StoryEditor

Slovenská firma ako jediná dodáva systém až pre 4 krajiny EÚ

27.05.2024, 00:00

All Soft Corp uspel v celoeurópskej konkurencii dodávateľov sledovacích kódov na tabakové výrobky.

Európska únia už v roku 2019 zefektívnila boj proti pašerátctvu zavedením novely, ktorá zaviazala všetky členské krajiny označovať tabakové výrobky špeciálnym identifikačným kódom. Vďaka nemu dokáže štát lepšie kontrolovať pravosť produktov v obehu od výrobnej linky až po pulty predajní. Chráni tým najmä verejné zdravie, ktoré nelegálne tabakové výrobky ohrozujú, zároveň aj štátnu pokladnicu.

Každá krajina Európskej únie dostala za úlohu zabezpečiť si takzvaného ID Issuera, teda dodávateľa technológie na generovanie spomínaných sledovacích kódov, ktoré už dnes nájdete na každej krabičke cigariet.

image
All Soft Corp

Krátky kód v sebe nesie informácie o pôvode a o celej "ceste" konkrétnej krabičky

Slovákom z All Soft Corp sa podarilo vyvinúť kód zložený z 18 alfanumerických znakov, z ktorých môže vďaka svojmu algoritmu vytvoriť až 30 miliárd unikátnych kombinácií. Práve čo najmenšia dĺžka kódu, na ktorú apelujú samotní výrobcovia, v kombinácii s bezkonkurenčnou cenou zohrala rozhodujúcu úlohu vo výbere národného ID Issuera pre jednotlivé krajiny.

Až 4 krajiny popredné v digitalizácii si vybrali práve slovenský All Soft Corp

Národným ID Issuerom sa v každej krajine EÚ stala iná spoločnosť. Firme All Soft Corp sa však už v roku 2019 ako jedinej podarilo uspieť až v štyroch štátoch. Navyše, aktuálne po piatich rokoch predĺžila zmluvu so Švédskom a vo februári podpísala pokračovanie spolupráce do roku 2029 aj s Fínskom.

„Od 20. mája prechádzame do druhej fázy európskej legislatívy, ktorá po cigaretách a šúľacom tabaku zahŕňa už aj označovanie všetkých ostatných tabakových výrobkov. Naša spoločnosť je na to stopercentne pripravená. Sme radi, že našim klientom sme opäť dokázali, že sa na nás môžu spoľahnúť,“ hovorí Vladimír Rovčanin, CEO spoločnosti All Soft Corp.

„Spoločnosť All Soft Corp s.r.o. dodávala služby ID Issuera 5 rokov bez akýchkoľvek problémov. Do novej súťaže sa zapojilo 5 rôznych spoločností, z ktorých 2 nesplnili požiadavky na kvalitu služieb. Spomedzi ostatných spoločnosť All Soft Corp s.r.o. podala ponuku s najnižšiou cenou. Sme radi, že môžeme odoberateľom týchto kódov poskytnúť komfort bez nutnosti registrovať sa v novom systéme a zároveň budú odoberať kódy za najnižšiu z ponúkaných cien. Je pre nás nesmierne dôležité, aby výrobcovia a importéri mali funkčný podporovaný systém, najmä teraz, kedy sa spúšťa druhá fáza TPD,“ Folkhälsomyndigheten, Public Health Agency of Sweden, Unit for Product Control.

“Na rozdiel od našej konkurencie nie sme kolos s 300+ zamestnancami, a aj preto vieme poskytovať službu IDissuer za bezkonkurenčnú cenu. O kvalite nášho riešenia svedčí fakt, že sme za posledného pol roka podpísali predĺženie zmluvy s Írskom a znovu vyhrali verejné súťaže vo Švédsku aj vo Fínsku,“ dopĺňa Rovčanin.

Švédsko a Fínsko tak spolu s Írskom a Estónskom tvoria štvoricu štátov, v ktorých na každom tabakovom výrobku, ktorý si kúpite, nájdete kód začínajúci písmenami QCALL – identifikátorom od All Soft Corp.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
16. jún 2024 23:08