AdobeStock
StoryEditor

Zvažujete elektromobil? Namiesto kúpy si auto prenajmite, operatívny lízing vám vyrieši aj dobíjanie

28.02.2024, 00:00

Chcete ako firma prejsť na používanie elektromobilov, ale chýbajú vám možnosti dobíjania? A to, či už vo firme alebo u zamestnancov doma? S využitím prenájmu áut cez operatívny lízing možno ľahko vyriešiť aj túto otázku. Arval ako líder trhu v poskytovaní operatívneho lízingu ponúka zákazníkom možnosť doplnenia infraštruktúry dobíjania elektromobilov.

„To znamená, že vždy keď to váš vozový park bude potrebovať, budete mať k dispozícii dostatok nabíjacích miest. A to so zaznamenaným používaním a jednoduchými platobnými kartami,“ priblížil Marian Burian, generálny riaditeľ Arval Slovakia.

Zmluvní partneri spoločnosti Arval vedia vyriešiť otázku dobíjania elektromobilov a všetko na mieru pripraviť. Ich riešenia obsahujú napríklad nabíjacie Wallboxy na domáce použitie, či rýchlonabíjačky, ktoré sa môžu inštalovať vo firemných priestoroch.

Pomoc aj pri verejnom dobíjaní elektromobilov

Pre uľahčenie dobíjania na verejných miestach má Arval Slovakia zazmluvnených všetkých troch poskytovateľov verejného dobíjania na Slovensku. „Na základe preferencie klienta mu vieme zabezpečiť dobíjaciu kartu od vybraného partnera. Následne má klient možnosť využívať celú jeho sieť na Slovensku, ale aj ostatné dobíjacie body zahrnuté buď v domácom alebo zahraničnom roamingu,“ vysvetlil Marian Burian.

Na základe údajov od zmluvných partnerov vie Arval Slovakia poskytnúť firmám aj informácie o domácom dobíjaní áut. Po spárovaní týchto údajov s knihou jázd tak vie firma preplatiť zamestnancovi náklady na dobíjanie auta doma.

Vodičom v elektrických autách môžu pomôcť pri jazde aj voľne dostupné mobilné aplikácie na vyhľadávanie nabíjacích staníc. Informácie o nich a tiež o jazdení na elektrických autách poskytne firme Arval Slovakia, poskytovateľ operatívneho lízingu.

Pomoc pri prechode na elektromobily

Mnoho firiem by chcelo prejsť na využívanie elektrických áut vo svojich vozových parkoch, ale brzdia ich obavy z tohto kroku. Opäť vie pomôcť operatívny lízing vozidiel, ktorý zabezpečí pre záujemcov všetko potrebné. Odborníci vykonajú takzvaný „smart audit“ vozového parku firmy, urobia analýzu jeho využívania, získajú informácie o veľkosti vozidiel či počtu najazdených kilometroch. Podľa výsledkov poradia, kedy a kde by bolo vhodné použiť elektrické auto a pomôžu s výberom konkrétneho auta.

„Firma si môže vziať elektrické vozidlo aj na jeden – dva mesiace na skúšku, a tak zistiť, či je pre ňu vhodné. V spoločnosti Arval ho môže vrátiť bez ďalších poplatkov,“ doplnil Marian Burian. Prenájmom vozidla na operatívny lízing pritom odpadajú firme náklady na kúpu auta či výdavky spojené s finančným lízingom vozidla. Záujemca si len podľa vlastných potrieb a požiadaviek nastaví mesačnú splátku, ktorú bude za vozidlo uhrádzať.

Operatívny lízing na krátke aj dlhšie obdobie

Vo všeobecnosti sa môžu firmy rozhodnúť, či zmluvu na operatívny lízing uzatvoria na kratšiu dobu niekoľkých mesiacov, alebo na niekoľko rokov. Na krátke projekty alebo pre dočasných zamestnancov môže spoločnosť zvoliť takzvaný strednodobý alebo flexibilný prenájom, ktorý je od jedného až po 24 mesiacov. Naopak, dlhodobý prenájom je skôr na obdobie od dvoch do piatich rokov.

Všetko sa dá vybaviť online

Pri vybavovaní operatívneho lízingu netreba strácať čas s osobnou návštevou, všetko možno urobiť aj elektronicky. A to či už prostredníctvom aplikácií, on-line service booking, alebo aj e-mailom. Arval Slovakia ponúka zákazníkom aj množstvo nástrojov na správu svojho vozového parku. Napríklad nástroj pre fleet manažérov v podobe Arval Fleet Status. Nástrojom na ucelený prehľad a vybavenie väčšiny požiadaviek a otázok ohľadom vozidla je zase mobilná aplikácia Arval Mobile.

Samozrejme, v prípade potreby má spoločnosť k dispozícii aj account manažéra alebo driver desk špecialistu, s ktorým môžu záujemcovia komunikovať osobne.

Ako získať operatívny lízing?

Pokiaľ zvažujete namiesto kúpy auta jeho prenájom, cesta je jednoduchá. Stačí, keď zavoláte na číslo: +421 (0)2 57 108 000 alebo napíšete na e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a odborníci zo spoločnosti Arval Slovakia vás budú kontaktovať. Po tom, čo im poviete o vašich potrebách i možnostiach, vám vypracujú tú najvýhodnejšiu ponuku.

Prečo zvoliť operatívny lízing od Arval Slovakia?

Spoločnosť je súčasťou nadnárodnej bankovej skupiny BNP Paribas a na slovenskom trhu je 18 rokov. Za toto obdobie si vybudovala pozíciu lídra v prenájme vozidiel formou operatívneho lízingu. Doteraz sa prioritne sústreďovala na firemných zákazníkov, ktorí disponujú veľkým vozidlovým parkom. Aktuálne však prispôsobila svoje služby aj potrebám malých podnikateľov, živnostníkov či fyzickým osobám.

Akí zákazníci využívajú služby Arval Slovakia?

Medzi zákazníkov Arval Slovakia patria kľúčové podniky hospodárstva, ale už aj menšie firmy, živnostníci či fyzické osoby. Sú to zákazníci, ktorí chcú optimalizovať procesy a znižovať náklady. Viac informácií vám spoločnosť poskytne na telefónnom čísle a e-maile a nájdete ich aj na webovej stránke: www.arval.sk.

Prečo vsadiť na operatívny lízing od Arval Slovakia?

O Arval BNP Paribas:

Spoločnosť Arval sa špecializuje na poskytovanie operatívneho full-service lízingu a nové riešenia mobility. Pre svojich klientov v 30 krajinách sveta spravuje takmer 1,6 miliónov vozidiel, pričom každý deň viac ako 8 000 zamestnancov spoločnosti ponúka flexibilné riešenia na zabezpečenie bezproblémovej a udržateľnej mobility. A to ako pre veľké medzinárodné skupiny, tak aj menšie spoločnosti a retailových klientov. 

Arval je zakladajúcim členom skupiny Element-Arval Global Alliance, ktorá je celosvetovým lídrom v oblasti operatívneho lízingu a spravuje viac ako tri milióny vozidiel v 53 krajinách sveta. V rámci skupiny BNP Paribas spadá spoločnosť Arval pod divíziu Retailového bankovníctva a služieb. Spoločnosť vznikla v roku 1989 ako člen globálnej finančnej skupiny BNP Paribas. Viac na: www.arval.com

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 18:05