StoryEditor

Expanzia LEXANTE pokračuje: Do tímu sa pridáva expertka na spotrebiteľské spory

27.03.2024, 00:00

Z advokátskej kancelárie LEXANTE sa raketovo stáva silný hráč v oblasti poskytovania právnych služieb na slovenskom trhu, ktorý konkuruje tým najlepším v odbore. Od februára sa súčasťou tímu skúsených advokátov LEXANTE stala ďalšia posila, ktorá doplní rady špecialistov pobočky advokátskej kancelárie v Bratislave. JUDr. Simona Radosová vstupuje medzi tím odborníkov LEXANTE s cieľom posilniť poskytovanie právnych služieb v oblasti občianskeho a obchodného práva so zameraním na spotrebiteľské právo.

LEXANTE ako kariérna príležitosť

JUDr. Simona Radosová je advokátkou od roku 2017 a okrem komplexných právnych znalostí je jej silnou stránkou fakt, že dané služby poskytuje aj v anglickom a nemeckom jazyku. Vlastnosti ako cieľavedomosť a zodpovednosť do výraznej miery prispeli k tomu, že aj napriek intenzívne konkurenčnému prostrediu dokázala naprieč celou doterajšou kariérou napredovať a podnikať na vlastnú päsť. Aj napriek neutíchajúcej individuálnej iniciatíve sa však nakoniec rozhodla vstúpiť do tímu skúsených profesionálov. Prečo sa však takto rozhodla?   

„Stať sa súčasťou prestížnej advokátskej kancelárie v pozícii advokáta bola moja vízia už od študentských čias. Po advokátskych skúškach sa však prirodzene môj profesijný život vyvinul iným smerom a preto som vykonávala doposiaľ advokáciu sama ako „one woman show“. Postupom času som však začala vnímať to, že takýto výkon advokácie má svoje limity a začala som opäť uvažovať o začlenení sa do advokátskej kancelárie, ktorá poskytuje komplexné právne služby a možnosť odborného rastu vďaka zaujímavým prípadom a spolupráci s odborníkmi na jednotlivé oblasti práva. V LEXANTE môžem zužitkovať moje doposiaľ získané skúsenosti v oblasti advokácie a zároveň je ocenený môj precízny prístup k prípadom klientov.“

Partner LEXANTE JUDr. Matúš Červený uvádza: „Teší nás, že máme novú posilu v kolektíve, tak po profesionálnej aj ľudskej stránke. Veríme, že príchod nového člena predznamenáva ďalší rast advokátskej kancelárie a pokračovanie v plnení vízie, ktorú sme si v LEXANTE predsavzali.“

„Sky is the limit“

Advokátska kancelária LEXANTE sa venuje všetkým oblastiam práva. Napriek relatívne krátkej histórii od založenia v roku 2020 získava prestížne ocenenia a neustále napreduje, o čom svedčí aj rozširovanie radov spomedzi advokátov. Dnes sú jej zázemím dve pobočky v Bratislave a Banskej Bystrici. „LEXANTE advokátskej kancelárii sa darí napĺňať odvážne ciele, ktoré si stanovila. Napriek silnej konkurencii v prostredí slovenskej advokácie, zaznamenávame významný záujem nielen v oblasti získavania klientov, ale aj v oblasti spolupráce s advokátmi, ktorí sú profesionáli vo svojom odbore a majú záujem stať sa súčasťou nášho tímu. Koniec koncov, sky is the limit!“ s úsmevom hovorí partner LEXANTE JUDr. Matúš Červený.

Obdobný názor zastáva aj čerstvá posila tímu LEXANTE JUDr. Radosová: „LEXANTE je prototypom modernej advokátskej kancelárie 21. storočia. Kladie dôraz na detail, komunikáciu a individuálny prístup. V LEXANTE sa hľadajú optimálne právne riešenia vyhovujúceho potrebám klientov, ale advokáti LEXANTE sa nezľaknú ani hľadaniu pomerne progresívnych riešení prelamujúcich zaužívanú právnu prax v prospech klientov. Vnímam potenciál kancelárie stať sa jedným z lídrov v poskytovaní právnych služieb na Slovensku a etablovať sa aj v zahraničí. Byť súčasťou tímu odborníkov so skúsenosťami je základom pre úspech nielen pre advokáta z pohľadu odborného rastu, ale aj pre Klienta, ktorý má záruku kvalitnej právnej služby. Každý z tímu prispeje svojím kvalifikovaným názorom k stanoveniu najvhodnejšieho postupu pre klienta a ako sa hovorí, viac hláv, viac rozumu.“

Spotrebitelia, nastal čas na zmenu!

JUDr. Simona Radosová sa orientuje najmä na oblasť občianskeho a obchodného práva a jej špeciálnym zameraním je spotrebiteľské právo. Ako sama uvádza, spotrebiteľské spory sú jej blízke aj preto, že si ich vyskúšala nielen v pozícii advokáta brániaceho práva či už klienta – spotrebiteľa alebo klienta – dodávateľa, ale aj na vlastnej koži v postavení spotrebiteľa.

