StoryEditor

Novinky, ktoré ušetria energiu, čas i finančné prostriedky

25.09.2023, 00:00

Infravykurovacie fólie a rohože predstavujú revolúciu v elektrickom vykurovaní domácností a komerčných budov. Okrem rýchlej inštalácie patrí medzi ich výhody úspora energie, financií, bezúdržbovosť a dlhá záruka.

Moderné vykurovacie fólie Heat Decor

Elektrické vykurovacie infra fólie predstavujú atraktívnu alternatívu k tradičným vykurovacím systémom. Infračervená fólia je odolný viacvrstvový film, v ktorom je ukrytá uhlíkovo-grafitová vykurovacia matrica, ktorá ohrieva fóliu a následne priestor rovnomerne podobným spôsobom ako to robí slnko.

Jednou z hlavných predností vykurovacej infra fólie, v porovnaní s inými riešeniami, je jej nízka počiatočná investícia. Prvotné náklady na inštaláciu sú podstatne nižšie ako napríklad pri tepelnom čerpadle. Potenciál tejto technológie sa v podobe úspory finančných prostriedkov ukazuje aj v dlhodobom časovom horizonte.

Nainštalovaná vykurovacia fólia si nevyžaduje servisné práce ani výmenu dielov. Životnosť fólií Heat Decor tiež znamená až 30 rokov neobmedzeného a bezproblémového používania.

Proces výroby fólie je čistý a jednoduchý. Na špeciálny PET materiál sa nanášajú nanočiastočky uhlíka, ktoré následne premieňajú čistú energiu na teplo. Napojenie uhlíkovej vrstvy je uskutočnené pomocou zbernice z medi a striebra, pričom všetky spomenuté časti fólie sa dajú zrecyklovať.

Na rozdiel od tradičných vykurovacích systémov, (tepelné čerpadlo, plynový kotol, pec na pevné palivo a podobne) tieto unikátne fólie neobsahujú žiadne mechanické komponenty, teda sú nielen odolné a spoľahlivé, ale tiež nevyžadujú následné servisné náklady.. Infra fólie sú teda  významným zdrojom úspor pre majiteľov domov alebo bytov aj v dlhodobejšom horizonte.

Prečo práve toto riešenie?

Jednou z hlavných výhod tohto vykurovacieho systému je jeho rýchla inštalácia, ktorú môžete v mnohých prípadoch zvládnuť aj sami. Inštalačné tímy spoločnosti Heat Decor dokážu nainštalovať vykurovanie v staršom dome s rozlohou 150 m2 za jeden deň. Fólie si nevyžadujú z vašej strany žiadnu špeciálnu obsluhu ani údržbu, odpadá vám  tiež potreba pravidelnej kontroly a servisu komína, čo logicky znižuje ďalšie náklady.

Infračervené elektrické vykurovanie tiež ponúka flexibilné možnosti inštalácie rôznych typov vykurovacích fólií. Vybrať si pre konkrétnu miestnosť môžete sadu s vlastným termostatom, ktorý zjednodušuje ovládanie systému bez potreby technickej miestnosti.

image
www.heatdecor.sk

Akú sadu vykurovacej fólie si zvoliť?

Spoločnosť Heat Decor má tri rôzne produktové rady, z ktorých si môžete vybrať pre svoj domov alebo kanceláriu to najlepšie riešenie na základe ich špecifických vlastností.

  • fólia HD-G - je najtenšia, s hrúbkou len 0,338 mm;
  • fólia HD-EPL- má hrúbku 0,458 mm;
  • fólia HD-PRO – extra odolná s hrúbkou 0,500 mm.

Konkrétna hrúbku a typ fólie si zvolíte na základe typu podlahy. Vykurovacie fólie HD-EPL sú napríklad charakteristické svojou posilnenou štruktúrou, ktorá zabezpečuje výnimočnú odolnosť voči mechanickému poškodeniu, čím má tiež zlepšenú elektrickú izoláciu.

