StoryEditor

Patríte medzi konzervatívnejších investorov? Nízko rizikové a krátkodobé investície sú teraz dostupnejšie

17.01.2024, 00:00

Slováci sú v sporení a investovaní voľných peňažných prostriedkov konzervatívnejší. Na bežnom účte alebo doma v hotovosti má podľa prieskumu realizovaného agentúrou 2muse pre spoločnosť 365.invest odložené svoje úspory viac ako 52% ľudí. Ak už aj využívajú dostupné sporiace produkty, obľúbené sú stále termínované vklady alebo produkty s nižším rizikom straty.

Peniaze sporené na bežnom účte môžu strácať na hodnote

Väčšina Slovákov robí stále rovnakú chybu. Svoje voľné finančné prostriedky majú uložené na bežnom účte alebo doma v hotovosti. Musia tak rátať s možnosťou, že v dlhodobom horizonte takého peniaze môžu vplyvom ekonomického vývoja strácať na svojej hodnote. Pre tých, ktorí začali premýšľať ako svoje úspory zhodnotiť a lákajú ich krátkodobé investície, môže byť vhodnou alternatívou nový Peňažný euro fond od spoločnosti 365.invest. Spoločnosť 365.invest predstavuje nový Peňažný euro fond vhodný pre konzervatívnejších investorov, ktorí uprednostňujú krátkodobé investície.

„Nový Peňažný euro fond je vhodný najmä pre klientov, ktorí majú záujem uložiť svoje peňažné prostriedky na kratšie obdobie a očakávajú vyšší výnos, ako v prípade bežných účtov a krátkodobých termínovaných vkladov. Tento typ fondu môžu klienti využiť ako flexibilnejšiu alternatívu, pričom uložené prostriedky môžu vybrať bez výstupných  poplatkov. S ohľadom na ziskovosť odporúčame minimálny investičný horizont 6 mesiacov. Nový fond je klientom k dispozícii na pobočkách 365.bank od 1.1.2024,“ hovorí Miloslav Frimmel, portfólio manažér 365.invest.

Aké sú výhody Peňažného euro fondu?

Nový Peňažný euro fond je vhodný pre konzervatívneho investora, ktorý očakáva stabilný výnos a nízke riziko. Jeho cieľom je dosiahnuť vyššie zhodnotenie financií, ako ponúkajú bežné účty alebo termínované vklady.

Peňažný euro fond má kratší investičný horizont (6 mesiacov) čo môže pomôcť klientom, ak budú svoje finančné prostriedky potrebovať o niečo skôr, ako plánovali, aj spolu s aktuálnym výnosom.

„Až 35% žiadostí o výplatu z podielových listov prichádza v čase pred uplynutím minimálneho investičného horizontu. Našim klientom preto chceme poskytnúť produkt, ktorý im prinesie viac flexibility a vďaka zloženému úročeniu aj vyššie zhodnotenie prostriedkov,“ dodáva Miloslav Frimmel.

image
365.invest

Spoločnosť 365.invest aktuálne využíva zvýšené sadzby na medzibankovom trhu a v Peňažnom euro fonde prináša klientom vyššie zhodnotenie pri zachovaní krátkeho investičného horizontu, v porovnaní s krátkodobými termínovanými vkladmi. Štandardne je 80% prostriedkov z fondu alokovaných vo vkladoch na slovenskom medzibankovom trhu a pre potreby vyššej likvidity bude 20% držaných vo vysoko likvidných finančných nástrojoch so splatnosťou do dvoch dní.

Výška prvého vkladu musí byť minimálne 500€, pričom klient má možnosť viacerých dodatočných mimoriadnych vkladov v minimálnej výške 50€. Výhodou fondu sú aj nulové vstupné a výstupné poplatky.

Od nového roka je Peňažný euro fond k dispozícii pre nových aj existujúcich klientov na každej pobočky 365.bank a pre existujúcich klientov 365.invest aj prostredníctvom online investovania cez webovú stránku – www.365invest.sk.

O 365.invest:

Sme slovenská správcovská spoločnosť, súčasťou Skupiny 365.bank, ktorá pôsobí na slovenskom trhu už od roku 1995. Našu cestu sme začali ako Prvá penzijná správcovská spoločnosť, v júli 2021 sme sa stali správcovskou spoločnosťou 365.invest. Ako jediná správcovská spoločnosť prinášame klientom možnosť investovať online bez potreby založenia produktu v materskej banke. Ambíciou spoločnosti je vytvoriť bránu do sveta investícií, vďaka ktorej bude téma investovania jednoduchšia, prehľadnejšia a pritom sa stane pre klientov aj zábavou a zdravým návykom pre efektívne zhodnotenie osobných financií. Viac na www.365invest.sk

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
22. apríl 2024 14:01