Nemocnica Elisabethin, ViedeňDelta Pods Architects
StoryEditor

Delta Pods Architects: Udržateľné stavebníctvo ako pevný základ lepšej budúcnosti

24.07.2024, 00:00

Skupina DELTA Group sa na prelome rokov rozhodla zjednotiť do jedného funkčného celku medzinárodný tím svojich architektov pod jednotnú značku Delta Pods Architects, ktorá je tvorená tímom s vyše 160 architektmi, stavebnými inžiniermi a konštruktérmi, ktorí k stavbám pristupujú inovatívnym a udržateľným spôsobom.

Zrod Delta Pods Architects

Spoločnosť DELTA Group je medzinárodným poskytovateľom služieb v oblasti stavebníctva ako architektúra, riadenie výstavby a poradenstvo, pričom ich ponúkajú v Rakúsku, Česku, na Slovensku a v Ukrajine.

Počas jej 47-ročného fungovania sa v pobočke vytvorilo samostatné architektonické oddelenie, ktoré malo na starosti čoraz zložitejšie projekty a požiadavky s potrebou využiť znalosti mnohých odborníkov. Preto sa rozhodli spojiť medzinárodné skúsenosti a odborné znalosti DELTA Group do podoby špecifického tímu, ktorý vyhovie náročným požiadavkám klientov. Vďaka vzniku Delta Pods Architects tak na ne dokážu reagovať nielen pružnejšie, ale tiež poskytnúť tých najlepších odborníkov pre daný stavebný projekt.

Okrem architektonických služieb, projekcie a prípravy stavieb z pozície generálneho projektanta sa spoločnosť špecializuje aj na presadenie digitalizácie do stavebných projektov, BIM, interiérový dizajn a technický dozor investora (TDI).

image

Nemocnica Elisabethin, Viedeň

Delta Pods Architects

Udržateľnosť nad zlato

Delta Pods Architects je tvorený zohratým tímom architektov, inžinierov a dizajnérov, ktorí pracujú najmä na udržateľnej budúcnosti nás všetkých a na zlepšení kvality života prostredníctvom zodpovednej stavebnej kultúry položenej na 4 hlavných pilieroch – ekológia, hospodárnosť, sociálne aspekty a dizajn. Ich riešenia sú univerzálne, dizajnovo atraktívne a materiálovo udržateľné, čo zabezpečí prežitie životného cyklu mnohých generácií.

Spoločnosť Delta Pods Architects realizovala množstvo projektov v odvetviach ako výskum, zdravotníctvo, výroba, vzdelávanie, bývanie a práca. Pochváliť sa môžu napríklad budovou Elisabethinen Wien Mitte, ktorá bola ocenená medailou za pamiatkovú ochranu 2023 a taktiež spolupracovali na farmaceutických projektoch pre spoločnosti Boehringer, Biomay či mnohé iné.

Tvoria svety, nielen budovy

V Delta Pods Architects veria vo svoju výnimočnosť už len v samotnom prístupe k projektom. Ich slogan Beyond Building pre nich totiž znamená vytváranie celých svetov, nielen budov, keďže o nich uvažujú v kontextoch životného prostredia a okolia, architektúry, technológií, dizajnu, využitia, uhlíkovej stopy a životného cyklu. Architektúru jednoducho vnímajú ako komunikačný proces, ktorý má vysokú mieru spoločenskej zodpovednosti.

image

Klaus Ransmayer

Delta Pods Architects

„Veríme, že architekti majú zodpovednosť za formovanie sveta k lepšiemu. Za jednu z našich kľúčových silných stránok považujeme najmä implementáciu digitálnych nástrojov, BIM a poradenstvo v oblasti udržateľnosti," hovorí Klaus Ransmayr, CDO Delta Pods Architects, ktorý je v spoločnosti zodpovedný za vedenie štúdií všetkých projektov vo fáze projektovania a plánovania a je tiež kľúčovou osobou v manažérskom tíme pre rozvoj podnikania a akvizície.

 Výnimočný je aj ich prístup k procesu navrhovania, do ktorého zapájajú samotných klientov, a to od prvej myšlienky až po kompletnú realizáciu projektu.

Pochváliť sa tiež môžu slovenskou kanceláriou vytvorenou pre spoločnosť Takeda, ktorá získala ocenenie Inovatívna kancelária roka 2023.

image

kancelárie spoločnosti Takeda

Delta Pods Architects

Plány do budúcna

Budúcnosť architektúry je živý a neustále sa vyvíjajúci proces, ktorý formuje kombinácia technologického pokroku, environmentálnych výziev a meniacich sa ľudských potrieb. V Delta Pods Architects veria v potenciál vplyvu architektúry na spoločnosť, a preto je ich vízia budúcnosti nielen o budovách, ale najmä vo vytváraní priestorov, ktoré zvyšujú kvalitu života, podporujú udržateľnosť a inšpirujú budúce generácie.

 Je im však jasné, že štandardy a očakávania sa v rôznych krajinách líšia, preto kladú dôraz na zachovanie architektonickej kvality bez ohľadu na to, kde sa projekt realizuje. To je možné len so silnou lokálnou základňou.

 V Českej republike realizovali hneď niekoľko ambicióznych projektov na veľmi vysokej úrovni a radi by v tomto trende pokračovali aj ďalej. Preto posilnili tím, ktorý sa zameriava na projektovanie a koncepciu v ranom štádiu a na poradenstvo v oblasti udržateľnosti. V Rakúsku sa totiž udržateľnosť v architektúre zmenila z nice to have na must have, takže vedia, že aj v Česku bude vyžadovaná čoraz častejšie.

image

Okresný úrad, Seekirchen

Delta Pods Architects

Delta za všetkých, všetci za Deltu

Skupina DELTA má silný tím so zameraním na neskoršie fázy štúdií, preto sa rozhodli posilniť ich koncepčnú a schematickú fázu. Vo viedenskej kancelárii zriadili osobitné oddelenie architektúry a dizajnu, ktoré je zodpovedné za dohľad nad architektúrou všetkých projektov. Vďaka synergii tímov je tak pre nich jednoduchšie dosiahnuť maximálnu architektonickú kvalitu projektov na medzinárodnej úrovni.

V rámci skupiny DELTA Group sa naraz realizuje obrovské množstvo projektov, preto jednou z prvých úloh, ktoré začali plniť, bolo získanie prehľadu o tom, čo bolo realizované, a sprístupniť ho všetkým v rámci spoločnosti. Považujú to za kľúč k pochopeniu úrovne skúseností a odborných znalostí nielen interne, ale aj externe.

 

DELTA je popredná medzinárodná architektonická, inžinierska a poradenská spoločnosť s uceleným portfóliom služieb v oblasti stavebníctva a nehnuteľností. Má viac ako 400 zamestnancov a pobočky v Rakúsku, Českej republike, na Slovensku a na Ukrajine. V súčasnosti riadi projekty v Rakúsku, strednej a východnej Európe, juhovýchodnej Európe a Eurázii s objemom projektov viac ako 5 miliárd EUR ročne. Skupinu DELTA charakterizuje partnerstvo, využívanie najmodernejších digitálnych nástrojov a silný dôraz na životný cyklus a udržateľnosť budov.

www.delta-group.sk

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
30. august 2024 05:28