StoryEditor

Ako vyjadriť svoj názor a postoj? Chce to tričko s vlastnou potlačou

07.06.2024, 00:00

Niekedy nastanú situácie, kedy by sme sa chceli vyjadriť. Či už k aktuálnej spoločenskej situácii, alebo k tomu, prečo chodíme do práce s kruhmi pod očami. Áno, existujú ľudia, ktorí necítia potrebu veci komentovať. Ale na druhej strane sú aj takí, ktorí chcú svoj názor alebo postoj vykričať do celého sveta. Ako na to? Jednoduchá pomoc – vsaďte na tričko s vlastnou potlačou. Nech sa páči, malá dávka inšpirácie.

Tričká s vlastnou potlačou zabodovali už v šesťdesiatych rokoch 

Verili by ste tomu? Toto búrlivé obdobie bolo kolískou pre vznik nového, dosiaľ nepoznaného kúsku oblečenia s hlbším významom. Za jeho predchodcu môžeme pokojne označiť známe šerpy sufražetiek z prvých rokov dvadsiateho storočia, ktoré sa niesli v duchu presadzovania volebných práv pre ženy. O čom je reč? No predsa o tričku, ktoré nieslo posolstvo. V jednom slove, názve, vete alebo pokojne aj veľavravnej grafike či obrázku.

V politike zahviezdilo tričko s potlačou pred americkými voľbami v roku 1948, kedy republikáni v kampani podporili svojho kandidáta. Nevyhral. Avšak nový spôsob, ako dať najavo svoju politickú príslušnosť, ten áno. Sieťotlač v šesťdesiatych rokoch minulého storočia priniesla možnosť nechať si vyrobiť tričká s vlastnou potlačou naozaj komukoľvek. A tak sa toto médium posolstva, ako ho nazvali v mienkotvorných Timesoch, stalo súčasťou politických kampaní, protestov, zhromaždení a rôznych spoločenských udalostí po celom svete.

Ako vyjadriť svoj názor pomocou trička s vlastnou potlačou? 

Fantázii (a názoru) sa medze nekladú. Napokon, veľa záleží aj na tom, o akú oblasť ide, ako veľmi ste trúfalí alebo máte zmysel pre humor či dokonca iróniu.

Tričko s potlačou s politickým podtónom 

Ak sa ešte raz obzrieme o krok vzad, je jasné, že tričká a iné doplnky len tak rýchlo z politických kampaní nevymiznú. Dodnes ich využívajú politické strany a kandidáti na distribúciu svojho sloganu alebo loga. To však nie je jediná možnosť, ako sa dá tričko s vlastnou potlačou využiť. Lacno a bez dlhého čakania na výrobu si ho môžete zadovážiť napríklad aj v prípade, ak máte, naopak, iný názor ako prívrženci niektorého z kandidátov. Môže byť dokonca mierne satirické, s úsmevným alebo známym výrokom niektorého z politikov. Veď tak sa to predsa do psej … robí. Alebo patríte medzi vlastencov, ktorí sú na svoju krajinu takí hrdí, že svoju lásku dajú najavo motívom na hrudi?

Tričko, ktoré to povie za vás 

Nie je to však len o politike. Ani zďaleka. Máte doma násťročného potomka, ktorý sa nachádza v období, kedy mu treba všetko zdôvodňovať? Alebo vás nebaví neustále vysvetľovať, prečo nemôže ostať cez víkend dlhšie vonku, prečo treba upratať izbu a prečo je dôležité, aby sa zúčastnil tohtoročnej rodinnej stanovačky? V tom prípade siahnite po jednom z ustálených výrokov každej mamy alebo otca a hneď máte niekoľko diskusií ušetrených. Na tričku s vlastnou potlačou s rodinnou tematikou sa môže vynímať napríklad nápis Prečo? Lebo som povedala, Ak to neurobí otecko, tak už to neurobí nikto a podobne.

image

x FOTO: X

navrhnisi.sk

Ako dať najavo svoj postoj? Predsa tričkom s potlačou?

Každý z nás má nejaké všeobecné nastavenie, ktoré sa odráža v tom, ako reaguje na rôzne situácie. Na príchod nového šéfa, na to, že sa stal rodičom, na aktuálne udalosti okolo seba či v celom svete alebo pokojne aj na každodenné vstávanie do práce alebo starostlivosť o deti. Ak je váš postoj naozaj vyhranený a radi by ste ho dali najavo bez toho, aby ste vôbec museli otvoriť ústa, máme riešenie. Áno, tipujete správne. Dajte ho najavo originálnym spôsobom – tričkom s vlastnou potlačou.

image
navrhnisi.sk

Tričká s vlastnou potlačou lacno a rýchlo? Dnes už áno 

Od sieťotlače v šesťdesiatkach sme sa posunuli míľovým krokom. Moderná digitálna potlač, ktorú môžete bez obáv o svoj vytlačený názor prať koľko len chcete, je ideálny spôsob, ako získať tričko s vlastnou potlačou lacno a navyše aj neporovnateľne rýchlejšie. Na www.navrhnisi.sk si ich originálny dizajn môžete pokojne vyklikať aj sami, kedykoľvek vám napadne. Stačí si vybrať z množstva vtipných, nápaditých alebo trefných vzorov a prispôsobiť ich svojmu štýlu alebo si pomocou online creatora vyskladať úplne jedinečné tričko s vlastnou potlačou za pár minút.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
15. jún 2024 03:08