Arval Slovakia
StoryEditor

Neistota v biznise? Flexibilný prenájom áut sa prispôsobí potrebám vášho podnikania

23.05.2024, 00:00

Podnikanie je veľmi dynamická činnosť. Firmy niekedy rozbiehajú pilotné projekty, alebo potrebujú vykryť krátkodobé rušné obdobie či vyskúšať nové smerovanie logistiky. Presne pre takéto situácie môžu využiť strednodobý, čiže flexibilný operatívny lízing áut. A to či už osobných alebo úžitkových vozidiel.

„Strednodobý prenájom je riešenie na pokrytie potrieb firiem súvisiacich s rastom alebo na vyriešenie krátkodobých problémov,“ opísal Marian Burian, generálny riaditeľ Arval Slovakia – lídra trhu v operatívnom lízingu. Takýto lízing je flexibilný, čiže sa prispôsobí prostrediu firmy, ktoré sa môže meniť s tým, ako sa mení jej podnikanie. „Zakaždým, keď bude podnik potrebovať auto alebo zmeniť trvanie a počet najazdených kilometrov, sme prístupní a flexibilní,“ dodal Marian Burian.

Vozidlo už do 48 hodín

Záujemca si môže vybrať kategóriu vozidla, ktorú požaduje. A tiež dĺžku zmluvy, ktorá vyhovuje jeho potrebám - môže byť od jedného do 24 mesiacov. Flexibilný prenájom zároveň dáva klientom rovnako možnosť využívať všetky výhody kompletného prenájmu, ktorý vyhovuje obchodným cieľom firmy, jej príležitostiam a požiadavkám. „Vozidlo na flexibilný prenájom dodáme do 48 hodín alebo v deň, ktorý si zákazník vyberie,“ priblížil generálny riaditeľ Arval Slovakia. Cena za jeden deň prenájmu osobného auta pritom začína už od 12 eur.

Výhody operatívneho lízingu

Netreba tiež zabúdať na výhody operatívneho lízingu. Napríklad, že si na začiatok nevyžaduje žiadne vstupné investície. Pri kúpe auta totiž vynakladajú firmy alebo živnostníci priame financie na nákup auta. O časť peňazí majitelia firiem prichádzajú aj pri finančnom lízingu, kde musia zložiť akontáciu. Zároveň pri kúpe auta treba myslieť na jeho poistenie alebo diaľničné známky. Pri podnikateľoch je to aj daň z motorových vozidiel, a niekedy tiež náklady na zamestnancov, ktorí sa o vozidlá starajú. Toto všetko pri operatívnom lízingu odpadáva.

Pri prenájme vozidiel cez operatívny lízing s kompletným servisom sa totiž o celý servis a údržbu auta, tiež poistenie a riešenie nepredvídateľných situácií pri nehodách postará poskytovateľ lízingu. Všetky tieto náklady, ktoré sa len ťažko vopred odhadujú, sú zahrnuté v pevných mesačných platbách.

V prípade potreby môže byť prenájom aj dlhodobý

Firmy majú pritom k dispozícii aj dlhodobý prenájom vozidiel, ktorý môže trvať od dvoch do piatich rokov. Ak sa firma na začiatku nevie rozhodnúť aké autá, na ako dlho a s akými službami si vybrať, odborníci v Arval Slovakia jej v tom poradia. Na začiatku zmluvného vzťahu sa totiž spoločnosť podľa jej generálneho riaditeľa vždy snaží pochopiť konkrétne potreby daného klienta. „Aby sa správa vozového parku zmenila z bremena na cennú strategickú službu,“ zdôraznil Marian Burian.

Každý rok alebo aj dvakrát ročne pritom odborníci kompletne preskúmajú prevádzku vozového parku danej spoločnosti a znovu vyhodnotia jej potreby. Analýza preskúma všetko, čo sa týka geografie, miest určenia a obchodnej stratégie, ale aj služieb poskytovaných spoločnosťou Arval Slovakia.

Všetko sa dá vybaviť online

Či už firma preferuje osobný kontakt, alebo radšej uprednostňuje vybavovanie vecí online, pri operatívnom lízingu si môže vybrať to, čo jej viac vyhovuje. Podľa Arval Slovakia majú pritom klienti čoraz väčší záujem o digitalizáciu služieb, chcú viacero úkonov riešiť online.

A to buď prostredníctvom dedikovaných aplikácii, mobilnej aplikácie, prostredníctvom on-line service booking, alebo aj e-mailom. Spoločnosť zároveň ponúka zákazníkom množstvo nástrojov na správu svojho vozového parku. Záujemcovia majú tiež možnosť osloviť kontaktné centrum Arval Driving Experience. Samozrejme, v prípade potreby má spoločnosť k dispozícii aj account manažéra alebo driving experience špecialistu, s ktorým môžu záujemcovia komunikovať osobne.

Ako získať operatívny lízing?

Pokiaľ zvažujete namiesto kúpy auta jeho prenájom, cesta je jednoduchá. Stačí, keď zavoláte na číslo: +421 (0)2 57 108 000 alebo napíšete na e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a odborníci zo spoločnosti Arval Slovakia vás budú kontaktovať. Po tom, čo im poviete o vašich potrebách i možnostiach, vám vypracujú tú najvýhodnejšiu ponuku.

Viac informácií nájdete na www.arval.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
15. jún 2024 03:41