Nekorektné konanie v rámci spotrebiteľského práva nie je na Slovensku raritou. Vo väčšine prípadov však táto skutočnosť ostáva nepovšimnutá a progresívna iniciatíva v danej problematike nie je dostatočná. Práva spotrebiteľa porušuje nemalé množstvo firiem, pričom k najčastejším prípadom radíme falošnú reklamu, nesprávne označovanie produktov, porušovanie zmluvných podmienok, nekorektnú fakturáciu, predaj nevyhovujúcich produktov z pohľadu štandardov kvality a iné. Pokiaľ si myslíte, že sa Vás táto záležitosť netýka, ste na omyle. Je nutné si uvedomiť, že nakoľko sa ako spotrebitelia s takýmto zaobchádzaním stretávame na pravidelnej báze, s vysokou pravdepodobnosťou trpíme zdanlivo nepodstatné, no kumulatívne nezanedbateľné škody. Prichádzame o peniaze a v ohrození môže byť častokrát aj naše zdravie.

„Vždy ma nepríjemne prekvapilo, ako náročné je domôcť sa našich spotrebiteľských práv v bežnom živote aj pre mňa ako spotrebiteľa so znalosťami práva. Človek bez právneho vedomia sa často cíti byť úplne bezradný. Napriek tomu, že informovanosť spotrebiteľov a dodržiavanie predpisov zo strany dodávateľov v posledných rokoch aj vďaka silnej mediálnej kampani značne stúpli, stále ťahajú spotrebitelia za kratší koniec. Ľudia si často neuvedomujú, že sa nachádzajú v postavení spotrebiteľa dennodenne, prakticky neustále. Pri nákupe cestovného lístka v MHD, zapojení sa do súťaže v rádiu, objednaní si rannej šálky kávy v obľúbenej kaviarni, plánovaní dovolenky, kúpe tovaru na eshope, uhradení splátky spotrebiteľského úveru, až po sledovanie večerného programu v televízii. Spotrebiteľské vzťahy sú najčastejšie uzatvárané právne vzťahy, no napriek tomu mnohí ľudia svoje práva nepoznajú. Pritom k ich porušovaniu prichádza častejšie, ako si vieme predstaviť.“

Advokátska kancelária LEXANTE je aj vďaka JUDr. Simone Radosovej a novo-nadobudnutej motivácii pripravená naplno čeliť tejto problematike. „Robíme to inak, záleží nám na našich klientoch a snažíme sa pracovať tak, aby bol priebeh celého právneho procesu pre klienta čo najjednoduchší, najlepšie so šťastným koncom.“ spokojne dodáva JUDr. Simona Radosová.

V dnešnom dynamickom svete je náročné nájsť si čas na seba, nie to na riešenie obdobných právnych ťažkostí. Nepodceňujte preto svoj komfort a dôverujte ľuďom, ktorí svoju značku stavajú na pevných vedomostiach, dlhoročných skúsenostiach a reálnej ochote pomôcť. Dôverujte tímu LEXANTE.

Advokátska kancelária LEXANTE

Dynamická a rýchlo-rastúca advokátska kancelária LEXANTE bola založená v roku 2020 v Bratislave. Dnes aktívne pôsobí už aj v Banskej Bystrici a patrí medzi najznámejšie a najoceňovanejšie advokátske kancelárie na Slovensku.

Tím advokátskej kancelárie LEXANTE je tvorený právnikmi a finančnými odborníkmi s viac ako 40 rokmi skúseností, ale aj mladými perspektívnymi advokátmi, ktorí kladú dôraz na špičkovú kvalitu služieb a maximálnu spokojnosť klientov.

Medzi hlavné hodnoty advokátskej kancelárie LEXANTE patrí smerovanie k jasnému cieľu, vytrvalosť a odbornosť. Vďaka týmto hodnotám dokáže každému klientovi ponúknuť výnimočné služby a splniť aj tie najnáročnejšie požiadavky.

Advokátska kancelária LEXANTE sa venuje všetkým oblastiam práva.

image

JUDr. Matúš ČERVENÝ
Advokát a Partner

LEXANTE
image

JUDr. Simona RADOSOVÁ
Advokát

LEXANTE

Kontakt:

LEXANTE s. r. o.

Slávicie údolie 106

811 02 Bratislava

ICO: 53 362 624

DIC: 2121363849

IC DPH: SK2121363849

Zapísaná v obchodnom registri

Mestského súdu Bratislava III,

oddiel: Sro, vložka c.: 147916/B

Bratislava (HQ)

Slávičie údolie 106, 

811 02 Bratislava,

Slovensko 

+421 909 123 300 

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Banská Bystrica

Horná 65/A, 

974 01, Banská Bystrica, 

Slovensko 

5. poschodie 

+421 909 123 300 

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 22:59