StoryEditor

GPS v aute vám pri krádeži nepomôže. Takto ľahko sa dá oklamať jeho aktuálna poloha

16.08.2023, 00:00

Stačí jedno malé zariadenie a GPS bude naďalej ukazovať polohu vášho vozidla pred domom, aj keď bude vzdialené stovky kilometrov.

Technológie nám uľahčujú každodenný život. Cez mobilnú aplikáciu vieme ovládať domácnosť, pozrieť si kamerový záznam aj aktuálnu polohu automobilu. No GPS signál v aute sa dá pomocou rušičky signálu oklamať jednoducho.

Ako sa ruší GPS signál?

Rušičky vysielajú rádiové signály na rovnakej frekvencii ako satelity GPS, čím rušia signál, ktorý zariadenia v aute používajú na určovanie svojej polohy. To znamená, že GPS zariadenie proti krádeži zabudované v aute, ktoré by malo nahlásiť jeho polohu v prípade krádeže, nedokáže rozlíšiť správny GPS signál.

GPS signál je možné takto prerušiť aj na niekoľko hodín. Počas tejto doby sa váš automobil môže hýbať. Zlodej si ho premiestni tam, kam potrebuje, no na digitálnej mape sa stále nachádza na poslednom známom mieste.

Tento spôsob krádeže je u zlodejov áut veľmi obľúbený, lebo je technicky a finančne nenáročný, no pritom účinný. Rušičku si objednajú na internete, alebo si ju vyrobia doma podľa návodu.

image
Vam System

Investujte do neprekonaného zabezpečenia

Ak chcete mať vozidlo chránené na 100 %, siahnite po zabezpečení, ktoré funguje nielen na elektrickom, ale aj mechanickom princípe. Jedným z takýchto zabezpečení je VAMPIRE Lite. To je postavené na technológii, ktorú do dnešného dňa nikto neprekonal.

VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér, ktorý pod elektromechanickou kombináciou dokáže v aute naraz blokovať až 7 jeho častí. Či už je to spojkový pedál, motor, elektrická riadiaca jednotka, batéria, alebo palivová sústava. Kým je špeciálny bezpečnostný kľuč vytiahnutý z auta, zlodej nemá šancu odísť s ním preč.

Dodatočné zabezpečenie VAMPIRE Lite predstavuje 100 % ochranu pred akýmkoľvek spôsobom krádeže. Zlodeji nepochodia ani v prípade, ak:

• použijú rušičku GPS/GSM/GPRS signálu,

• použijú čítačku kódov či diaľkových ovládaní,

• vymenia spínaciu skrinku,

• vymenia riadiacu jednotku motora,

• vymenia palubnú dosku,

• použijú duplikát štartovacieho kľúča.

Systém VAMPIRE Lite je navyše možné rozšíriť o modul VAM Akustik, vďaka ktorému bude automobil zabezpečený aj proti ďalším technikám kradnutia ako:

naloženie, ťahanie, tlačenie, zdvíhanie, nakláňanie, krádež kolies, vniknutie do motorovej časti, vniknutie do interiéru vozidla či do batožinového priestoru.

image
Vam System

Bez mesačných poplatkov a aktualizácií

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu do zabezpečenia vozidla. Namontovať si ho môžete dať v pobočkách v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Poprade a Prešove. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na www.vam-system.sk

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
10. apríl 2024 11:23