StoryEditor

Dobrá eventová kapela dokáže posunúť zábavu na nevídaný level

26.02.2024, 00:00

Výber spoľahlivej a kvalitnej kapely na podujatie patrí medzi kľúčové organizačné záležitosti. Či už sa tešíte na svoju vlastnú svadbu, alebo organizujete firemný event, zábava hostí a spoľahlivo odvedený výkon spolu s dodržaním podmienok spolupráce je ukazovateľom kvalitnej hudobnej kapely. Vyberajte preto starostlivo.

Na Slovensku pôsobí veľké množstvo hudobných umelcov a kapiel, prvoradé by teda malo byť zladenie štýlu podujatia s typom hudby. Je samozrejmé, že sa budete inak rozhodovať pri organizácii slávnostnej recepcie, firemného večierku pre veľkú spoločnosť, alebo tradičnej svadby. V určitých prípadoch môže byť dobrou voľbou individuálny umelec, ale čím viac hudobníkov, tým viac možností sa vám ponúka.

Multižánrovosť a viac členov kapely je v tomto smere výhodou. Prečo?

Profesionálna multižánrová kapela sa dokáže prispôsobiť

Oproti jednotlivcom má partička zohraných muzikantov veľkú výhodu v schopnosti zahrať takmer čokoľvek. Je tu teda väčší priestor pre improvizáciu presne podľa prianí hostí. Na každý typ podujatia vždy dorazia rôzne povahy s rôznym vkusom a cieľom je, aby sa zabavili naozaj všetci.

Schopnosť zahrať pesničky na želanie, či už je to odlschool pop, rock&roll, filmové hity, ale aj špecifickú metalovú hudbu, to je predpoklad pre vytvorenie skvelej zábavy. O tú sa už tisíckam ľudí postarala multižánrová kapela What Else?!, ktorú vedie skúsený basgitarista Ľubo Šimkovič. “Ľudia sa bavia na klasických skladbách, ktoré poznajú a vedia si s nami zaspievať. Hrali sme aj tematické svadby, ktoré mali presne stanovený scenár v konkrétnej téme ako disco, 60. roky alebo country. Hrali sme aj vyslovene metalovú svadbu, ktorá bola celá v čiernom a na zámku, to bol zážitok,” spomína Ľubo na zážitky s kapelou.

Navyše je voľba eventovej kapely výhodná z hľadiska pokrytia celovečernej hudobnej zložky. Hoci kapela nemusí hrať nonstop, môže tiež zabezpečiť podmaz pre chvíle večere alebo v momentoch, kedy hostitelia uvádzajú príhovory. Jednou kapelou si tak zabezpečíte všetky potrebné hudobné fázy.

 

Profesionáli majú odohraté množstvo koncertov

Samozrejme, akákoľvek partia hudobníkov musí spolu ladiť a mať za sebou dostatok skúseností. Radosť z koncertovania vidno na prvý pohľad a je úzko spojená so vzájomnými skvelými osobnými vzťahmi. Len tak dokáže kapela aj improvizovať a všetci členovia sú naladení na tú istú vlnu.

V prípade kapely What Else?! ide o ľudí, ktorí už odohrali stovky koncertov. Ľubo Šimkovič hral so známymi menami, ako je Peter Bažík, Metalinda, Henry Tóth, Intrepid Metallica revival, Mirka Miškechová, On the Road, pôsobil tiež v kapele The Rockin´Balls. Speváčkou What Else?! je konzervatoristka Karolína Mikulčíková, ktorá spievala v kapele Zdenky Prednej.

Profesionáli plnia svoje dohody

Pri výbere kapely si preverte, aké skúsenosti majú iní usporiadatelia osláv, najmä čo sa týka plnenia dohôd, honorárov a celkového dojmu. Ak je hudobník na scéne už dlho, je zvyknutý na uzatváranie dohôd aj písomne, vopred jasne stanovuje podmienky a presne špecifikuje objem želanej práce na podujatí.

Recenzie vám poslúžia na to, aby ste si overili, či nejde o amatérov, ktorí napríklad neprídu na dohodnuté miesto, alebo si vypýtajú viac, než dohodnutú sumu honoráru.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
17. apríl 2024 20:49