HD-EPL fólie sú vyrobené z kvalitných komponentov typu PET v rámci viacvrstvového systému, do ktorého sú integrované dodatočné výstužné vrstvy. EPL fólie sú vďaka tomu vhodné na montáž pod poter prípadne kompozitnú podlahu. Silná konštrukcia vykurovacej fólie zabezpečuje aj mimoriadne dlhú životnosť vykurovania v podobe 25 ročnej záruky a bezchybný chod celého systému. Dĺžku fólie je možné prispôsobiť individuálnym potrebám používateľa jednoduchým odstrihnutím každých 12,5 cm.

Vysoký tepelný komfort s rovnomerným rozložením tepla v miestnosti, nulové emisie CO2 a možnosť montáže na existujúci pevný a rovný podklad robí toto riešenie ideálnym pre rekonštrukcie.

Fólie HD-G s 10 ročnou zárukou, sú určené pod plávajúcu podlahu, dajú sa však inštalovať aj na stenu alebo strop. Prémiová extra odolná fólia HD-PRO sa využíva na montáž pod vinyl, kompozit alebo poter a má záruku až 30 rokov.

image
www.heatdecor.sk

Elektrické rohože

Ak vám stavebná výška nedovoľuje navýšiť priestor pod podlahou a viete, že chcete použiť dlažbu, na vytvorenie príjemného tepla v kúpeľni alebo na toalete využite špeciálne elektrické rohože.

Štruktúru tohto systému tvoria mriežky vyrobené zo sklených vlákien, ktoré sú potiahnuté tenkým vodičom slúžiacim ako zdroj tepla. Aj v tomto prípade výnimočnosť daného riešenia spočíva v jeho vysokej výhrevnosti pri minimálnej spotrebe energie a malej hrúbke.

Vykurovací systém funguje na napätie 230 V a má výkon 150 W na meter štvorcový povrchu. Použiť rohože môžete pod rôznymi druhmi podláh. Problémom nie je keramika, gres ani kameň, pretože v kombinácii s konkrétnym materiálom podlahy vytvárajú tieto rohože dokonalý systém na vykurovanie.

image
www.heatdecor.sk

Výhody elektrických rohoží

Elektrické rohože majú veľa spoločných charakteristík s vykurovacími fóliami. Rovnako úplne bezúdržbovým riešením. Nemusíte sa starať o žiadne komplikované servisné úkony ani výmenu dielov. Systém sa vyznačuje dlhou životnosť a efektivitou vykurovania. Výhodou je tiež jednoduchá inštalácia oboch technológií. Bezpečnosť celého systému zvyšuje špeciálna izolácia použitých materiálov.

image
www.heatdecor.sk

Ako na inštaláciu?

Elektrické vykurovacie rohože sú inštalované priamo na betónový poter, čo zabezpečuje efektívne vykurovanie pod podlahou. Samotný proces inštalácie rohože je jednoduchý. Sieťovina zo sklenených vlákien, na ktorej sú umiestnené vykurovacie káble, je samolepiaca, čo znamená, že sa ľahko prilepí k podkladu. Vykurovaciu rohož je tiež možné umiestniť v akomkoľvek smere jednoduchým prerezaním sieťoviny zo sklených vlákien podľa potreby.

Na prilepenie vykurovacích rohoží a obkladov sa využívajú plne flexibilné lepidlá, čím sa vytvorí spoľahlivé spojenie s podkladom. Riadenie podlahového kúrenia zabezpečí  elektronický termostatom, ktorý monitoruje teplotu vzduchu v miestnosti a teplotu podlahy. Tak vzniká efektívny bezúdržbový vykurovací systém jednoduchý na ovládanie.

Heat Decor vykurovacie riešenia sú vhodné pre každého. Teraz je ten správny čas ušetriť na vykurovaní rýchlo a jednoducho.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
22. október 2024 11:18