by sa preto mali mať na pozore.

Zlodeji si pri svojej práci pomáhajú najrôznejšími zariadeniami, ako sú skenery, čítačky kódov, diagnostické prístroje či rušičky signálu. Vďaka ním dokážu vniknúť do vozidla za pár sekúnd bez toho, aby ho poškodili a odísť bez stopy.

Na trhu existuje množstvo dodatočných zabezpečení, ktoré sľubujú komplexnú ochranu automobilu, no ich problém spočíva v tom, že sú založené len na elektronickom princípe. Moderná mobilná aplikácia, GPS signál či diaľkové ovládanie sú technológie, ktoré zlodej poľahky prekoná či zneškodní.

Preto siahnite po zabezpečení, ktoré funguje zároveň na elektronickom, ale aj mechanickom princípe. A práve jedným z nich je slovenský VAMPIRE Lite. To dodnes neprekonal žiaden zlodej, aj keď sa o to pokúsili viac než 500-krát.

image
Vam System

Čo je VAMPIRE Lite a ako funguje?

VAMPIRE Lite predstavuje najmodernejšiu verziu zabezpečovacieho systému od slovenskej firmy VAM system. Ide o 7-cestný imobilizér, ktorý pod mechanickou kombináciou dokáže v aute naraz blokovať až 7 jeho častí, čím zaručuje jeho 100 %-nú ochranu pred krádežou.

VAMPIRE Lite blokuje naraz týchto 7 komponentov auta:

motor, spojkový pedál, elektroniku, ručnú brzdu, batériu, palivovú sústavu a elektronickú riadiacu jednotku motora.

Špeciálny kľúč

Po inštalácii systému, ktorá trvá max. 4 hodiny, dostanete špeciálny VAM kľúč. Ten po vytiahnutí automaticky zablokuje vybrané časti automobilu, čím sa vozidlo znehybní. Zlodej nemá šancu odísť ani v prípade, že by mal originálny štartovací kľúč.

image
Vam System

VAM Akustik

VAMPIRE Lite je navyše možné rozšíriť o modul VAM Akustik, vďaka ktorému bude automobil zabezpečený aj proti ďalším technikám kradnutia ako:

naloženie, ťahanie, tlačenie, zdvíhanie, nakláňanie, krádež kolies, vniknutie do motorovej časti, vniknutie do interiéru vozidla či do batožinového priestoru.

Bez mesačných poplatkov a aktualizácií

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu do zabezpečenia vozidla. Namontovať si ho môžete dať v pobočkách v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Poprade a Prešove. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na www.vam-system.sk

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. apríl 2024 02:55