Objavujte s Kaufland Detským festivalom poklady Slovenska, pridajú sa aj hviezdyKaufland
StoryEditor

Leto plné pokladov? Čakajú na vás, spolu s Kalim aj Majselfom

25.06.2024, 00:00

Na objavnú cestu za pokladmi Slovenska pozýva Kaufland Detský festival, vidíme sa 30. júna v Nitre?

Obľúbená letná vandrovka s Kaufland Detským festivalom, na ktorej sa tento rok spoločne vydáme po stopách tých najkrajších slovenských pokladov, pokračuje svojou druhou zastávkou – tentoraz v meste pod Zoborom. Už túto  nedeľu si spoločne zacestujeme v čase, aby sme sa priamo zo Svätoplukovho námestia preniesli do dávneho obdobia Veľkej Moravy.

image

Najbližšou zastávkou obľúbenej letnej vandrovky je Nitra, prenesie vás do čias Veľkej Moravy

Kaufland

Po stopách Svätopluka aj Pribinu

Zaujíma vás, ako sa žilo v časoch veľkolepej ríše, ktorú v  9. storočí založil knieža Rastislav, keď k svojej ríši pripojil Nitrianske kniežatstvo? V časoch, keď k nám solúnski bratia Cyril a Metod priniesli hlaholiku, jedno z dvoch najstarších slovanských písem? Alebo vás láka čaro sokoliarskeho umenia, ktorému sa kedysi dávno venoval aj Svätopluk, legendárny panovník so slávou i mocou kráľa?

Ak ste na niektorú z týchto otázok odpovedali kladne, bola by veľká škoda, ak by ste v poslednú júnovú nedeľu na Kaufland Detskom festivale obišli Veľkomoravské mestečko K-Z lásky k tradícii. Na vlastné oči tu uvidíte rytierske brnenie, aké nosil knieža Pribina, priučíte sa stredovekým remeslám kováčov a košikárov, či čaru hlaholiky na kurze kaligrafie, alebo si zmeriate sily pri lámaní legendárnych troch prútov Svätopluka.

Pre maškrtné jazýčky je pripravená ochutnávka produktov K – Z lásky k tradícii, ktorú pre Kaufland vyrábajú najlepší slovenskí dodávatelia. Ak sa so svojimi ratolesťami zapojíte do rodinnej súťaže v miesení cesta na medovník, váš deň bude ešte sladší. Nitriansky región je totiž celé storočia známy umením pernikárov a medovnikárov. 

image

Smejko a Tanculienka potešia najmladšie generácie

Kaufland

Hiphop a história? Áno, v Nitre sa to dá

A aká by to bola vandrovka po Slovensku bez zábavy so známymi tvárami? Prídu aj do Nitry, aby vám spríjemnili festivalový program podujatia, ktoré sa uskutoční pod záštitou mesta. Zabavia vás  obľúbení moderátori Martin Madej a Veronika Hatala, unikátny projekt Cimbalkovo, ktorý spojil mladé talenty z celého Slovenska, Majself, či  vystúpenie Kaliho a Petra Panna so  súborom Čarovné ostrohy. Toto  výnimočné spojenie hiphopu a folklóru uvidia práve návštevníci Kaufland Detského festivalu v Nitre v absolútnej premiére!

Samozrejme, na Kaufland Detskom festivale nikdy nesmie chýbať ani program pre najmenších návštevníkov. Tí si užijú svoj deň spoločne so Smejkom a Tanculienkou, škriatkom Fíha Tralala, či Cupi &Lupi. To znie ako skvelý plán na poslednú júnovú nedeľu, čo poviete?

image

V nedeľu 30. júna rozozvučí mesto pod Zoborom aj projekt Cimbalkovo

Kaufland

Cestujte aj online

Že to do Nitry máte ďaleko? Nevadí, dobrodružnú cestu  po stopách slovenských pokladov si môžete užiť  aj online na www.detskyfest.sk alebo prostredníctvom rodinnej káblovej Turbo TV, ktorá bude z podujatia vysielať priamy prenos.

Na spoznávanie najkrajších klenotov našej domoviny, o akých sa nepíše ani v učebniciach, máte čas celé leto, pretože obľúbenú letnú vandrovku vám Kaufland, ako vždy zadarmo, prinesie aj do ďalších slovenských miest.  Stačí si len pribaliť dobrú náladu a chuť objavovať nové poklady. Z lásky k Slovensku.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. september 2024 21:02