StoryEditor

Zákazníci McDonald’s prispievajú na pomoc hospitalizovaným deťom

26.03.2024, 00:00

Blízkosť rodiča je v ťažkých chvíľach dôležitá. Najmä vtedy, keď je dieťa choré a hospitalizované.

Aby nemocnice pripomínali domov

RMHC verí, že čas strávený s rodinou a vzájomná blízkosť môžu v ťažkých chvíľach výrazne prispieť k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu uzdraveniu detských pacientov. Nezisková organizácia vlani preinvestovala celkovo 106 225 eur na modernizáciu slovenských detských nemocníc a kliník, ako aj na podporu rodín – počas celého roka 2023 financovala nájom šiestich bytových jednotiek pre rodiny hospitalizovaných detí v blízkosti nemocnice Kramáre.

„Okrem atmosféry domova zabezpečuje nezisková organizácia RMHC maximálne pohodlie rekonštrukciami s vysokým štandardom kvality, ktoré by inak nemocnice nemohli finančne zabezpečiť. Za 20 rokov svojho pôsobenia na Slovensku pomohla organizácia už 11 slovenským nemocniciam, pričom výška pomoci sa vyšplhala na 1 054 557 eur,” hovorí Eva Konečná, výkonná riaditeľka n.o. Ronald McDonald House Charities na Slovensku.

image
McDonald‘s

Svoje charitatívne aktivity vykonáva aj vďaka štedrej podpore širokej verejnosti, ktorá môže počas roka prispieť v rôznych zbierkach McDonald’s. Už tradičnou obľúbenou aktivitou je aj „hranolčeková“ výzva počas McHappy Day, počas ktorej zákazníci v októbri 2023 prispeli do zbierky sumou 69 210 eur, či každoročná aktivita Ručičky, pomocou ktorej sa v minulom roku podarilo vyzbierať až 75 396 eur.

RMHC môžete podporovať celý rok

Okrem týchto charitatívnych aktivít tvoria príjmy neziskovej organizácie RMHC najmä príspevky do pokladničiek v reštauráciách McDonald‘s, ako aj voliteľné príspevky pri zaokrúhlení ceny v rámci objednávky cez partnerské donáškové služby. Vďaka konceptu reštaurácií novej generácie môžu zákazníci prispievať na aktivity neziskovej organizácie RMHC aj prostredníctvom zaokrúhľovania pri platbe na digitálnych kioskoch. Na podporu projektov organizácie putujú aj príjmy z 2 %, ale aj príspevky priamo od spoločnosti McDonald‘s a od rôznych darcov. Päť centov z každého predaného menu Happy Meal venujú franšízoví partneri.

XXX

O Ronald McDonald House Charities

Blízkosť pre rodiny je hlavnou hodnotou neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities, n.o. Slovensko (RMHC), ktorej zakladateľom a hlavným partnerom je spoločnosť McDonald’s, a preto sa zameriava na pomoc hospitalizovaným deťom a ich rodinám. Od roku 2003 RMHC zakúpila moderné zdravotnícke prístroje a zrekonštruovala a materiálne vybavila nemocničné izby a detské oddelenia v 11 slovenských nemocniciach od Bratislavy cez Banskú Bystricu, Žilinu až po Košice za viac ako jeden milión eur. Pomáha tak pre desaťtisíce malých pacientov a ich blízkych zlepšovať podmienky počas ťažkých chvíľ hospitalizácie a spríjemniť proces uzdravovania.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 00:14