STaRZ
StoryEditor

Letné kúpaliská v správe STaRZ sú pripravené na návštevníkov, týchto 7 kúpalísk má svoje brány otvorené

24.06.2024, 00:00

Bratislavská mestská organizácia STaRZ štartuje letnú sezónu na kúpaliskách. Kúpalisko Rosnička v MČ Dúbravka, prírodné kúpalisko v Areáli Zdravia Zlaté piesky v MČ Ružinov, kúpalisko Tehelné pole v MČ Bratislava-Nové Mesto, kúpalisko Lamač v rovnomennej mestskej časti a Krasňany v MČ Rača otvorili svoje brány už v sobotu 15.júna 2024, kúpalisko Delfín 21.6. a tento víkend sa otvorilo aj kúpalisko v Rači.

Brány kúpalísk sa otvárajú od 9tej hodiny.

STaRZ spravuje kúpaliská Rosnička, Lamač, Tehelné pole, Delfín, Rača, Krasňany a prírodné kúpalisko v Areáli Zdravia Zlaté piesky. Túto sezónu pribúda STaRZu aj kultové kúpalisko Mičurín, ktoré spolu s kúpaliskom Rača a Delfín tiež otvorilo svoje prevádzky. 

Ceny sa nezvyšujú

V porovnaní s minulým rokom, ceny zostávajú nezmenené. Napriek faktu, že náklady na prevádzku letných kúpalísk sa výrazne zvýšili, ceny sa tento rok nebudú navyšovať.

Aj tento rok bude možnosť vyhnúť sa čakaniu v radoch pred vstupom do kúpalísk a zakúpiť si online jednorazový lístok či permanentku za zvýhodnené ceny na stránke Bratislavy 

Napríklad jednorazový lístok pre dospelého stojí na pokladni na väčšine kúpalísk v správe STaRZ 5 eur, pri kúpe online sú to 4 eurá pre všetky vekové kategórie. Okrem celodenného jednorazového lístka je k dispozícii aj online jednorazový lístok so vstupom po 17-tej hodine za 3,50 eura. Pri online lístkoch platí, že nie sú viazané na deň ani na jedno vybrané kúpalisko.

Pre častých návštevníkov kúpalísk sú aj tento rok pripravené online permanentky za výhodnejšie ceny – na výber je permanentka na 10 vstupov (36 eur), na 10 vstupov po 17tej hodine (25 eur), permanentka na celú sezónu, ktorá neobmedzuje počet vstupov (99 eur) či celosezónna permanentka pre seniorov a ŤZP (49 eur). K celosezónnym online permanentkám je možné dokúpiť detskú permanentku pre maximálne 5 detí za 1 euro na dieťa (vo veku od 3 do 18 rokov, deti do 3 rokov majú vstup na kúpalisko zdarma).

Online predaj lístkov je už spustený na webovej stránke Bratislavy. Lístky nie je potrebné tlačiť, stačí ukázať QR kód v mobile a prejsť cez samostatne zriadený vstup na kúpalisku. Návštevníci a návštevníčky, ktorí sa zaregistrujú cez Bratislavské konto po prihlásení uvidia všetky aktívne aj využité lístky a permanentky na jednom mieste.

Investície

Mestská organizácia STaRZ pred otvorením sezóny investovala do rekonštrukcie niektorých bazénov a technológií, do údržby areálov a sociálnych zariadení či nových prvkov.

Cieľom je zvýšiť komfort návštevníkov a ponúknuť cez horúce letné mesiace príjemné osvieženie obyvateľom mesta.

Ekologické novinky

STaRZ vďaka partnerom túto sezónu spúšťa na vybraných kúpaliskách aj používanie vratných pohárov v rámci gastro ponuky.

„Množstvo odpadu z gastro zariadení sa každou sezónou zväčšovalo a práve postupná implementácia vratných pohárov je odpoveďou a aj riešením tejto situácie. Veríme, že naši zákazníci uvedenú zmenu pochopia,“ povedal riaditeľ organizácie STaRZ, Ladislav Križan.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. jún 2024 13:18