StoryEditor

3 krádeže za 1 deň. Mali by sa majitelia áut mať na pozore?

13.09.2023, 00:00

V známej facebookovej skupine, ktorá sa venuje hľadaniu ukradnutých vozidiel, nahlásili v jeden deň až 3 odcudzenia automobilov.

Ekonomická situácia vo svete nie je najideálnejšia. A platí to aj Slovensku. Počas ekonomických recesií alebo iných finančných kríz sa často zvyšuje kriminalita, vrátane autokrádeží.

Dôkazom toho je aj zvyšujúci sa počet príspevkov na Facebooku v skupine HAKA, kde ľudia z celého Slovenska nahlasujú ukradnuté vozidla s prosbou o pomoc pri ich hľadaní. Minulý týždeň boli takto nahlásené až tri krádeže v jeden deň.

Jedna Škoda Octavia bola ukradnutá v Stupave, druhá v Moravanoch nad Váhom a tretia Toyota RAV4 Hybrid v Košiciach. Preto je zjavné, že krádeže spolu nesúvisia, čo je na celej situácii ešte desivejšie.

image
Vam System

Toyotu RAV4 Hybrid, ktorá bola vyrobená v roku 2020, neochránili ani najnovšie, továrensky montované zabezpečovacie systémy. Šikovní zlodeji dokážu tieto technológie prelomiť v priebehu pár desiatok sekúnd.

Vždy ale existuje možnosť, aku svojmu vozidlo zvýšiť ochranu pred zlodejmi. Je ňou inštalácia dodatočného zabezpečovacieho systému. Ideálne takého, ktoré funguje na mechanickom a elektronickom princípe zároveň. Jedným z nich je VAM Systém.

VAM Systém predstavil v roku 2019 novinku VAMPIRE Lite. Ide o 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže blokovať až 7 komponentov auta. Kým nezasuniete do vozidla špeciálny VAM kľúč, týchto 7 častí zostáva zablokovaných a s autom nepohnete.

Jeho ďalšou veľkou výhodou je, že každá montáž je jedinečná. To znamená, že aj keby ste postavili vedľa seba 2 navlas rovnaké automobily s týmto zabezpečením, nedokážete ho prelomiť rovnakým spôsobom.

image
Vam System

VAMPIRE Lite je postavený na technológii, ktorú za posledných takmer 30 rokov neprekonal žiaden zlodej. Preto ochráni vozidlo pred:

• použitím rušičiek GPS/GSM/GPRS signálu,

• použitím čítačky kódov či diaľkových ovládaní,

• výmenou spínacej skrinky,

• výmenou riadiacej jednotky motora,

• výmenou palubnej dosky,

• použitím duplikátu kľúča!

VAMPIRE Lite sa oplatí! Predstavuje totiž jednorazovú investíciu do zabezpečenia vozidla. Systém si nevyžaduje žiadnu mesačnú aktualizáciu, poplatky ani servis. Môžete si ho dať namontovať v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Poprade a Prešove. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na www.vam-system.sk

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. apríl 2024 10:54